Hemsk hunger

Hemsk hunger

Urf, just nu är det lite tufft. Träningen går visserligen fint och i fredags var det nog mitt bästa SomaMove-pass på länge, det är verkligen jättekul när det känns så! Men kosten… Jag visste ju att jag hade ännu en slarvhelg på G och även om jag är nöjd med att jag ratade godis och snacks som verkligen fanns överallt (och jag var absurt SUGEN till på köpet) så fanns det annat som inte gick lika smidigt. Oktoberöl i fredags t ex + hämtmat i lördags. Det är inget som jag vanligen nojar märkvärt över, men när jag nu verkligen vill tappa lite vikt funkar det såklart inte att ha sådana helger hela tiden. Och inte blir det bättre helgen som kommer, jag och mannen firar 15 år + 1 år som gifta på fredag och då har vi planerat både god mat och mer oktoberöl. 🙂 Nåväl, det får väl ta den tid det tar och för varje klokt beslut jag fattar finns det i alla fall lite mer hopp. Jag har i alla fall så pass mycket hjärna att jag inte frossar i annat på helgerna.

Ett annat ”bekymmer” är att jag är i en riktigt hungrig fas just nu. Jag är hungrig hela tiden känns det som och det är inte den behagliga hungern heller som man kan ignorera som dumt sug – magen kvider nästan emellanåt. Det är lätt att åtgärda med ett knäckebröd eller liknande, men jag vill ju helst inte göra det eftersom varje extra mål är förenat med överätarfara när jag är så här. Nu t ex skriker magen och visst, jag äter min frukost på jobbet 8:30 så jag brukar oftast vara hungrig så här dags, men just idag är jag nästan yr och har nu petat i mig ett par bitar av en proteinbar för att orka. Jag är inte dum, jag fattar att kroppen behöver det och jag är inte ute efter att plåga mig själv heller. Men det är svårt att få till balansen när hela spelbrädet plötsligt är omruskat och schemat inte fungerar.

Nåväl, nu är jag faktiskt nästan lite väl mätt efter min yoghurt på grund av de där proteinbartuggorna så det är ju rätt uppenbart att jag behöver öka på en gnutta här och var – men inte så mycket mer. Det är bara svårt att hitta bra alternativ som inte leder till att jag överäter av gammal vana.

Jag måste säga att proteinbars fungerar ruggigt bra, men jag är egentligen emot att äta ”konstlat” eller vad jag ska kalla det. Saken är dock den att jag kan ta en tugga eller två och gå vidare, ungefär så som ”normala” personer gör med all sin föda. Väljer jag annat är det genast igång en kamp inne i huvudet där det handlar om att äta mer än jag behöver och även om jag får signalen att det är nog är det en kamp att låta bli när det finns framför mig.

Jag kanske bara skulle ge upp tanken på ”okonstlat” för stunden och utnyttja mina bars, jag har en hel drös som jag köpte hyfsat billigt på MM Sports. 🙂 Just nu har jag noll energi för annat, jag får krupp på att planera mat i parti och minut för stunden. Synd att det inte kan smitta av sig på intagen också, så att jag vore nöjd med att äta vad som helst. 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.