Trumpen min? Nädå, vi överlever även detta!

Trumpen min? Nädå, vi överlever även detta!

I morse vaknade jag till snö, halsont och trolig Trumpseger. Inte konstigt att kroppen ville dra täcket över huvudet igen… Men jag insåg ganska snabbt att jag inte var sjuk som så, att tågen gick i tid, samt att världen inte exploderat i kärnvapenkrig riktigt än – så det var bara att masa sig upp och ta sig till tåget. Det enda jag ändrat på är att jag ställt in min egna lunchträning idag, halsont är ändå halsont.

Igår var vi på standup-kväll inne i Hässleholm, huvudakten var Jan Bylund och han var riktigt rolig och drev konstant med min mans frisyr. 🙂 Maten innan var helt ok, skinkstek med rödkål, brysselkål, sås och gele + några stenhårda bollar som skulle föreställa potatis (de drog ner helheten tyvärr). Vi åt lik förbaskat för mycket båda två och ratade efterrätten som faktiskt ingick den här gången (dock fortfarande hutlösa 42 kr för två koppar kaffe…). Märks att magsäcken krympt lite, skönt nog. Hade jag skippat att ta om hade jag kanske sett 77 som siffra idag, men jag är nöjd att det blev ett minus både sett till veckan och jämfört med igår. Grafen visar min vikt i år från ett menscykelperspektiv, det går stadigt neråt nu. Jävla semester! 🙂

Det blev en kosttokig dag igår, alldeles för lite mat på dagen och så plötsligt ett matberg på kvällen… Jag måste börja se över hur jag kan få in mer varm mat fortsatt i vinter, min kropp har börjat kräva det. Macka eller sallad må vara praktiskt, men jag kan villigt erkänna att mättnaden inte är den samma. Jag hade gärna ätit mer soppa t ex, synd bara att fryst soppa tar evigheter att värma till.

Överallt surras det om Trump just nu och jag hade ett långt och vettigt samtal med två kollegor nyss där vi intog en ganska nykter syn på det hela. Riktigt skönt att få prata lite politik på den nivån istället för att bara blåsa i domedagstrumpeten och deppa ihop. Gubben är naturligtvis skvatt galen (hans syn på miljön får mig att gapa stort, jag trodde inte man kunde vara så ignorant 2016) och han verkar rent generellt vara en genomvidrig person, men han är inte den första (eller den sista) dårfinken med makt. Livet kommer att gå vidare och världen kommer troligtvis att rösta in mer jubelidioter. Det är inte bara amerikaner som har den förmågan. Åter igen tror jag det är etablissemangets självgodhet som gör att hans seger kommer som en ”chock”, liksom Brexit, och SD:s framfart osv. Jag hoppas Sverige vaknar, jag fasar för nästa val här om vi fortsätter tuta på som vi gör.

Hrmpf, känner mig seg nu… Jag skulle inte varit så kaxig igår och sagt att jag inte verkar vara smittad av mannen… Men jag hoppas det håller sig på den här nivån. Jag fick väl lite sömn i natt också.

Köpte precis biljetter till Robbie Williams i Parken i Köpenhamn i augusti nästa år… Galet, jag har inte direkt lyssnat aktivt på honom! Men han ska ha med sig mina favoriter Erasure + att jag tror det kan vara en kul show att se. Hoppas mannen håller med, har i alla fall lovat att bjuda honom för säkerhets skull. 🙂 Jag hatar att det alltid är sådan stress på vissa biljettköp. Och ALLTID är det på arbetstid och när mannen också jobbar (kan inte ringa honom på jobbet).

Nåväl, nu är det dags att äta lunch. Hann/orkade inte fixa macka i morse + att det är min favvissoppa på Aktivitetshuset. Tror det kan vara bra med lite varm och kryddig soppa nu, även om jag inte är så hungrig. Lutar åt tidig hemgång idag så att jag kan vila ut till i morgon.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.