Skit på dig vikthelsike!

Skit på dig vikthelsike!

Inte mycket att skriva om just nu, vikten åker jojo och idag och igår var åttan tillbaka så det lutar ju tydligt åt ännu ett förbannat plus i morgon – utan att det känns välförtjänt. Det enda som ser lite hoppfullt ut är att fettprocenten dalar.

Jag vet inte riktigt hur jag ska reagera. Jag tänker inte äta mindre, inte en chans. Det kan inte vara det som är problemet. Det jag får titta in på är väl snarare då VAD jag äter.  Men just nu måste jag erkänna att jag saknar den glöden. Jag har annat att göra om dagarna och på ett sätt kanske det hade varit bra att släppa lite på tyglarna trots allt? Det är ju ganska klart att det inte fungerar som jag hoppats, så varför lida? Då menar jag såklart inte att släppa på allt, bara att sluta vara så fokuserad på just vikt för ett tag.

Jag vill hellre lägga mitt fokus på välmående via motion just nu. I fredags var det första gången jag körde Soma Move release 13 och jag gillade den skarpt! Jag kunde riktigt känna hur mycket starkare jag är idag och även om axlarna grät lite i lördags kändes det så bra.

I måndags hade vi ett lunchpass med lösa vikter och mängder av förflyttningar i salen som avslutades med ett galet Tabata-upplägg där jag fullkomligt körde slut på mig.

Idag var det ett HIIT-pass med den nye instruktören för terminen. Tyvärr hade jag missat att vi skulle vara utomhus (salen var uppbokad för annat) och jag valde att köra i mina vanliga skor (promenadskor i sportmodell som jag lustigt nog tog i morse för första gången på evigheter, brukar köra Converse). Det var inte så smart, det gjorde nästan ont att springa på gräs i dem och jag började oroa mig för stukade fötter. Så det blev kanske inte så intensivt som jag hoppats, men ändå en bra genomkörare. Och både innan och efteråt pratade instruktören med mig, så där har jag ytterligare en ny kompis i träningsvärlden på jobbet. 🙂 Jag gillar hans sätt att köra HIIT, snorjobbigt att köra först en minut och sedan 30 sekunder, men effektivt som attan.

Ute vräker det ner nu och jag är i total pysselmode, vilket gör att jag knappt vet vad jag ska ta mig till om kvällarna, så mycket har jag som jag vill pyssla med. 🙂 Jag skulle egentligen allra helst vilja börja måla mina ”Paint-by-numbers” oljemålningar som kom förra veckan, men jag insåg igår att jag behöver bättre penslar först. Googlade loss lite och hittade ett ställe som sålde konstnärsmateriel av alla de slag och de hade ett bordsstaffli som jag blev riktigt kär i. Perfekt för små hem! Inte så ruskigt dyrt heller. Men jag höll mig i schack, jag kan beställa det senare i höst i så fall. Nu måste jag först få ordning och reda på alla mina skulder till mig själv.

Med det sagt har jag tryckt på KÖP inte mindre än tre ggr idag, haha. 🙂 Först var det Outnorth som nu erbjöd 20 % på min jacka + 10 % på det som mannen hade i lådan så där var det ju bara att tacka och ta emot. Sedan kom ett mail från Sportamore där jag haft ett par skor på bevakning och som nu fanns i min storlek för stunden. Jag fortsätter envist min kamp att hitta ett par inneskor som känns bra! Sedan avslutade jag med att kolla på ett par promenadskor från Scholl (haft de i siktet ett tag ich det slog mig nu att de kanske hade varit bra att ha till vår resa inom kort). Jag råkade se att vi hade 10 % på Footway där de både fanns i min storlek och i den färgen jag helst ville ha! Så lärdomen för idag är att det alltid lönar sig att vänta lite. Det är ganska många hundringar jag ”sparat”. Och om skorna nu passar tänker jag utnyttja årets skobidrag, så de kostar mig inget i längden.

4 svar på ”Skit på dig vikthelsike!

  1. Du har ju dragit igång träningen rejält – det är det första jag tänker på. Det brukar kunna ge vätskeinlagring i kroppen. Jag brukar ofta reagera så på ökad träningsmängd själv.

  2. Måste skratta lite… inte åt dig, utan åt igenkänningen… ibland vill man ju hämta en hammare och banka på den stackars vågen 😀 särskilt när man får siffror man inte tycker man förtjänat och inte vill ha 😀

    1. Ja precis. 🙂 Det roliga är att om det är mindre än man tror är det minsann inget fel på syn och känsel, då är vågen allvetande. 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.