Vilodag

Vilodag

I natt var det full fräs på elementet + tjocka kofilten ovanpå täcket och det var sååååå varmt och gott. Jag kan inte säga det samma om att stiga upp i morse dock, fy tusan så kallt!

Jag jagade varma kläder och hade bestämt mig redan igår att det skulle bli stickad tröja med något under, så jag gick all-in och grävde fram underställströjan. Kanske i varmaste laget, men det går att ta av sig. 🙂 Jag jagade ett par svarta jeans också och hittade mina gamla Levis som jag inte haft på evigheter. Jag förstår nu varför, det var verkligen ingen vacker syn. Jag lyckades faktiskt knäppa dem (vilket var en bedrift i sig) men begreppet muffin-top räckte knappt till att beskriva resultatet och känslan att ha dem på sig var så obehaglig att det var bara att ge upp. Jag blev lite ledsen över det, de köpte jag innan jag gått ner som allra mest och jag borde ha haft dem i liknande viktklasser som nu. Men så hittade jag ännu ett par Levis som jag vill minnas köptes efteråt och de passade betydligt bättre (trots samma tum i midjan). Jag vet ju att det första paret alltid suttit tajt som tusan och att det är obehagligt låg midja på dem, det var därför jag skaffade de jag har på mig nu. Samtidigt som jag köpte det första paret köpte jag ett par blå i samma modell och storlek och de sitter helt annorlunda. Dessutom såg jag till min förvåning att dessa svarta skulle ha tvättats i 30 grader, det har jag inte lagt märke till under alla dessa år. Fina jeans som inte ens tål vanlig tvätt… Nåväl, faktum kvarstår såklart att jag har bra mycket mer fyllning runt om midjan idag än då, det kan ingen tvätt i världen förklara. 🙂 Men kroppen verkar också ha omformat sig, vilket inte är så konstigt med tanke på min ålder. Vi kan summera det som att det finns en hel del att ta av, men det är inte helt kört heller.

Ställde mig på vågen i morse, men har inte kollat upp vad det blev än. Hade tänkt kolla ”live” idag efter måndagens glädjekänsla, men igår och idag har jag känt mig tjock igen och då är jag inte redo. Provade lite kläder igår som satt som skruvstäd, det muntrade inte upp det heller. Dock är jag spekulant på en långärmad tröja i medium (large kändes visserligen som rätt längd, men lite för pösig för att sitta snyggt på min kropp) + en lång kofta som inte fanns att prova i medium. Tänkte se om jag hinner in på Lindex i Hässleholm i morgon, de bruka ha lite bättre utbud på storlekar. Koftan satt bra i large också, men jag hade velat se skillnaden innan eventuellt köp.

Det hjälper inte heller att jag är hungrig hela tiden, i morse hade jag egentligen inte tid att äta efter allt jagande efter kläder, men jag var tvungen. Jag antar att det är den hemska kylan som spökar.

Jag fasar lite för helgens resande, idag ska det bli skruttväder i Malmö och jag såg bilder nyss från Blekinge där det kommit en hel del snö. Hoppas det lugnar sig till på lördag…

HIIT-passet igår hölls av tjejen som i mitt tycke kanske inte har riktigt lika bra pass som de andra (sett till hur ”kul” det är då, rent fysiskt är det absolut inget fel på det). Men jämfört med de från Folkhögskolan häromveckan var det ju kanon och jag var rätt mör efter, trots att jag smet innan det var klart. Hon hade en ny mattövning där man skulle ligga på sidan och föra benet in mot armbågen och sedan ut som jag inte alls fick att funka – på ena sidan då. Andra sidan gick sprättlätt. Lustigt det där. 🙂 Hon var även snäll och rättade mig lite på mina tricepsdips, vilket jag själv visste behövdes. Jättebra tips också! Jag har ofta svårt att få mina armbågar i rätt vinkel i den typen av övningar, jag verkar onekligen vara lite konstigt skapt. Jag såg det i spegeln i måndags också när vi fäktade med stängerna, mina armar ser inte ut som de andras. 🙂 Har alltid haft bekymmer med övningar där armbågarna ska böjas rakt bakåt och det hjälper naturligtvis inte heller att min vänstra handled har svårt att knixa utan att det gör ont. Jag skulle nog behöva skaffa mig ett stöd till den (eller fråga tränaren om jag kan träna något särskilt för den…). Däremot var jag faktiskt imponerad hur lätt jag nu kan stå i plankan och sakta föra ena handen mot axeln. Det tackar jag Soma Move för. 🙂

Mina nya skor håller än så länge måttet också. De kippar aningens i hälen, men inte alls som föregångarna och de är verkligen stabila. Det var lite tungt att springa med dem igår, men det kan lika gärna bero på mig själv, jag var inte alls på topp igår. Kände mig ganska tung och seg och det ska bli väldigt skönt med en dag utan träning idag. Min kropp behöver verkligen vila.

Var hos frissan igår och fick äkta My Little Pony-hår, det lär ta ett tag att vänja sig trots att jag numer är van vid många färger. Värst är alla kommentarer från folk som säger en sak och menar en annan. 😉 Färgerna brukar mattas av rätt snabbt och bli lite mer pastelliga i tonen, tror det kan bli ganska coolt. Oavsett vilket är jag glad att slippa nackburret, jag klarar inte av att ha hår där. 🙂 Jag ryser av välbehag när hon går los med trimmern. Dock blev jag lite nojig när det kom in en äldre dam som var drabbad av influensan eller liknande men ändå prompt skulle klippa sig. Måtte hon inte ha smittat ner mig! Det sista jag har tid för nu är att ligga sjuk. Därav min överdrivna jakt på värme idag, jag vet att jag har lättare att bli sjuk när jag fryser.

Tåget hem ställdes in igår, kort innan det skulle ha gått, men jag hade tur i oturen och lyckades få tag på kollegan som kört åt mitt håll så jag kom ändå hem i hyfsad tid. Kände mig lite skyldig dock, borde kanske kompensera honom för alla turer. Visserligen är det på vägen för honom och det är nästan alltid han som föreslår det, men jag känner mig alltid skyldig när jag är beroende av andra.

Inte ett ord från säljaren på Tradera… Jag betalade in igår i hopp om lite mer action, men inget än. Märklig människa. Tur det bara är småsummor.

Just nu är det klarblå himmel och sol, tala om att vädret försöker luras. 🙂 Jag tänker INTE gå ut i det mer än jag behöver.

Kollade nu i min gamla VV-blogg. De svarta Levisjeansen köpte jag i mars 2011 och då låg jag runt 76 kilo, så det är ju inte så konstigt att det sitter som de gör nu. 🙂 F-n vad tiden går!

Kollade även vikten stärkt av detta, -0,2 kilo och ett ynka hekto nu från att tangera årets lägsta siffra… Nåväl, det går åt rätt håll! 🙂 Ser jag till månad eller menscykel är båda ett trevligt streck nedåt. Det vill jag gärna fortsätta med.

Jag läste ett par kapitel igår i ”The Binge Code” innan jag somnade, det kändes bra att äntligen ta mig tid för det. Mycket intressant läsning hittills, även om jag är rätt så på det själv. Gillar hennes andnings/muskeltekniker, enkla och raka knep att ta till när nästa revolt kommer:

Rapid release = Ta ett djupt andetag och håll det. Spänn varenda muskel i kroppen i fem sekunder (tår, lår, vader, skinkor, bröst, armar, händer, käke). Andas ut långsamt och släpp på varje muskel. Vila tio sekunder och repetera 3-5 ggr. 

Calm breath = Andas genom näsan och räkna till 4, se till att andas ner i mage och bröst och känn hur de utvidgas. Andas ut genom näsan och räkna långsamt till 4, känn kroppen slappna av. Repetera i 2-5 minuter.

Jag är dessutom imponerad av hur mycket kraft hon lägger på sitt program, det märks att hon verkligen brinner för ämnet (hon hade själv bulimi i 10 år så hon har koll). Sett till vad man får med boken är det smått fantastiskt att det inte kostar något extra. Det finns förstås också möjligheten att söka extra hjälp av coacher och annat och det kostar säkert en slant, men det är inget jag ser behov av. Jag har ändå gjort grovjobbet på egen hand, min ätstörning är rejält försvagad idag. Känns förtroendeingivande att se att jag varit rätt på det. 🙂

2 svar på ”Vilodag

  1. Haha… vad gäller hår så är jag tvärtom, jag ÄLSKAR mitt långa hår och känslan av att en hårman sveper ner över ryggen. Kittlar så skönt 🙂 Har tyvärr aningens för tunt hår för att det ska vara riktigt snyggt med ännu längre, jag funkar bäst med en längd strax nedanför axlarna. Minns när jag klippte det riktigt kort för en 5-6 år sedan, jag blev alldeles panikslagen i början när jag körde hårtvätt, jag grep efter hårsvansen för att sätta den under duschmunstycket, och fylldes av fasa när jag inte kände något i nacken 😀 Det är väldigt bra jobbat av dig för övrigt att själv bearbeta ätstörningen, det brukar inte vara det lättaste att komma till rätt med den typen av mekanismer. Sagt av en inbiten tröstäterska 😉

  2. Långt nackhår som kan sättas upp i svans funkar bra, men när håret bara växt ut ett par cm är det nästan så att jag tar tag i trimmern själv (och det skulle verkligen inte se bra ut…). 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.