KonMari: Mössor, vantar & scarves + viktökning

KonMari: Mössor, vantar & scarves + viktökning

Jag kämpar vidare med att få klart klädkategorin och igår var det dags för några mindre samlingar. Dumt nog tog jag inga före-bilder, mer än på den samlade högen:

Ska jag vara helt ärlig saknar jag några saker, men var de är vete fåglarna. De kan ha försvunnit eller så har jag glömt att jag kastat dem redan, eller så ligger de i någon väska nånstans. Men det är inga mängder oavsett.

Största ”problemet” var mina handgjorda saker. Det hör inte till vanligheterna att jag slutför saker, även om det förstås är större sannolikhet när det är mindre arbeten. Men jag har ingen nytta eller glädje av att ha korgen full med gamla klara projekt som jag inte har på mig av olika skäl, så de fick tackas av. Vantarna var utslitna och mössorna sitter alla illa på olika sätt.

Slutresultatet blev att jag satte mina två sparade mössor (en köpt, en gjord av mamma) + två par vantar + min vikbara sportkeps i korgen där vi samlat allt möjligt genom åren. Inte helt idealisk förvaring kanske, men åtminstone estetiskt för stunden.

På hatthyllan rensade jag bort allt annat som låg där i högar på vartannat och satte dit mina tantkepsar + mannens sportkeps och vintermössa + handskar.

Mina scarves + halsdukar vek jag och satte provisoriskt i lådor i garderoben. Där finns också utrymme för förbättring + att jag nog ska ta en genomgång till vid senare tillfälle. De jag behöll är onekligen vackra, men används de faktiskt? Rent krasst är det de tre halsdukarna längst bak som jag bär i vått och torrt, jag ÄLSKAR dem. Har haft flera genom åren, men glömt kvar dem på resor dessvärre.

Jag beställde faktiskt ett par torgvantar i ull idag. Tänkte först be mamma sticka ett par, men jag vet att det inte är världens roligaste sak att göra. Jag behöver dem nu när jag jobbar hemma, då det är så kallt på kontoret. Just nu har jag en torgvante och en vanlig, har lyckats slarva bort den andra torgvanten (och ärligt talat har de passerat bäst före oavsett).

Med det sagt ska det bli väldigt spännande att se hur länge jag lyckas hålla ordningen i hallen, med tanke på korgen och hyllan och hur de brukar se ut. Det brukar vara högar av saker som rasar samman så fort man rör vid dem. Jag är inte helt ensam om att skapa det heller, även om jag är den största slarvan här. 🙂 Dessutom nu när våra jackor och skor är i totalt kaos är det ännu svårare gissar jag.

Jag hade velat ta itu med jackor eller skor i kväll, men är osäker på om det funkar. Dilemmat är att jag har ett skåp där det hänger både jackor och skor (och annat) och det är just nu bakom tonvis av saker från vardagsrummet. Inte jättelätt att bara flytta på dem heller tyvärr.

Samtidigt vet jag inte ens när bygget drar igång (skulle haft planeringsmöte idag, men byggledaren är sjuk) eller hur lång tid det tar och jag vill ju absolut inte stanna upp KM-processen nu när det rullar på så bra. Jag får väl se vad jag kan göra.

I kväll ska jag träna med Movation (över Zoom). Grundaren är en av de jag kan tacka för min förbättrade hälsa och intresse för att röra på mig. Egentligen är det inte alls idealt idag, eftersom passet startar 17:30 och vi oftast äter middag vid fem. Jag räknade ju med att ha hantverkare här dag och skippade t ex Soma Move på lunchen av den anledningen. Naturligtvis kan jag alltid avboka, men det känns inte heller rätt att backa enbart av bekvämlighet.

Jag ska även köra ett pass med dem på torsdag vid fem, sedan får jag se hur jag gör med min motion de andra dagarna, svårt att planera nu när man är beroende av andra.

Jag måste oavsett vilket få fart på mig själv på allvar igen, annars slutar det här snart i förskräckelse. De senaste veckorna har vikten av självklara skäl börjat smyga sig oroväckande uppåt och det är inte acceptabelt. Jag kan gå med på att inte gå ner i vikt i någon större utsträckning, men att öka är på inget sätt ok.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.