Dag 1 – Förändring

Dag 1 – Förändring

Dags att börja jobba med mig själv. Nu har jag fattat modet att byta inriktning på jobbet, så varför inte låta det smitta av sig på annat? Man, katt och boende får dock vara ifred, de är redan perfekta. 😁

Kosten

Demonen ska dö nu. Det finns INGET positivt med hetsätning. För att jag verkligen ska fatta nu tänker jag planera in att läsa bra litteratur om det som jag har i mitt eget lilla bibliotek och jobba med mig själv, det är slutduckat nu.

Det är även dags att sluta skylla på pandemin och inse att det inte gör mig lyckligare att överäta. Inte en endaste gång har det känts bra. För att jag ska förstå det 100 procent måste jag hitta tillbaka till min sanna hunger. Så nu är det registrering som gäller och till en start dubbel sådan eftersom jag fortfarande inte kan bestämma mig. Jag vet att båda funkar, men jag vet inte än vilken app som ger mig mest mentalt.

Motionen

Jag tänker hålla i allt det som redan fungerar bra och fortsätta jaga mina roliga mål, men även lägga till lite kompensation för hemmasittandet. Eftersom jag jagar målet att ”gå” Appalachian trail på 548 dagar, kan jag använda det som mått. Jag behöver klämma 5,8 km om dagen (eller 42 km per vecka) och det är ett bra mål att jaga. Jag räknar förstås med all motion (1 km per 10 min på aktiviteter som inte redan mäts i km) och eftersom jag inte tränar sju dagar i veckan blir det en bra mix och lagom mängd.

Glädjeämnen

Jag måste börja hitta tillbaka till allt jag tycker om att göra och se till att lägga lite tid på det. Pyssel, spel, fotografering – listan kan göras lång. Det är fortfarande också helt ok att bara pösa i TV-soffan ibland (jobbet suger ju mycket ork), men jag har faktiskt gott om vettiga saker att titta på som jag inte ens låtsas om i nuläget.

Mätning

Jag behöver rannsaka mig själv, så jag kommer att göra ett försök att mäta de här tre sakerna dagligen nu på ett enkelt sätt. Antingen här i bloggen eller i min Bullet Journal. Det finns en charm med att skriva för hand, men det är enklare elektroniskt. Jag ser oavsett vilket oktober som min testmånad för att sätta upp mina rutiner framöver. Från november behöver de sitta eftersom jobbet kommer att kräva en hel del. Men det känns faktiskt riktigt kul!


Dagens resultat

  • Kost:
    • 3+ – Överlag rätt ok balans, men lite för snåla rätter på dagen som triggade onödig hunger på kvällen. Jag behöver handla hem mer mat! 1035 kcal/18 SP
  • Motion:
    • 5 – 40 min weight plate följt av 20 min cykel gav 16 km idag, vilket tog igen det jag låg efter. 560 kcal/19 AP
  • Glädje:
    • 3 – Har inte helt hittat rytmen än + att det var en hel del hushållssysslor jag ville få undan. Bättring i morgon!

2 svar på ”Dag 1 – Förändring

  1. Hej!
    Vilket snyggt upplägg med alla rubriker. Får jag använda mig av dom? Skulle vara bra att ha som en checklista lite nu och då.

    Du är så himla duktig på att analysera och jag har sån glädje av att läsa dina funderingar och blir stärkt av dom eftersom jag känner igen mig själv i mycket.

    Jag är WW:are sedan slutet av 80-talet och har slutat och börjat säkert tio ggr. Nu har vi en fantastisk coach och hon gör att jag känner: nu är det för resten av livet! Jag har nu hållit målvikten i 18 månader. Allt känns lätt och enkelt vad gäller träning. Det är värre med maten men den går bra med bra planering.

    Väntar med spänning på fortsättning av härlig läsning på Tjockistankar.

    Hälsningar I-B

    P.S. Jag vet inte vilken mailadress jag har använt, men det spelar kanske inte ngn roll. D.S.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.