Bra nuffror!

Bra nuffror!

Hoppla, årets lägsta officiella vikt idag! 73,6 kilo. Jag får faktiskt gå tillbaka till december 2015 för att se samma siffra och november 2015 för att hitta första lägre. Saken med båda de vikterna är också att de var väldigt tillfälliga då. Jag hoppas inte det gäller denna. 🙂 Men det är upp till mig. 2015 gjorde jag inget särskilt för att gå ner i vikt heller, jag försökte mer hålla mig i schack utan struktur, vilket ju gick så där.

Sett månadsvis klår jag härmed också oktober 2017, 2016, 2015 OCH 2014! Ännu ett år passerat alltså! 2013 – se upp! 🙂

Jäkligt skönt resultat idag, inte minst eftersom jag har både träningsvärk och lite trög mage på det. HIIT-passet igår var med den tuffe tränaren och han körde på som attan med oss! En kollega var med för första gången på ett tag och han fick faktiskt ge upp på slutet och skippa de sista 10 minuterna då vi körde extra mycket power som instruktören kallade det. Jag kan säga att både mina rumpmuskler och magmuskler fick så de teg. 🙂 Idag är det som vanligt träningsfritt, har inte velat klart om vad jag ska göra i morgon än. Skogsrunda i lugnt tempo låter onekligen skönt, men mentalt tufft att gå ut. 🙂 Jag är så jäkla frusen. Jag vet ju naturligtvis att det tar typ en minut att få upp värmen, men det tar emot ändå. 🙂

Mitt tåg blev sent inställt igår så min snälle man hämtade upp mig i Osby så att jag slapp tillbringa 50 minuter där i väntan på en buss. Bra också eftersom jag skulle hämta ut lite paket. 🙂 Det borde dimpa ner några idag också. Skrattade gott åt att jag fick ett stort paket från Apotea i brevlådan, medan ett litet stackars kuvert med Office 365 fick hämtas ut på Ica. Ganska tragiskt att det ens ska behöva skickas ut fysiskt när koden hade räckt. Men Microsoft envisas vara 100 kr dyrare om man direkt uppgraderar via dem och jag gillar inte att betala i onödan. Jag slösar gärna pengar, men jag vill ha bra pris på det jag handlar.

Hämtade ut mitt Lindexpaket på lunchen och höll mig faktiskt från att handla koftan trots allt. Den är jättefin, men jag har koftor så jag klarar mig. Lika ståndaktig var jag inte gällande skorna igår, det blev först en beställning på Zalando (bara skorna dock, jag höll mig medvetet från att kolla annat) och en på Footway.

Knåpade ihop ett recept i appen på dagens middag (Korv Stroganoff) efter lite möda och det landade till sist på 12 SP per portion om jag räknar med att det ger 6 portioner. Då tillkommer riset också, men det är ändå helt ok som middag kan jag tycka. Jag lägger ju mest SP på den. Naturligtvis är det mycket höftande med sådana här rätter jag inte lagat själv, men det har fungerat hittills. 🙂 Jag brukar uppskatta att mannen äter dubbelt som jag till middag och lunchlåda och då brukar 6 portioner kännas rätt lagom att räkna med (2 x 2 till honom, 2 x 1 till mig). Ibland äter jag själv mer, och ibland får jag även ut mer lunchlådor (= mer mat). Då brukar jag sätta 8-10 portioner beroende på lunchlådeantalet och vid behov öka antalet portioner jag äter just då. Det behövs ingen exakt vetenskap i mitt tycke. Jag är väldigt klar med att noja över exakta siffror.

På lunchen idag hade en av kollegorna fixat en fruktsallad som komplement till sin lunch. Det var en rejäl skål som kommenterades av de andra och när kollegan tyckte att det i alla fall inte kunde vara så mycket kalorier höll jag på att återge exakta siffror (jag, kaloristörd?). Men jag stängde munnen igen, kollegan är inte överviktig, inte intresserad av kalorier och har all rätt att mumsa loss utan att någon besserwisser ska ge dåligt samvete. Hade kollegan varit VV:are hade det ju dessutom varit 0 SP. 🙂 Jag konstaterade bara tyst för mig själv att JAG inte hade kunnat äta så mycket utan att drabbas. Frukt är en sak jag inte får äta allt för mycket av på en och samma dag om jag ska hålla vikten. Jag testade en fruktdiet en gång, jag ökade i vikt. 🙂 Men vi är alla väldigt olika, jag påverkas ju t ex relativt lite av alkohol och viss typ av fett (den bättre sorten) medan då kinamat och gelégodis är garanterade viktökare. 🙂

8-9 dagar till vägningen, nu gäller det att vara hyfsat strikt och inte tappa 73:an (igen)! Mama needz da cash! 🙂

Ett svar på ”Bra nuffror!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.