Soma Move och julledigt

Soma Move och julledigt

Det blev Soma Move igår och praktiskt nog var även ledaren krasslig, så han körde Release 11 lite ”lugnare” (vilket visserligen knappast märktes. 🙂 ) och visade några övningar tydligare + att vi fick prova på Dancing Dog som nog är en av de mer knepiga övningar jag testat. Hittills har vi kört Rolling Bridge istället för att passet ska flyta på i stor grupp. Jag kan inte se att jag skulle palla att göra hela Dancing Dog exakt som det är tänkt på väldigt länge än (om någonsin), men det var ändå roligt att prova och jag lär försöka fler gånger. Man står i hundposition, slänger bak ena benet så högt man kan, vrider kroppen och sätter ner benet så att man hamnar i brygga, ner med rumpan så långt det går och sedan upp i sträck i brygga, sedan tillbaka med samma ben över kroppen och in under kroppen den här gången så utsträckt och åt sidan som det går medan man stretchar överkroppen bakåt, sedan tillbaka och upp med benet igen och som om inte det är nog ska man avsluta med en hindu push-up med benet i luften. Det sista steget klarar jag inte och ledaren rådde oss också att skippa det om det inte går. Release 11 måste vara sjukt svårt för nybörjare! Det är flera rörelser som bygger på tidigare releasers röreleser som slagits ihop till en, där Dancing Dog är klart värst. Tror det är fem (!) tidigare rörelser i en. Men det är kul nu när man börjar fatta!

Med det passet tackar jag för mig inför julledigheten, idag är jag också krasslig och hostar som en tok och har inga intentioner att ens försöka mig på något mer nu. Men jag har tänkt ta en promenad ut till Maxi på lunchen, vardagsmotion är ju inte heller fy skam.

Jag har i alla fall köpt nytt träningskort inför VT 2017 idag. 🙂


Efter en tur till Järnia (istället för Maxi) har jag inhandlat en julgran (i plast, nån måtta är det på vad jag släpar på kollektivt) och lite tejp och annat bra att ha. Jag har en fetisch för järnhandlaraffärer (dvs sådana som har mycket av allt, inte bara metallskrot 🙂 ), även om det dog av lite ett år då jag blev förlöjligad av en handlare i Osby. Jag kanske överdriver lite, men jag kände det verkligen så då, jag blev väldigt illa till mods. På den tiden hade jag 50 min att döda dagligen i Osby, vilket alla affärer tjänade kulor på, inklusive Järnia. Men just den dagen var det ägaren själv som var där och det var en typisk mansplainande gubbe som till att börja med jagade tag på mig inne i affären (vilket jag ogillar eftersom jag oftast först vill kika runt och se om jag behöver något annat när jag ändå är där). Jag var där för att jag behövde buntband, men kom inte på namnet direkt (eftersom han var så otrevlig) och då blev jag idiotförklarad pg av det och droppen kom då han rafsade åt sig en påse (utan att jag ens fick kolla) och rusade till kassan och skulle ha betalt och när jag tog fram mitt kort beklagade han sig högljutt och sade att han inte godtog kort för belopp under 100 (eller liknande). Nähä, sade jag, och tackade för mig och gick. Hade han låtit mig vara hade jag antagligen handlat en hel del som jag brukade, nu fick de vara utan mig som kund – fram till de kursade. Jag förstår varför det skedde… Men det är faktiskt det enda stället som jag blivit bemött så pass otrevligt, förutom nån elektronikaffär på 90-talet möjligen.

Jag passade på att ta en bit vegetarisk ostpaj på ett av bagerierna på vägen hem, gudomligt. Jag har längtat efter paj ett bra tag och det var precis lagom. Högt upp på min ”Att göra-lista” inför 2017 är att ta en kväll då jag gör mängder av olika små portionspajer som ska frysas in. Kanske redan nästa vecka om jag har energi?

Pust, kroppen är helt klart i lite obalans, jag svettas och fryser om vartannat och det ska ut saker ur min kropp på alla håll och kanter. 🙂 Ändå känner jag mig hyfsat ok. Min kropp brukar bete sig så här när den rensar. Jag hoppas så är fallet, det vore för jävligt att bli sjuk till jul – eller att smitta ner familjen för den delen.

Noterar nu att det finns en ”Träna hemma”-version av Soma Move som kallas Soma Move Primary Series, det kanske vore nåt för 2017?

Ett svar på ”Soma Move och julledigt

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.