Bra humör, trots allt

Bra humör, trots allt

Idag har jag haft många anledningar att vara riktigt tjurig:

  • Plus på vågen.
  • Stressig morgon åter igen, hinna läsa tidningen är ett minne blott.
  • Tog fel på ansiktsserum och ansiktstvätt, så jag tvättade mig med mitt asdyra serum.
  • Glömde korsorden hemma som jag försöker hinna klart innan deadline genom att lösa på tåget.
  • Kollade på FB istället och höll på att missa att gå av i Älmhult!
  • Många sura blickar och grymtningar när jag i panik pressade mig ut från tåget, jag var inte fröken populär i morse…
  • Mycket varmare ute i morse än jag trott så jag var kokhet när jag kom till jobbet.
  • Tid bokad på löpbandet direkt när jag kom och jag var således svettig från start.
  • Svetten rann lätt och ledigt på den hinna som serumet skapat och gick inte att torka bort vettigt.
  • Gymkranen ville inte ge mig kallt vatten till flaskan, bara ljummet.
  • Städarna hade precis skurat golv + löpband så jag gnisslade som bara den och det kändes dessutom lite slirigt. Antagligen inte fröken populär på gymmet heller, så som jag lät!
  • En konsultkollega vill diskutera hur vi ska kunna gå mot ett mer agilt arbetssätt, något jag varit starkt emot länge och fasat för ska hända.

 

Men jag bara ler. Vad är hemligheten?

  1. Jag är inte på tjurskallehumör idag.
  2. Vikten var under 80 och det är en stor seger just denna vecka.
  3. Jag känner mig pigg och på gång. Min kropp känns vaken och stark och jag tycker mig skönja små förändringar åt rätt håll.
  4. Jag hann med det väsentliga + att jag fick bort disken jag glömde igår.
  5. Jag hann ju av tåget! Folk grymtar oavsett, inklusive jag själv. :).
  6. Det gick ändå bra på löpbandet trots värmen, kroppen gillade nog att få starta uppvärmd. Det är huvudet som gnölar mest av värmen.
  7. Min konsultkollega vill ha min åsikt och vi ska diskutera i morgon efter lunch. Jag är aldrig motsträvig mot förändringar som jag fått vara en del av, det ska bli intressant att se vad han har kommit fram till + att vi två alltid jobbat bra ihop.
  8. Jag har lovat mig själv en utelunch idag + kanske lite shopping om tid finnes.

 

Boxpasset i måndags var för övrigt riktigt kul och jobbigt och jag fick en partner i samma nivå vilket alltid är kul. Svettades på bra där, men det var inget mot gårdagens HIIT-pass! Ny instruktör för terminen och han gick all-in från start. Ett av de tuffaste HIIT-pass jag gått på, men samtidigt rätt kul, enda smolket var mina fötter och skor som fick kramp när vi hoppade. Jag blir snart tokig på mina skoproblem. Nåväl, passet var lite annat upplägg än vad vi är vana med. VI hade fem stationer (stepbräda, tyngder, löpning, matta, puls) där man först körde en specifik övning i en minut, sedan 15 sekunders paus och så ytterligare 30 sekunder så hårt som det gick. Sedan direkt vidare till nästa station och så vidare tills vi gått ett varv. Därefter 1 minuts vila medan instruktören visade nästa set av övningar och så igång igen. 🙂 Tre varv allt som allt och efter det var vi helt slut! En minut är länge i HIIT! Men jag gillade det, instruktören är britt och väldigt ödmjuk i sin framtoning så han hejade på och peppade loss, men samtidigt flåsade han och idiotförklarade sig själv emellanåt. 🙂 Det kommer bli en bra HIIT-höst!

De testade även att ha alla till att hjälpa till att rengöra redskapen efteråt, det återstår att se hur det kommer att fungera. Det finns ju alltid de som smiter undan ansvar utan anledning. För mig är det självklart att man stannar och hjälps åt att bära upp prylar – och tvätta dem om det nu behövs – med tanke på att passen är gratis. Självklart förstår jag om man måste rusa pg av möten, det händer mig också ibland, men det är en helt annan sak. De jag kallar smitare är inte direkt jäktade i omklädningsrummet heller… Men det har faktiskt blivit väldigt mycket bättre.

På fredag är det Soma Move och jag utgår från att vi kommer få tvätta mattorna efteråt då, det kan bli intressant. Vi brukar oftast dra lite över tiden och folk är redan sura över det. 🙂 Vete katten vad det är för struntmattor de skaffat heller, de som fungerar bäst smular sönder, de andra halkar jag på!  Jag är lite inne på att skaffa en egen, mattan är viktig att vara bekväm med. Svårt bara att veta vad man ska ha.

I morgon velar jag fortfarande om jag ska masa mig ut på morgonpasset eller sikta på lunchkettlebells. Det beslutar jag i morgon bitti. 🙂

Nu är det fruktstund!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.