Härda ut

Härda ut

Den här månaden är hård som betong. Den började med att en god vän till mina föräldrar gick bort ynka dagar efter att han och frun firat guldbröllop med dem + barnen på nyår. Sedan fick vi avliva vår älskade katt och idag ser jag att en fd kollega och mycket trevlig person gått bort.

Jag vet att det hör till min ålder och någonstans har jag känt på mig att detta kan bli ett tufft år (alla omkring mig åldras och många är skröpliga), men jag är baske mig inte bekväm med det.

Lägg till att världen är dystrare överlag än på länge – det är sabla svårt att hitta ljuspunkterna numer. Jag har dagar då jag undrar vad poängen med allt är. Det är som att allting raserades i samma veva som jag själv dök ner i mitt personliga hål 2019 och som jag nu hjälpligt börjat ta mig ur.

Jag har ändå en positiv livssyn i botten av allt det svarta och utan det hade jag nog bara lagt mig i fosterställning och tynat bort.

Nåväl, det finns ljusglimtar också, må så vara att de är ganska mediokra i det stora hela, men för mig betyder de en hel del.

Vi kan börja med en så pass simpel sak att jag för första gången sedan 2019 fått en grön siffra för januari i mitt excelark. Dvs jag väger i snitt mindre i år än 2023. Må så vara att det handlar om ynka hekton, men det är grönt och kurvan går ner. Alla segrar är peppande, oavsett hur små de är – i synnerhet nu.

Mina fasteexperiment har också haft en positiv effekt på min energi, jag är så mycket piggare om dagarna och sover som en stock om nätterna. Dock tänker jag lugna ner mig lite, jag är lite rädd att jag går ut för hårt annars med min förstörda diethjärna.

På jobbet har jag lite oväntat fått en utökad roll och jag börjar känna att jag har lite mer koll på saker och har haft flera dagar nu i veckan där jag jobbat frenetiskt och verkligen känt att jag utför något. Man ska inte underskatta den känslan av att vara behövd. Sedan vet jag att balansen är hårfin och att det lika gärna kan tippa över åt fel håll om jag inte är försiktig, men jag litar på mig själv. Jag vill tro att jag har förstånd att inte gå under för ett jobb någonsin igen. Det vet jag såklart inte, men jag tycker att jag är mer ärlig mot mig själv.

Har fått till två träningspass denna vecka, idag valde jag att lösa klart en korsordstidning istället.

Jag härdar med andra ord ut ett tag till.

 

 

2 svar på ”Härda ut

  1. Härda ut är mantrat just nu som det känns. Svårt att hitta ljuspunkter i tillvaron. Den är mest grå och dyster. Men vintern är ingen rolig årstid överlag. Jag brukar kolla in solens upp- och nedgång varje dag… och gläds åt att dagarna nu är drygt 1,5 timme längre än vid vintersolståndet. Alltid något 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.