Slarv, stelhet & SomaMove

Slarv, stelhet & SomaMove

Ännu en helg till ända och jag skulle ljuga om jag skrev att den varit klok och hälsosam. I fredags hade vi bland annat ölprovning med mina föräldrar och visserligen glömde vi bort att plocka fram charktallriken vi tänkt ha som tilltugg/middag, men det var alldeles mer än tillräckligt med kalorier ändå, mest i flytande form. 🙂 Nu var det här helt enligt plan så det köper jag, men jag är lite missnöjd med resten av helgen. Egentligen gjorde jag inget supergalet, jag duckade till exempel fullkomligt mannens godis och chips (det är faktiskt inte ens svårt längre). Lite glass som extra mys på lördagen dock, men i vettig mängd (och jag lämnade glass till en annan dag). Det som jag inte riktigt gillar är mina portioner, i synnerhet middagarna på lördag och söndag. Det var överätning båda tillfällena och jag har ingen annan ursäkt än att det var rent slarv och lathet. Visserligen bromsade jag in mig igår och lämnade en del  – vilket är bra – men fortfarande var det alldeles för mycket. Jag var inte ens särskilt hungrig, så rent krasst hade en knäckemacka räckt och det är väl det som irriterar mig mest, detta evinnerliga jagande efter mat även när det inte behövs. Men Rom byggdes inte på en dag och jag kämpar på. Jag fick mitt straff redan i natt också, pg av att magen var så full sov jag kasst och hade jätteont i ryggen. Dessutom var jag kokhet.

Nåväl, jag har fått hem mina böcker nu så jag ser fram emot att få lite ny inspiration där.

Igår körde jag och mannen hemmaträning ihop, det var en ren pärs. 45 minuter på motionscykeln är som ett plågsamt straff och svetten rann så att det sved i ögonen och jag fick inte upp någon vettig fart förrän de sista fem minuterna då jag insåg att jag ändå inte kunde bli mycket varmare. 🙂

Idag drar jobbträningen igång, roligt nog ska första passet vara SomaMove så jag är lite nyfiken på om det är tränar-Tommy själv som ska köra eller om han ”hyrt in” killen som håller i de dedikerade passen (och som också är med som deltagare i denna gruppen). Oavsett vilket kommer det att göra ont idag, jag är fortfarande stel och uppblåst – vilket inte direkt är idealiskt för SomaMove. 🙂

Jag valde att skippa vågen i morse, just av anledningen att jag vet att det kommer att vara ett fett plus så som jag känner mig idag. Jag tar den smällen på den officiella vägdagen på onsdag istället. Jag har några dagar att bearbeta hjärnan på tills dess så att det inte ska vara så tufft att hantera. 🙂 Tack och lov borde de värsta helgerna vara förbi nu och mannen är på G därhemma (han försökte få stopp på vårt frossande i går kväll), vilket naturligtvis underlättar.


Jahapp, då var det tränat för idag och jag är helt slut och kokhet. Eftersvettandet hade ingen hejd idag och ändå har jag börjat ha med en liten svetthandduk in på passet för att ta det värsta. Det kändes dock bra som så under passet, jag är evinnerligt tacksam för de SomaMove-pass jag hann få i kroppen innan det här + det andra jag kört. Det brukar vara döden att starta upp efter sommaren, idag var det bara lätt tortyr. 🙂 Skämt åsido, jag känner att jag inte har superlång sträcka att ta mig för att nå min vanliga form, men övervikten är ett problem. De kilona är onekligen i vägen. Övningar som t ex spindelsteget och elefanten som jag normalt sätt gör relativt ”lätt” är mycket tyngre än de brukar eftersom jag förflyttar en hel del mer vikt. Jag får se det som extra styrketräning, jag kommer få riktiga kanoner till armar. 🙂

Jag var laddad för ren SomaMove, men det var snarare ett typiskt Tommy-pass med mycket rumpböjande, viftande med käppar och med en lätt krydda av SomaMove och jag önskar att jag inte bommat att ta med vatten (på ett ”riktigt” SomaMove-pass hinner man inte dricka så jag brukar strunta i det). Jag hoppas inte det kommer som huvudvärk senare idag, det är farligt nära med tanke på hur jag svettades och kände mig. Jag köpte en färsk smoothie som extra hjälp (en grön sak med avokado och annat), passade bra idag då jag bara har två skivor danskt rågbröd med ost + lite grönt och frukt.

Min träningsplan ser just nu ut att bli Movation (= jobbträningen) på måndag lunch, något hemma med mannen varannan tisdag eftermiddag (pg av hans skift, jag kör själv den andra tisdagen), Movation torsdag morgon eller lunch beroende på vad som passar dagen bäst, SomaMove på fredag lunch och så helst något mer med mannen på helgen. Onsdagen håller jag fri, den kan få vara extradag för de dagar jag inte får till det vanliga schemat. De veckor jag inte tränar hemma med mannen kan jag även tänka mig att alternera tisdag och onsdag lite. Det återstår att se, jag vill inte ha ett superstrikt schema heller.  Jag vill ha ramar som styr överlag, men inget ristat i sten. Ibland orkar inte kroppen som man vill och det är alltid ok. Jag rör på mig för att må bra och orka med mitt stillasittande jobb.

För ren viktnedgång tror jag på den gamla klassikern 80 % kost, 20 % motion (och jag tror redan det är lite väl mycket). Plus att det är förbaskat trist att träna enbart för att möjligen en dag se smalare ut. Det är mycket häftigare att testa sin kropp och se vad den kan prestera. Ett bra sätt att känna god självkänsla.  När motionerande enbart ses som ett måste och ett straff då är man på väldigt fel väg. Jag vet vad jag talar om, har burit den t-shirten tidigare i livet. 🙂 Motion ska vara kul – men det betyder inte heller att det precis alltid kommer att vara haha-kul. Snarare att om man testat 50 ggr att köra en sak och fortfarande hatar det 50 ggr av 50 – då ska man testa nåt annat. 🙂 Ett par ggr räknas däremot inte, mycket av det jag gillar idag nästan avskydde jag till en början. En hel del motionsformer tar ett litet tag att förstå sig på och inte minst vänja kroppen vid.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.