Jävla jul

Jävla jul

Nä, jag är inte så arg som jag låter, men överreklamerad är den allt. Jag som inte alls gillar julmat sitter och försöker äta mig mätt på det lilla jag gillar och det har vissa år lett till att snapsarna tagit lite för bra. 🙂 Dock inte i år, det var en ganska lugn julafton av många olika anledningar.

En stor del berodde på att vår äldsta katt lyckades gå och bli dålig precis innan vi skulle åka och hela julhelgen har gått åt att hålla koll på henne och fundera på vad som är bäst för henne och för oss. Det finns inga djursjukhus i närheten av Ronneby, det närmaste är Kalmar eller Hässleholm där det sistnämnda förstås är det logiska för oss eftersom vi hör till kommunen. Men vad hjälper det när man inte är hemma och det dessutom är långhelg på långhelg? Man kan förstås chansa och åka in akut, men sannolikheten att en snart 16-årig katt med halvhyfsat allmäntillstånd skulle prioriteras där är inte så hög. Vi rådfrågade en veterinär online också (ingår i vår försäkring, himla bra!) och hon sade i princip det samma. Idag lyckades jag äntligen boka in en tid för undersökning, men det är först den 7 januari så jag hoppas hon håller sig i nuvarande form eller bättre tills dess. Det vore förfärligt om något hände henne när mamma är kattvakt. Inte för att vi ser det som hennes ansvar SÅKLART, men mamma skulle inte må bra av det. Mina föräldrar har ingen direkt djurvana heller och skulle ha svårt att t ex ge medicin om det skulle behövas. Och jag vill ju inte att de ska ut i trafiken heller och resa milavis för att sitta hela dagarna i väntrum, de är också till åren.

Så vår reseförbannelse slår till igen. Suck.

I eftermiddag tar vi i alla fall tåget till Danmark och flyger till Prag i morgon bitti om allt fungerar som det ska.

Annars är jag just nu förbannad på att jag mår som jag gör. Magen kör och är så svullen och jag grät nästan igår när jag provade nyårsoutfits. Allt för att det varit långhelg och jag suttit på arslet alldeles för länge. Jag kanske inte har svullat loss så där jättefarligt beroende på hur man vill se det, men det här stillasittandet är något min kropp inte klarar av alls. Tyvärr ogillar jag att gå promenader också. Det hjälper inte heller att jag tappade taget strax innan jul och ballade ur och lät ätstörningen ta över. Så jävla korkat! Visst var jag stressad och väldigt trött, men det är ändå ingen ursäkt.

Men inget ont som inte har något gott med sig, jag är SUPERTAGGAD att ta itu med 2019 nu. Inga fler demoner, inget mer slöande i soffan – här ska köras all-in med det hälsosamma och snälla tänket igen!

Jag har sovit som en kratta också, mycket pg av att magen kör hela tiden. Jag svettas och fryser om vartannat, kroppen är i kaos just nu och det är som sagt helt mitt eget fel som rubbat all form av balans jag hade.

Ställde mig mycket motvilligt på vågen idag och som väntat var det ett rejält plus, fast ändå inte riktigt så illa som jag hade befarat, jag höll mig strax under två kilo. Där är ju en del som jag hoppas försvinner om jag får ordning på magen igen. Nu betyder inte en resa till Prag att vi lever hälsosamt de närmaste dagarna heller, men vi tänker gå en hel del där och jag behöver faktiskt inte äta eller dricka ihjäl mig.

Klarar jag dietbetet den 7-8 januari är det dock ett smärre mirakel. 🙂

2 svar på ”Jävla jul

  1. Så, så, det blir bra! Magen kommer att komma igång, du kommer att röra på dig mer och plusset kommer att försvinna och sömn går att ta igen. Man BLIR konstig av julmat och av att rubba sina vanliga vanor. Men det kan faktiskt vara bra att då och då frångå vanorna, då blir man varse hur mycket man tycker om dem och hur bra de funkar i vardagen! Hoppas ni får en trevlig resa till Prag, det är en härlig stad – fast så här års ganska kall va?! Så tar vi helt nya tag 2019 och siktar på nya mål och hälsovinster 🙂

    1. Julmaten i sig kan jag inte skylla på, den äter vi bara på julafton numer och jag äter typ mest ost. 🙂 Men boven är ju att jag rubbar vanorna, äter på konstiga tider och framförallt sitter still. Nackdelen med att träna på jobbet. 🙂

      Prag var varmare än Sverige och oväntat soligt, men man svettades inte heller. 🙂 Det var tredje gången vi var där så det var en riktigt skön resa utan måsten, det enda vi egentligen hade inbokat var att äntligen ta oss till Sedlec och Kutna Hora. Jag mår bättre idag än efter julen trots ganska många lite tjeckiska öl och rejäla skrovmål. 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.