Siffror och statistik

Siffror och statistik

Det blev i alla fall ingen officiell siffra med en 8 framför (vägde hemska 80,2 mån-tis), men jag kan ju inte säga att jag är nöjd heller. Jag hatar att det alltid ska vara så här efter semestern. Det är som att jag svetsar fast kilona på sommaren och vad jag än gör går det inte att bli av med dem. Men det viktiga nu är att fokusera och inte tjura. Jag ser ju trots allt en förbättring från förra menscykeln, även om det nästan låter fabricerat. Jag har en väldigt hoppande vikt och beroende på var jag är i menscykeln kan det variera med flera kilon. Så jag får hoppas på en bra mensvecka nästa vecka. 🙂

Här är de senaste två månaderna, men det är ett mönster som återkommer gång på gång:

  mån 1 mån 2
Vecka 1 79 78,5
Vecka 2 80,5 79,6
Vecka 3 78,1 ?
Vecka 4 78 ?

Rent krasst borde jag väga mig en gång i månaden egentligen, eller se på snitt (vilket jag såklart också har statistik på).

Nåväl, när jag gick ner som bäst var vecka tre alltid så pass bra att de andra veckorna inte hade en chans att äta upp det, den pendeln har svängt lite för varje år och det är något jag behöver få bukt med. I synnerhet nu när vecka 3 inte täcker upp de andra veckorna (även om den kämpar på tappert, i år har jag i snitt tappat 1,2 kilo i vecka 3 vilket var det samma som jag hade 2010-2011).

Hmmm, det här var lite intressant, om jag tittar år för år var faktiskt menscyklerna för 2012 och 2013 också på fel sida (om än svagt), däremot var 2014 och 2015 på plus/minus noll. Det var en nyhet. 🙂 Under 2014 var dessutom vecka 2 min bästa vecka, det är ju lite spännande. Då ska visserligen tilläggas att de här åren inte handlat om viktminskning, mer om jämvikt.

Jaja, det är bara siffror och de säger inte så mycket egentligen, men det är kul att se mönster och resultat trots allt.

Idag hoppas jag ha mer energi än igår, jag låg i soffan större delen av kvällen och lyssnade klart på ljudboken ”Stjärnklart”. Jag var helt matt och orkeslös och det var så tråkigt att inte orka göra något. Men efter min långa vila kändes det lite bättre + att jag åt en nyttig och rejäl, men ändå portionsmässigt lagom middag. Jag skippade också min medhavda lunch igår. Kroppen skrek efter energi och varm mat – så jag gick till aktivitetshuset och åt en skål soppa som verkligen var välgörande på alla sätt och vis. Lunchgrönsakerna tog jag hem och hade till mina två böntacos och kesoröran ska jag äta idag istället.

Upptäckte en annan obehaglig sak igår, i min vattenflaska hemma som jag använde i söndags efter rodden syntes en fläck och till min fasa var det ett större kryp på insidan av flaskan, och eftersom jag inte öppnat den sedan i söndags var den alltså där när jag drack. Huääääärk!

Undrar om jag ska ta väskan bort till funcgymmet nu? Ser att det står löpträning på schemat i morgon bitti och det hade nog inte varit så dumt faktiskt. Hade annars lite tanke på att springa ute idag, men har ärligt talat ingen jättelust.  🙂 Dessutom hade det varit skönt att ha lunchen fri imorgon. Så får det bli!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.