KonMari: Ytterkläder

KonMari: Ytterkläder

Ibland blir det pinsamt uppenbart hur ”hopplös” jag är. Hallen har alltid varit en samlingspunkt för oreda i vårt hem och jag har alltid trott att det är något vi båda bidragit till ungefär lika mycket.

Så döm om min förvåning när jag i morse tog itu med ytterkläder, lyfte bort allt från hallen som var mitt och placerade på golvet i köket och möttes av detta som var kvar:

Synd att jag åter igen glömde ta en före-bild, men även utan den tror jag det går att se att mannen är utan skuld i det här fallet.

Jag hade även en del jackor och annat i ett skåp som också är ökänt för att tryckas in diverse saker i, här delar vi lite mer på oredan även om jag vunnit stort genom att även pressa in handarbetespåsar på varje ledig kvadratcentimeter.

Resultatet blev detta i hallen:

Och detta i skåpet (min halva):

En full sopsäck åter igen, varav mycket oanvänt. Suck.

Kvar är nu skor och väskor. Svåraste med det är att samla ihop dem alla på en bra plats, men eftersom vardagsrummet står skitigt och orört ett tag till borde jag passa på.

2 svar på ”KonMari: Ytterkläder

  1. Jag svarar under det här inlägget i st för att svara på varje. Du är helt fantastisk som tar detta stora tag i att rensa ut och jag är stum av beundran. Bilderna visar verkligen verkligheten och det ger extra guldkant till det du skriver. Och när man själv varit i utrensningstagen behövs inga före-bilder. Vi vet alla hur det ser ut före och jag tycker det är riktigt roligt att ha efter-bilder som en påminnelse om vilket arbete man gjort.

    Det är inte många som skulle klara av detta och göra det så systematiskt som du har lagt upp det. Det är lätt att förstå vilken vånda som ibland dyker upp när det kommer fram hur mycket plagg och skor det är. Du är rätt rolig när du påstår att det mesta är ditt. Kanske tur också att det är så? Hos oss är det tvärtom. Ett exempel: min man hade – innan jag fick stollanfall – 23 kepsar. Nu har han bara 8-9.

    Lycka till med fortsättningen. Jag ser mycket fram emot att följa dig både här och på WW Community. Du är en riktig underhållare. Tänker mig att du skulle ha en krönika i någon tidning.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.