Sömnbrist och ostklumpar

Sömnbrist och ostklumpar

Just nu pendlar humöret mellan högt och lågt och från dag till dag. Igår var t ex en riktig gruffdag då jag helst bara velat stanna i sängen med ett täcke över huvudet. Ingen egentlig orsak, mer än självförvållad sömnbrist, men det kan ofta räcka. Jag behöver mina 6-7 timmar för att vara på topp. Lite lustigt annars eftersom gårdagen egentligen var rätt bra. Lunchpasset var löpintervaller och jag blev väldigt nöjd med min ork, i synnerhet eftersom jag egentligen inte var på topp. Dessutom hittade jag ett par jeans i min låda som jag köpt på Lindex förra året (storlek 40) och de sitter rätt hyfsat. Det får mig att ha hopp om Kappahljeansen i samma storlek som jag köpte i fredags, de har dessutom bättre passform, givet att lite degmage försvinner då. 🙂

Helgen var åter igen slö och slapp och i lördags bakade jag pizza för fulla muggar, men blev så besviken på osten vi köpt. Det var en riktig sörja och devisen ”man får vad man betalar för” visade sig åter igen sann. Jag skulle gått på magkänslan! Osten smälte inte helt till att börja med, utan blev en slags grynig massa som dessutom rann till mitten på varje plåt. Vanligtvis skulle jag älska en rejäl ostklump, men det här var något annat. Urk. Synd på jättefina ingredienser i övrigt, men jag tror nog att slicarna i frysen kommer att gå ner ändå.  Nästa gång blir det mozzarella!

Åt en halv italiensk spenatpaj till lunch idag och trodde jag nu smakat av alla från min pajbonanza innan nyår, men jag har visst en laxvariant kvar också. 🙂 Jag tror ändå att dagens variant vinner klart. Jädrans god faktiskt, men också fet. En hel paj är 656 kcal, inget man kan äta i parti och minut om man inte delar den. Jag gillar konceptet att dela de fetare sorterna i två delar dock, det blir faktiskt ganska lagom som lunch om man har bra sallad till. Idag har jag även med ett eftermiddagsmål, det var inte igår! Det är sponsrat av Ica, köpte lättkvarg, blåbär och vindruvor till halva priset tack vare Vasaloppsrabatterna.

Vasaloppet ja. Tog 5 km till på lunchen idag, det kändes så futtigt! Men även om jag hade haft tid att snika till mig ytterligare 6-12 min till valde jag att stanna på 30 min och äta lunch i lugn och ro. Det blir för övrigt samma visa i morgon, får inte schemat att funka på annat sätt den här veckan. Det gör att jag har 10 km kvar till nästa vecka och det har jag bokat in att riva av på tisdag morgon. Sedan lär det dröja innan jag står på en CT igen. 🙂

2 svar på ”Sömnbrist och ostklumpar

  1. Ja Vasaloppet ja. Nu kommer det visserligen snö i Mälardalen ha ha, men jag tänker inte stå på några skidor för det. Jag får nog ersätta med cykling för att få ihop alla km. Får försöka hitta en lämplig ekvivalensformel. Kanske du kan tipsa om hur jag kan vikta cykling mot crosstrainer…? Måste ju bli runt 45 min man måste cykla för att få ihop 5 km eftersom cykling går snabbare än skidåkning.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.