Sår, surdegar och slafs

Sår, surdegar och slafs

Dagen startade med att jag kände av ett begynnande munsår. Suck och pust. Jag tog en medicindos (min näst sista), återstår att se om jag hann i tid. Ser ut som att jag får försöka få tag i mer redan efter nyår. Blä. Att det ska vara så svårt! Jag köpte en Året Runt häromveckan (för ett virkmönster)  och i läkarspalten var det en som undrade om det gick att göra något åt munsår och denna person hade lindrigare skov än jag, men fick rådet att uppsöka läkare eftersom hon troligtvis var kandidat för medicinen! VAFAN!? Jag kanske skulle klippa ut den och ta med till nästa försök på VC? Om jag ens orkar det, just nu känns apparna troligare.

Idag är det surdegsmöte vid nio, sedan är det ganska lugnt efter det. Hann skriva ännu ett testfall på morgonen och jag känner mig i fas med veckans tänkta uppgifter.

På lunchen blir det terminsavslut för träningsgruppen och i eftermiddag är det dags att storhandla igen, hurra! 🙂 Om jag har möjlighet kanske jag tar ett lite tidigare tåg och besöker en sportaffär, jag är i stort behov av en skånsk vinterjacka, dvs en varm regnjacka.

Helgen är planerad att vara inomhus i hemmets trygga vrå och göra lite vad vi känner för. Vi har ju vår nya PS4 nu och mannen vill förstås gärna spela en del och jag själv har som alltid gott om pysselprojekt att mysa med + spelande jag också. Kan vara skönt med en helg utan måsten. Har planerat två långkok i Crockpoten så att vi inte behöver stå i köket till dödagar.

Även om det satte lite fart i magen igår är det fortfarande trögt så det får nog bli lite laxerande droppar till kvällsmat idag. Jag hade även grym träningsvärk i magen igår, vilket jag lastar tisdagens HIIT för. Hon är som sagt makalös på jobbiga coreövningar.

Ett tydligt mål för nästa år är helt klart att sakta ner på ätandet igen, jag märker ju att jag slafsar i mig som ett reaplan igen och det hjälper varken vikten eller tarmfunktionerna. Fattar inte varför jag gör så, jag har aldrig haft tidsbrist vid matbordet vad jag vet.


Hupp, mötet gick väldigt över förväntan, alla var väldigt tillmötesgående och det blev en bra kompromiss. Det hade jag aldrig vågat tro innan, visar åter igen skillnaden på det skrivna och det talade ordet. Jag må själv vara vän av skriftlig kommunikation, men när det gäller snabba beslut och en viss typ av diskussion är onekligen riktiga samtal det bästa. Jag har också ändrat på mig genom åren, troligen tack vare mitt arbetsliv och det jag lärt mig där. Idag ringer jag ganska ofta när saker blivit fel, även när mail-möjlighet finns. Beror på hur bråttom det är och vad det gäller såklart. Jag föredrar att skicka mail när det är mycket info som ska delges.

Eftersom mötet gick så bra tänkte jag göra ett försök på Min Doktor och se om jag kunde få mer piller och jag skrev en halv uppsats och hann knappt trycka på sänd innan receptet låg i lådan! Jisses! Inte ens en fråga! Visserligen bara 20-pack, men ändå dubbelt så mycket av det jag fick på VC. Så nu har jag 32 piller och det går åt 8 per gång, så nu klarar jag mig ett tag igen. Verkar som att det får bli den vägen jag gör det på, vilket är helt ok med mig. Det är ju inte gratis att gå till VC heller.

Men det är roligt hur olika svar man kan få. Dagens läkare påpekade att jag måste ta första dosen inom 48H efter att det brutit ut, annars är det verkningslöst. Förra läkaren + VC sa att det var meningslöst att ta det om det väl brutit ut. Jag är dock böjd att hålla med dagens läkare, jag har varit sent på det ett par gånger och det stoppar faktiskt upp det hela även då. Blåsan är såklart där, men den utvecklas inte vidare.

Så här långt har i alla fall dagen artat sig bra. 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.