Resultat av resa, byxbyte och dietbet

Resultat av resa, byxbyte och dietbet

Dags att väga sig idag då och kolla upp var jag befinner mig jämfört med den 26/9 då jag vägde mig sist. Resultatet blev +/- 0,  det känns ju jäkligt bra. 🙂 Åter igen har jag alltså klarat av att resa och äta/dricka gott utan några förbud och utan att svälla upp.  Jag är rätt säker på att det beror på att vi går så mycket vi bara kan, äter när vi är hungriga och ratar fläskiga bufféer. Mat är inte farligt, inte ens av det fetare slaget. Det gäller bara att ha balans och nu när jag ätit extravagant i drygt en vecka kan jag såklart inte fortsätta på det spåret i vardagen.  Jag skulle inte ens vilja det, hela poängen är ju att det är gott för att man får det så sällan.

Igår hade jag tid över i Hässleholm på vägen hem och klockan var sen och jag var trött så jag hade utan problem kunnat handla med mig mat hem utan att skämmas. Men jag var inte alls hungrig och framförallt finns det inte något i centrala Hässleholm som lockar. Mackor har jag nog av efter hemresan, sushi känns sådär just nu efter den fantastiska tallriken på hotellet och så mycket annat finns det inte. Det är ju också därför det är viktigt för mig att få äta gott när jag är ute på vift, det är min chans.

Sedan tror ju jag att det är stor skillnad på att äta gott efter kroppens signaler och att bara äta för att det finns. En bekant till min man brukar gå upp helt absurda mängder fullt synliga kilon på sina resor eftersom han frossar så mycket på All inclusive att han knappt kan gå. Det är ju ingen som helst matglädje i det för min del, det är ju snarare just det tänket jag vill jobba bort helt. Det är skillnad på att äta gott och att äta för sakens skull.

Det är här jag oftast har gått bet innan, jag har inte förstått att det finns många olika sätt att äta på. Jag har tidigare gått i den klassiska dietfällan, att det är ”Allt eller inget” som gäller. Men så är det inte. Det viktiga är att ta ansvar för det man gör och att lyssna på kroppen. Då kan man ha perioder då man äter ”som man vill”. Skulle jag alltid klara av att ha detta fokus skulle jag inte behöva VV-appen heller eller ens riskera övervikt. Men det är lätt att ramla bort i tankarna och då sticker det snabbt för mig – tyvärr. Ibland undrar jag hur det hade varit om jag aldrig hade ramlat in i diettänket till att börja med.

Jag är i alla fall fullt inne på banan igen och det känns bra att kroppen svarar på en gång. Gårdagens stora viktökning berodde som väntat på att mensen gnetade igång i efterhand och det var inte särskilt skönt. Har fortfarande lite känningar, men det är mycket bättre.

Rusade till Lindex när de öppnade idag och till min lycka fanns byxparet kvar fortfarande! Fast de hade även 20 % extra på reastarten för medlemmar så det blev ett dyrköpt besök, kom tillbaka med en jättepåse. 🙂 Det är farligt att ha nytt självförtroende och stå och digga sin egen kropp i omklädningsrummet. 🙂 Fyra kjolar, en klänning/tunika, ett par jeans, 9 (!) par strumpbyxor, ett par mysbyxor, två BH-s och en topp…  Och då höll jag ändå i mig själv eftersom jag kände mig lite stressad, såg även mycket fint bland det höstnya i ögonvrån. Höstmode är fullkomligt LIVSFARLIGT för mig.  Nåväl, det är kul att shoppa när det sitter bra och en kjol velade jag faktiskt över om M inte var aningens för stort, men jag gillar att kunna röra mig obehindrat och förutom det var S dessutom lite knölig att få över min fina gump. 🙂 Det är därför jag drar olika storlekar i alla slags kläder, höftpartiet tar emot i vissa modeller och det är därför framförallt byxor är ett sådant problem. Kjolar är mer förlåtande och då kan jag fokusera på bra passform i midjan. Det leder allt oftare till S numer. Byxorna jag bytte är däremot 42 och jag kan inte se att jag någonsin skulle komma under det för just det paret, det är nätt och jämnt att 42 funkar nu!  Men de är sydda på ett sådant sätt och det är inget att hänga läpp för, jag hade inte ens fått dem över höften i våras. Alla mina andra Lindexbyxor i stl 42 är däremot för stora nu och idag har jag på mig ett par tajta, smala jeans därifrån i storlek 40 som sitter som gjutna. Några kilon till så kanske till och med 38 dyker upp på radarn igen. Inte för att det är ett måste, jag är så nöjd att säga adjö till 42. 🙂 Lustigt det där, jag minns hur själaglad jag var när jag äntligen kom i 42 och kunde handla ”vanliga” kläder igen.

Träning blev det inte idag, bara av kreditkortet. 🙂 Jag hostade fortfarande slem i natt så jag låter kroppen vila en dag till. Dessutom är jag väldigt seg från igår + att jag sov uruselt pg av hostan och min älskade katt som ska envisas trampa runt. Men jag gick upp till byn två gånger om idag, så lite promenad i solen blev det i alla fall och jag blev extra glad när Soma Move-instruktören hälsade glatt från sin cykel när han passerade. Jag känner mig verkligen i fas med mig själv, och idag har jag på mig en av mina favorittoppar från Esprit som jag undvikit länge. Den sitter som den ska igen, fast längden är kort så jag får se upp lite när jag böjer mig. 🙂 Fast jag har en kofta över också, så varm är jag inte. Just nu är det snarare mycket filt och raggsockor och jag köpte blommiga mysbyxor idag för att mysa loss med hemma i soffan.  De är säkert tänkta till mer seriös användning än så, men det är så jag ser dem. 🙂 Jag har lite svårt för det här pyjamasmodet som är i år med mönstrade toppar och byxor i samma stil. Var för sig är det helt ok, men tillsammans blir det pyjamas för mig. 🙂

Idag har jag 20 SP över till middag, och min söta kropp signalerar att den vill ha omelett. 🙂 Jag tänkte därför göra en lyxig variant med svamp, ost och oliver, fast det lär inte sätta sprätt på mycket SP det heller. Tänkte göra en riktigt stor en så att jag kan ta halva till lunch i morgon. Har visserligen möte direkt efter träningen, men jag brukar hinna äta vanlig mat när det är just den typen av träning. Omelett går ju dessutom att äta kall om det är så.

Har jag något kvällssug idag finns det alltså bra med utrymme. 🙂 Kanske en dadelboll eller två från frysen? Men enbart om jag är sugen på det – såklart.

Fick resultatet för denna omgången av dietbetet, $22.98. En hel del mer den här gången alltså. Av 804 spelare klarade 330 av målet denna runda. Det blir tuffare och tuffare… Sammanlagt är jag uppe i $38.36 nu i garanterad vinst. Fast det viktiga är att klara sista etappen, där ligger halva potten.

Ett svar på ”Resultat av resa, byxbyte och dietbet

  1. Du och din man har nog den perfekta formeln för att ha en skön resa och semester med god mat och dryck, utan att behöva göra avkall på för mycket, samtidigt som ni är aktiva! Väldigt bra jobbat 🙂 Jag håller på att balansera mig fram till ngt liknande. Visst går det att följa vv-programmet fast man är på resande fot. Jag lyckades tappa 3,4 kg på 3 veckor hösten 2001 när jag och dåvarande mannen var i Marbella. Men i år tänkte jag inte sikta på mer än att HÅLLA vikten medan vi är borta. Viktigast är att njuta av resan, röra mig ofta och träna, för det har jag behov av, och varken snåla eller gå bananas på maten. Wow grattis också till sköna slantar som trillar in i dietbetet! 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.