Sista semesterperioden för i sommar

Sista semesterperioden för i sommar

Jahapp, då är jag snart på väg in i min sista semesterperiod för denna sommar och trots att det varit en av de lugnaste somrar i mannaminne har vikten ändå obönhörligt visat samma mönster som tidigare år. Ok, jag ska inte hymla med att jag äter mer än vanligt och att det inte är ett dugg orättvist eller konstigt, men det förvånar mig ändå lite att det är så tydligt. Jag har haft somrar då vi badat i öl och drinkar varvat med hämtmat och totalt stillasittande dag ut och dag in i fyra veckors tid. I år har alkoholhalten varit lägsta på länge och jag har rört hyfsat på mig (= enligt plan). Men visst, portionerna är som de är och det blir även mycket mackor. Vi orkar inte laga mat två gånger om dagen och den här standardkommentaren om att det är så lätt att äta grönt på sommaren håller jag inte alls med om. Jo, om man har en egen köksträdgård och noll sniglar kanske. Jag har kastat hur mycket grönsaker och frukt som helst, det är knappt så det håller vägen hem från affären. 🙁

Nåväl, nu har jag en dryg vecka tills ”allvaret” börjar igen och med det menar jag inte jobbet utan en klassisk omstart av allt vad hälsotänk heter. Jag vägde in i morse strax under 80 och det är för mycket, jag SER det i spegeln. Ville nästan gråta lite  omklädningsrummet idag då jag såg mig själv i helkroppsspegel i mina minst smickrande tights. Ordet flodhäst kom upp i tanken. 🙂 Men samtidigt, jag har en bra grundform därunder, det ser jag ju också. Jag vill verkligen få fram den nu. Jag känner mig inte som den där tjocka människan i spegeln även om hon ser trevlig ut.

Jag har på sistone hittat mig själv lite mer igen, lustigt nog lite med hjälp av min galna frisyr som först inte alls kändes som jag. Färgerna må vara i bjärtaste laget, men frippan gillar jag verkligen. Det är jag. Jag vill visa mer av henne och det är faktiskt inte en tjock tant i tältkläder.  Jag har ju börjat så smått att piffa lite här och var i hopp om att det skulle väcka mig lite och vete katten om det inte hänt?

En annan sak är att mina kläder sitter som skruvstäd. Jag har ett par trekvartsbyxor som har 1-2 år på nacken och de satt bra då jag löpte dem, nu sitter de som korvskinn. Jag har inte ens vågat prova andra par, eftersom de garanterat inte går över rumpan i nuläget. Råkade ju ta med ett par till Budapest i början på juni och det var lagom kul att inse att de var så pass för små. Men jag var inte riktigt där än då. Jag har inte riktigt velat eller orkat ta tag i det.

OK, nu är det alltså en veckas ledighet och jag har inte tänkt starta upp någon slags regim eller självhatsperiod under den tiden. Det är enda hela semesterveckan jag har i sommar och vi har  dessutom en tripp till Köpenhamn inbokat i mitten då jag absolut inte tänker våndas. Det blir att hitta lagom bekväma kläder som jag känner mig fin i. 🙂 Jag får hoppas att jag inte rusar upp ännu mer i vikt på en veckas tid, tanken är ju inte att överäta för sakens skull heller.

I morse steg jag upp lite i sex och hade tänkt äta knäckefrukost men jag insåg att jag inte var ett skvatt hungrig. Det är också ett tecken… 🙂 Jag har inte varit hungrig alls än idag, fast ätit ändå. Och jag undrar varför jag är tjock?

Nåväl, nu är det semester. Måndagen den 7 augusti börjar det nya hälsosamma livet eller nåt. 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.