På väg mot påsk

På väg mot påsk

I morgon har jag ätit en full karta minipiller och så här långt har det funkat ok, förutom att jag haft två rejäla blödningar. Jag har två kartor till, efter det hoppas jag ha bra koll på hur de fungerar. Just de här många blödningarna är ju inte så roliga, även om de inte direkt känns. Men det är meckigt när de kommer helt utan förvarning. Jag hoppas det är uppstartshicka så att säga, jag började ju med dem i en mensperiod.

Vikten håller sig stabilt på mattan också, strax över 70 idag och igår – trots en helg i ren ”synd”. Jag åt t ex berg av pasta både i lördags och söndags, jag var så pass hungrig. Hungrig är jag nu också, kroppen verkar bränna som attan fortfarande. Idag fick jag ta en grov macka efter yoghurten för att inte ramla ihop. 🙂 Men det verkar som sagt inte sätta sig. Inte just nu i alla fall. Men jag har varit med om detta förut också, så det gäller att inte få hybris.

Snart påsk och det ska vi fira genom att som det verkar få vara helt ifred och göra vad vi vill. 🙂 Jag är inte alls intresserad av något särskilt påskigt heller, förutom möjligen lite godisägg. Jag fick ett ägg med smarriga minichokladägg av mannen på min födelsedag och åt dem med gott samvete torsdag-söndag. Mums!

Jag har snöat in på Jennie Kårebloms chiapudding, jättegod och mättande och bara 2 SP om man gör den på rätt kvarg. Jag har handlat hem allt som behövs till en ny omgång, men tänkte vänta till på måndag, har mer nytta av den på vardagarna.

Jag har även hittat en intressant sak att göra med den mandeldryck som blir över (jag gillar ju inte att kasta saker). Jag testade förra veckan att göra guldmjölk, en ayurvedisk hälsodryck bestående av bland annat gurkmeja och en bunt kryddor. Egentligen ska det vara en tsk kokosolja i + sötning av något slag vilket jag också hade i mitt första försök. Jag var rätt skeptisk, men det var inte alls dumt, så jag googlade loss lite och hittade färdiga kryddblandningar där man själv väljer om man vill tillsätta olja och sötning + om man vill gå all-in och göra en kryddpasta av det först som det ”ska vara”. Nu har jag bara testat den enklare metoden ett par gånger och då även slopat olja + sötning och det funkar fint också. Nu ska väl just oljan göra något magiskt med gurkmejan så den bör man nog inte slopa i sig, men det är som med allt annat mycket åsikter om vad som är rätt och fel här och inte helt lätt att se igenom. 🙂 Jag var mest nyfiken att se hur smaken förändrades.

Igår kväll började jag läsa lite i boken ”Skitmat”, men kände att jag var mer på humör för underhållning (även om den är bra). Inspirerad av min man som just nu läser igenom sina seriesamlingar nappade jag åt mig en av mina MÅNGA oöppnade serieböcker, i det här fallet första Mumin. Den hade jag i sönderläst version som barn och ÄLSKADE den. Jag är ju finlandssvensk så det är knappast oväntat. 🙂 Fast den är faktiskt riktad till vuxna, vilket antagligen är ytterligare en anledning till att jag älskade den. 🙂 Det är något med hela andan i serierna, sättet Tove Jansson tecknade på, den underfundiga humorn, vemodet, uttrycken – det ger mig ro. Hon var en fascinerande kvinna och konstnär.

Detta fick mig att minnas min uppväxt och hur jag alltid byggde små, trånga inomhuskojor där jag låg och läste serier av alla de slag och kände mig trygg. Man kan säkert göra både en och annan psykoanalys varför jag så ofta ville krypa in och gömma mig från världen, men jag nöjer mig med att jag än idag kan känna hur mysigt det var. Det är nästan så att jag vill bygga mig en ny koja och krypa in med ett gäng serier. 🙂

Kul anekdot, jag hade en koja i vardagsrummet hemma hos mina föräldrar och min pappa satt i fåtöljen och tittade på TV. När jag plötsligt kröp ut ur mitt lilla krypin åtskilliga timmar senare höll stackars pappa på att få slag, han hade inte en aning om att jag var där och han kunde inte förstå att jag kunde vara så tyst så länge. Det var jag som barn. 🙂

På jobbet tuggar det på i rasande takt och just nu har vi skjutit upp mitt läskiga beslut ett halvår för enkelhetens skull, vilket känns jättebra för min del. Det är inte läge just nu, det är för mycket oklarheter och stök.

Jag har shoppat loss på sistone också, har just nu TRE Zalandopaket hemma och ett fjärde på väg + ett paket från Bonprix kommer idag, ett paket från MMSports är också på ingång och som om inte det var nog beställde jag två par skor igår (från olika ställen). Nu ska en del tillbaka till Zalando igen, men det blev två nya längre klänningar, en tröja, tre par skor (eventuellt, velar om ett par än) och ett par träningsskor. Jag är ute efter halvhöga stövlar som funkar med korta byxor, det är inte så snyggt när det glipar. Idag har jag knästrumpor och Converse, vilket funkar, men inte mycket mer. Dessutom vill jag ha något liknande att ha till mina finare klänningar när jag går ut. Jag vet ganska exakt vad jag vill ha, men det är svårare att hitta.

Upptäckte i morse att jag inte alls har så mycket kjolar som jag trott, nästan alla med lite mönster och färg är nu för stora. Jag har en del fina längre kjolar, men de kan man ju inte cykla med. 🙁 Det är dyrt att gå ner i vikt. 🙂 Jag saknar dessutom en kjol, vilken jag är rätt säker på rensades ut när jag gick upp i vikt… Hoppas den inte är bortrensad helt, men risken finns ju.

Nu ska jag strax på HIIT och därefter ska jag mumsa på hemgjord pastasallad. Jag dreglar lite av blotta tanken på den. 🙂

2 svar på ”På väg mot påsk

  1. Älskade alla serier med Mumintrollen när jag var liten, och tog och skaffade dem på nytt nu för en 6-7 år sedan. Att läsa om dem som vuxen var en upplevelse! Då som barn fascinerades jag av alla äventyr trollen var ute på. Nu ser jag tydligt den underfundiga humorn, satiren, underliggande budskap. Och höll på att skratta ihjäl mig många gånger. T ex i första Muminboken när Mumintrollet är med Sniff, och Sniff hela tiden har den ena vrålknäppa idén efter den andra hur de ska bli rika. Det naiva och troskyldiga trollet strålar med ögonen mot Sniff och säger gravallvarligt: O vad du är intelligent, Sniff! Jag vek mig dubbel av skratt, kan jag säga 😀 😀 😀

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.