Mot Julen!

Mot Julen!

”It is nearly impossible to have your best idea the first time you think about something.

The most likely way to uncover important insights is to frequently revisit a problem. The longer you’re in the game, the more ideas bubble up to the surface.

Time unlocks insights.” – James Clear

Ja, nu närmar sig julen med stormsteg, vilket är helt obegripligt. Förr var detta tiden på jobbet då det lugnade ner sig lite och alla var i julläge, men de senaste åren har det varit rusch in i julkaklet. Rätt tråkig utveckling. Inte för att vi jobbar med något som är så kritiskt egentligen, men det har blivit så ändå. MEN, jag har lite hopp inför 2023, jag tror vi kommer att ändra rätt radikalt på saker nu med nya människor på plats lite här och var (som lyssnar på mig hyfsat och heller inte räds att vara besvärliga). Och om det inte blir så, är jag inte rädd för det heller. Jag har slutat vara överallt och täta läckor.

Nu väntar ett par dagars ledigt som ska firas med mina föräldrar, sedan ska jag jobba tre av de fyra mellandagarna – men jag tänker sannerligen inte ta i från tårna.

Komiskt nog ser jag nästan än mer fram emot nyår, då ska vi nämligen ta det lugnt hemma och lyssna på en massa musik som mannen handlat på vinyl på sistone. Länge sedan vi hade hemmakväll på det sättet nu.

Snart närmar det sig också ”nystart” för att få fason på min hälsa- Nystart är ett ord jag aldrig gillat och jag har heller aldrig gillat att sätta datum på sådant, man ska bara kasta sig i plurret om man vill ha resultat. Men jag tänker väl dra igång redan på onsdag egentligen, däremot startar jag mina dagböcker så att det blir ”rätt” i tiden, vilket antagligen motsvarar 1/1 resp måndagen 2/1.

Nu ska jag förbereda nästa års budgetlista, borde fått lön idag. Sedan hoppas jag ha blivit hungrig så jag kan ta en långfrukost för en gångs skull. Har varit dåligt med det på sistone. Tyvärr brukar tiden rusa från mig varje morgon, ofta blir det ingen frukost alls. Vilket i sig är ok, men jag saknar själva egentiden.

— Lite senare —

Igår var jag väldigt nöjd med att jag såg till att ta det extrainsatta Weigh Plate-passet på lunchen. Vi var bara två + instruktören, men det var så värt det. Idag hade jag faktiskt anmält mig till lunchpasset med Soma Move men jag valde bort det. 🙁 Jag har inte kört Soma Move på jättelänge eftersom jag har svårt att klara av det när jag är så här tung och ur form. Men jag behöver ju inte vara perfekt, det är ok att ligga utslagen på mattan emellanåt och förenkla/skippa övningar som inte funkar. Jag vet ju hur roligt jag tycker det är när jag väl orkar och hur snabbt det ändå går att bli bättre – förutsatt att man dyker upp på mattan då. Men idag tog stressen över igen, so be it – för idag. Jag vet att det i verkligheten botar stress, så det får vara slut med det dumma tänket nästa år. Dilemmat är bara att jag kör det via Teams så det är svårt att koppla bort jobbet.

Rolig reflektion, i juletider när de flesta ger till välgörenhet stängde jag idag av mina månadsgåvor. Har bara kvar WWF. Jag kände att jag inte ville ge mer nu på det sättet. Det var tack och lov väldigt enkelt löst. NU kan jag ge lite mer när jag vill och till olika organisationer – som jag gjort innan. Jag vill ge för att det känns bra, inte för att jag ”måste”.

Nu tänker jag strax stänga ner datorn och lägga undan den och djupandas och käka pizza när mannen väl kommer hem. Nu tar jag jul baske mig.

 

Avslutar som jag börjar med ett klokt citat av James Clear, mannen bakom Atomic Habits (som jag borde läsa om nu).

”Happiness is simply the absence of desire… Happiness is not about the achievement of pleasure (which is joy or satisfaction), but about the lack of desire. It arrives when you have no urge to feel differently. Happiness is the state you enter when you no longer want to change your state.” – James Clear

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.