Deja vu

Deja vu

Idag är det officiella vägdagen för mig och jag har sedan i måndags putsat till siffrorna lite. 1,3 kilo mindre för att vara exakt, vilket är rätt vanligt för mig och varför måndagar är en kass dag att väga mig på.  Förra veckan vägde jag dock nästan ett kilo mindre, men så hade jag också en rätt ”kostsam” slutvecka på semestern. Så summa summarum gav semestern ett plus på 3,4 kilo, vilket inte är ovanligt och egentligen inget att orda om. Men eftersom jag ökat så mycket på relativt kort tid är det såklart inte kul med ännu ett sjok kilon till samlingen. Men det är jag som ätit det, så inte mycket att skylla på där. Jag brydde mig inte helt enkelt.

Det som är lite tragikomiskt är att jag väger nästan exakt samma som min start 2010, det diffar på ett hekto. Visserligen började jag en vecka tidigare då, så om man ska vara exakt är jag 0,9 kilo tyngre nu jämfört med då. Oavsett vilket är det ändå lite roligt att ha så pass lika siffror att jämföra med och OM jag ser att det tar skruv denna gång så kanske jag roar mig med en jämförelsegraf. Men det får tiden utvisa.

Idag är det i alla fall dag tre som jag startar dagen med 30 min motionscykel och jag försöker hålla min balans gällande kost och stress. Kosten höftar jag just nu, en sak i taget. Just nu handlar det om att skapa en vana igen med motionen först och främst. Jag har också en hel del rester att äta mig igenom som jag inte kan eller orkar beräkna. Så jag kör på ”Ät när du är hungrig, ät mindre, ät ansvarsfullt”.

Igår fick jag hem en rejäl hög med nya kläder och det var både ris och ros. Svårt att bedöma plagg just nu när jag är så stor, men jag behöver dem desperat då väldigt lite passar. Nu kör jag mycket på löst och ledigt som även kommer att funka OM jag skulle gå ner i vikt.

Jag hade också beställt en ny dirndl (två likadana faktiskt, hade klantat mig), men den får åka tillbaka då den kändes för stor och modellen inte går att anpassa. Det är ju visserligen angenämt i sig, men det var en stor storlek också. Jag beställde den igen nu, fast i två mindre storlekar, så vi får se om det hjälper och i så fall vilken som passar bäst. Svårt att veta vad jag ska ta då jag ska ha den i början på oktober. Planen är ju att vara lite mindre tills dess. 2010 hade jag tappat 5 kilo under den tidsrymden, men då var jag också 12 år yngre och inte i förklimakteriet…  Min gamla dirndl är storlek 42, fast då var jag stl 38-40 i sig. Minns att jag fick gå upp ett hack vilken jag var lite sur över. Haha, sweet summer child!

Eftersom jag följer 2010-diagrammet så tänkte jag även passa på att läsa mina gamla blogginlägg för inspiration. Naturligtvis heter dagens inlägg ”Kläder för stora flickor”!

2 svar på ”Deja vu

  1. Tycker du gör rätt som inte rivstartar så det sprutar i gruset utan siktar på att gradvis lägga om vanorna istället. Ska man ändra på precis ALLT är det som gjort för att misslyckas. Det är typ lättare att jonglera 1 boll i taget istället för att ge sig på 7 st med en gång 🙂.

    Och att ta tillbaks motionsvanorna 1 i taget låter som en kul och givande utmaning. Heja! 👍🌺

    1. Ja och när motionvanorna väl sitter brukar mycket annat lösa sig. Det var motionen som hjälpte mig 2010 och även vid senare mindre dippar. Inte så att jag går ner av det, men det ger energi och ett driv.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.