Fredagen den 13:e

Fredagen den 13:e

Fredag igen då och fredagen den 13:e på det. Brukar oftast vara en bra dag för mig så jag hoppas på det. Hittills verkar det så, har löst två jobbsaker bara sådär.

Jag har annars haft en skakig vecka och var rätt nöjd med att jag igår gav demonen fingret av mig själv. Visserligen åt jag för mycket istället, men det är ändå betydligt bättre. Åt ärtsoppa till lunch efter kettlebellspasset. Det brukar annars aldrig finnas soppa kvar när man kommer så sent, lite roligt att folk ratar just den soppan. Deras förlust, den var riktigt god. Tyvärr åt jag för mycket eftersom jag fastnat i det tankesättet igen, men så var jag heller inte hungrig resten av jobbdagen och trots en piskande demon på axeln kände jag inget behov i affären att handla hem skit. Istället gjorde jag en sallad med fetaost och oliver som jag även har med till lunch idag. Fräscht och gott. Fast jag fyllde sedan på med en varm macka och lite soppa, vilket antagligen var overkill.

Nåväl, nu har jag haft den episoden och nu är det dags att ruska av mig det hela. Nästa vecka är det jag som kollar upp mina tre sista vägningar och djupandas och så tar jag ett helt nytt grepp på mig själv, där prio ett är att slakta demonen, prio två är att stoppa överätningen.  Jag måste komma i balans innan jag ens funderar på nya grepp för att gå ner i vikt.

Igår kom mina pausboxar – tro det eller ej! De var faktiskt riktigt trevliga, lakritsen blir perfekt som helgmys och mellanmålen ska se till jag utnyttja på jobbet eller hemma lite beroende på sorten. Precis vad jag behövde just nu, lite kvalitetssnacks som kommer att hjälpa mig fokusera på kvalitet och vettiga saker igen. Svält är liksom aldrig ett alternativ här.

Idag hade jag tänkt jobba fram till tre och sedan gå till Lindex och prova kläder i lugn och ro. Mannen är på möte fram till fem och hämtar mig efteråt, så det passar perfekt. Jag känner inte för att stå på jobbet fram tills dess, fredagar är kända för att alla utom de indiska konsulterna försvinner tidigt. 🙂 Jag har heller inget driv idag för att jobba med mina excellistor.

Det är lite sol ute och vi har en svag förhoppning om att kanske kunna ta oss en öl på trappen när vi kommer hem. Annars verkar det sköna vädret komma nästa vecka, just nu ser det väldigt lovande ut. Tyvärr gäller det inte helgen, som Norra Skåne uttryckte det på FB ska det bli räligt. 🙂

Beställde en del från Bonprix igår, ska bli kul att se om jag behåller något. Jag känner att jag behöver lite ”tjockiskläder” till våren så att jag kan känna mig fin. 🙂 Jag kan inte bara gå omkring och vänta på bättre tider och jag vet av erfarenhet att jag har svårt att hitta byxor.

Är sugen på att klippa till på en Traderaauktion… Jag har sent omsider börjat köpa på mig LEGOs så kallade ”modular buildings” i hopp om att faktiskt bygga mig en stad en dag. Det finns 13 allt som allt (just nu) och jag har fyra hus hittills + fantastiska Ninjago City som inte räknas in, men som borde göra det. De äldre husen går för hiskeliga summor, så de är inte ett alternativ. Men det finns ett som fortfarande inte riktigt exploderat, trots att det inte säljs längre och jag vet att det är typ nu jag ska köpa det om jag tänkt ha det. Jag såg en annons på det i veckan i en LEGO-grupp på FB, men var för sen på den. Igår såg jag en auktion i samma grupp fem minuter innan den stängde men jag är inte jättehemma på de där auktionerna (jäkligt jobbigt gränssnitt) + att jag inte gillar att impulshandla på det sättet. Synd för killen som sålde den, den gick för utgångspriset nu, vilket är riktigt billigt. Det visar mig för övrigt att det inte är ett bra ställe att sälja åtråvärda boxar på. Köparna är där, men gränssnittet gör det svårt att få överblick. Vi var t ex fyra som suktade efter huset i veckan, men antagligen såg inte de andra gårdagens annons heller.

Nåväl, jag kollade då på Tradera för att se om någon sålde huset där och till min förvåning fanns det en Köp Nu-annons som kommit i veckan som i stort sett är samma pris som FB-annonsen (någon hundring mer). Så nu är jag kluven…  Å ena sidan visar ju detta att det kan komma ut mer hus, tre annonser på samma vecka liksom. Å andra sidan kommer jag reta ihjäl mig om jag missar det och vet att jag hade chansen två ggr om att köpa det för vettigt pris.  Ack, varför föddes jag med samlardille?! Man kan ju förstås (med all rätt) tycka att det är vansinne att lägga ut sådana summor på plastleksaker som bara samlar damm, men å andra sidan lade jag faktiskt ut mer förra fredagen på vårt impulsbesök till Malmö. Det tål att tänkas på… 🙂 Jag vet i alla fall att jag kommer att ÄLSKA att bygga dem, jag har alltid gillat hus och de här är ju i en klass för sig själva. Håhåjaja.

Snart dags för SomaMove och min hand kommer inte att gilla det, men jag får försöka undvika att vrida mig allt för mycket på det onda. Nästa vecka är det ingen SomaMove + att jag missar tisdagens HIIT. Meh. I needz mah training!

2 svar på ”Fredagen den 13:e

  1. Jag tycker väl att det är en fråga om prioriteringar… alltså, har du vissa intressen som du utan vidare lägger pengar på, och som du faktiskt har RÅD att lägga pengar på – varför inte? L och jag har diskuterat det där åtskilliga ggr, men det landar alltid i att jag tycker det är helt OK att han lägger pengar på sitt motorintresse, eftersom det är HANS grej, och han tycker att det är helt OK att jag lägger pengar på min Pt-träning och mina korsord och böcker och fikande, eftersom det är MIN grej. Du gillar Lego, så enkelt är det 😀 njut av det! Trevlig helg förresten 🙂

    1. Ja så är det ju, men samtidigt har jag en hel garderob med oöppnade kartonger och värst av allt ingen uppställningsyta. 🙂 Men å andra sidan kan jag bygga upp det, mysa ett tag och sälja av det igen. Det kan jag inte gärna göra med en dyr drink t ex. 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.