Rundat Vättern!

Rundat Vättern!

Idag startar jag dagen med att riva av det sista på Vätternrundan. Lite komiskt i sig eftersom jag köpte cykelorienteringskartorna igår och jag hoppas att vi ska kunna ta första rundan inom kort. Alltid roligt med en ny karta, även om vi börjar bli ganska vana med småvägarna runt oss. Men även om man hittar rätt så ska man hitta bilden också och det är emellanåt lite av en utmaning. I år var det i alla fall mycket skyltar och föremål, det är lite lättare. Träd är precis hopplösa, i synnerhet när de blivit nersågade på vårkanten (vilket hände förra året).

Hann aldrig väga mig i går morse, men dagens vikt är den samma som förra tisdagen och det lutar antingen åt plus eller nollresultat i morgon. Men det var en svirarhelg också, även om det var hyfsat vettigt i stort.

Jag längtar efter att få sitta ute i solen och ta det lugnt, har hittills inte fått mycket chans till att njuta av de bättre dagarna i år. Överhuvudtaget längtar jag efter semester. I lördags morse steg jag upp tidigt eftersom mannen skulle till jobbet en vända och det var nästan löjligt skönt att gå omkring i morgonrocken hela morgonen och bara pösa.

Nåväl, jag ska inte klaga allt för mycket, denna vecka har jag planerat att dra till varuhuset efter lunch i morgon och spendera eftermiddagen där och på torsdag eftermiddag ska vi gå på lite olika föredrag (Home Smart och Belysning). Nästa vecka jobbar jag bara måndag till onsdag och därpå följande vecka lutar det åt hemmaarbete på fredagen eftersom jag ska sluta tidigt och åka till Köpenhamn (till omväxling). Och efter det är det en veckas semester! Yay!

Hämtade ut mitt kosttillskott igår och tog första dosen i morse så nu ska vi se hur magen reagerar. Visserligen tror jag att väldigt mycket beror på att jag slarvar med dryck och att jag äter alldeles för snabbt. Tyvärr har lunchträningarna sabbat mig lite där, det är inte bra för mig att äta under stress eftersom jag redan har problem med att jag äter åt helsike för snabbt. Måste börja jobba med att sakta ner det hela igen. Jag vet att det gör under på många plan. Men det är supersvårt att träna bort det beteendet tyvärr. Jag har ätit snabbt sedan jag var barn, troligen kommer det av att jag ofta åt ensam. Dessutom var mat = tröst och eftersom min far tampats med övervikt hela sitt liv ”lärde” jag mig tidigt att det är skamfullt att äta och jag åt i smyg = snabbt för att inte bli påkommen. Men jag kan om jag försöker så det får bli min målsättning framöver. Vilket redan blir ett problem idag eftersom jag har typ noll tid att äta min lunch. 🙂 Men jag ska faktiskt smita ut lite tidigare på HIIT:en, jag kan få smita undan bortbärandet av prylar någon gång jag också.

Yay! Vätternrundan avklarad! 🙂

Ett svar på ”Rundat Vättern!

  1. Jättebra jobbat!!! Superduktig! 🙂 Själv har jag 68 km kvar, får se om jag hinner knäppa dem innan det är dags för Rom den 23/5… min egen semester rycker närmare nu, sååå sköööönt!!! Nästa moment blir simningen… men jag tänkte faktiskt plaska några ggr i simhall för att bli av med den… ogillar klorerat vatten men hoppas det går fort.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.