Dag 5 – Fridag

Dag 5 – Fridag

Nej, jag har inte stavat fel. 🙂 Jag gillar mitt nuvarande koncept med att logga minutiöst och jämföra, men jag vet av gammal erfarenhet att fredag – lördag kväll brukar falla i glömska och det finns inget jag hatar mer när det gäller VV/kalorikoll än att behöva efterregistrera.

Efter jag slutat jobba på fredagen äter jag på helt andra tider än i veckan + att det är helg och jag vill verkligen inte på något sätt sitta med appar och detaljstyra mina helger. Och det är ok. Min tanke är att höfta GROVT, maxa ut dagarna och förstås ta mitt ansvar för att inte gå helt bananas. Åsiktsmaffian skulle gå i taket, men jag vet vad jag gör, det har funkat förr.

Handen på hjärtat är det inte själva detaljstyrningen jag är i behov av, för min del handlar det om att ta ansvar och vara aktiv och medveten i vad jag gör. Jag kan även bli lite väl restriktiv när jag är fullt igång med registrering, och det är förstås inte heller bra, så det här passar mig. Drömmen är ju att hitta en balans där jag äter bra utan att noja och utan att balla ur.

Övervikten jag har nu kommer inte av att jag inte vet hur man äter, det kommer av att jag åter satt på mig skygglappar + anlagt den där sabla ”Vem bryr sig”-attityden. Det är inte för att jag är dum, lat eller naiv som jag förstör för mig själv. Det är så mycket som ska stämma in och samverka och allt bottnar i hur jag mår rent allmänt och hur jag ser på mig själv. Överätningen är min snuttefilt som jag tar till så fort det inte känns bra. Jag har även noterat att jag tar till det även när jag haft en bra dag, men blivit överladdad med känslor. Allt sitter ihop.

Sedan är jag ju i mångt och mycket en list-tant. Jag älskar att göra listor och följa status och statistik och ha ordning och reda, så att regga är på många sätt en rätt kul grej för mig – när jag har tid.

Problemet för mig är när tiden är knapp och jag behöver fatta beslut ”on the fly” och även om beslutet i sig faktiskt är klokt brukar framförallt VV-appen bestraffa mig, vilket gör att jag blir tjurig, less och tappar lusten. Jag klagar inte på VV som så, men sättet jag fungerar på är inte alltid kompatibelt med VV-tänket. Jag blir OERHÖRT frustrerad av att gå över mina SP, oavsett om jag har miljarders med VB och AP. Där funkar en app som Lifesum mycket bättre för mig, eftersom snabbvalen jag gör ofta inte är skyhöga kalorimässigt sett och därför ryms i min dagsbudget och annars så läggs mina motionskalorier ändå på automatiskt så jag har rätt god buffert oavsett. Jag förstår VV:s sätt, men det passar inte riktigt för mig, även om det är mycket som stämmer överens.

Jag är naturligtvis inte dummare än att jag förstår att det egentligen är mitt huvud som det är fel på här. 🙂 Men om det är något jag lärt mig av alla dessa år av kroppshets så är det att huvudet är den biten som är absolut svårast att ändra på. Och med min ätstörning i bagaget är det inte direkt smart av mig att tro att jag kan hantera det bättre den här gången. Så jag gör mina anpassningar och avsteg och klurar på. Bara det faktum att jag klurar gör att jag automatiskt äter bra, det är ju så pass enkelt – egentligen.

Nog om det, jag avslutar dagens inlägg med att jag anmält mig till Waybetter idag, det är samma som ligger bakom Dietbet, men de har utmaningar av annat slag som inte är viktbaserade. Jag anmälde mig framförallt för att det nästa vecka startar en tvåveckors utmaning med Kukuwa Fitness: https://waybetter.com/games/397. Man ska dansa loss 15 min, fyra dagar per vecka för att vinna. Jag har haft ögonen på dem innan och tyckte det såg jättekul ut! Det är bra att mixa till det lite också, och 15 min är ingen tid att tala om. Min kropp kan nog uppskatta en liten paus från alla tuffa armövningar jag gör. 🙂

Med det sagt är det dags för Soma Move och axelslakt. 🙂


Dagens resultat

  • Kost: 3+
    • Fri lek! Men ett snabbt överslag ger:
      1042 kcal / 22 SP
  • Motion: 5
    • FortGjort Rörlighet + Soma Move release 21, det räcker gott och väl. 🙂
      504 kcal / 16 AP
  • Glädje: 5
    • Oktoberfest del 3!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.