2016 lider mot sitt slut

2016 lider mot sitt slut

Då var årets sista vägning avstökad och trots ett rejält plus känns det ändå bra att avsluta under 80. Jag var rätt säker på att jag skulle ramla över, hela ledigheten har jag ätit lite för mycket och inte minst felaktigt och inte rört på mig nämnvärt. Bara för att jag duckar en del saker på julbordet hindrar det mig inte från att överäta annat och eftersom vi varken hade tid eller ork att fixa mat dagarna innan hade vi dessutom smällt till på en fet smörgåstårta som vi åt på i två dagar plus absurda mängder ost och kex! Men vi skippade i alla fall juldagspizzan i år. 🙂

Jag har haft en typisk låt-gå-attityd och det smittade även av sig på gårdagen då jag kom hem från jobbet och var trött som tusan och absolut inte på topp. Jag hostar fortfarande och det suger musten ur mig + att Urd höll mig vaken i måndags natt. Jag somnade på soffan hårt igår och allt som jag hade hoppats hinna göra fick stryka på foten dessvärre. Så jag åt överblivna praliner och ost och ryckte på axlarna och sade till mig själv att om jag inte hade jobbat hade jag frossat ännu värre. 🙂 Dålig ursäkt, men igår behövde jag verkligen strykas medhårs.

Jag mår inte 100 idag heller, allt hostande ger mig huvudvärk och jag känner mig lite avslagen. Men jag har ingen feber och då är det bara att gilla läget. Min förhoppning idag är att hitta ork och eventuellt göra ett gäng portionspajer när jag kommer hem. Jag behöver bra, energirik mat till frysen.

Jag hoppas även hitta energi till att avsluta veckan med Soma Move, det är ett pass i morgon och ett på fredag. På fredag lär jag för övrigt vara den enda som är på kontoret, nästan alla har tagit ledigt som inte redan är lediga. Lutar onekligen åt tidig hemgång. 🙂

Det är mellandagsrea på Movdoo.com, så jag passade på att betala för några Soma Move-videos igår, det gäller för ett helt år. Tänkte det kan vara ett bra komplement, fördelen med de passen är att de inte tar så mycket plats eller kräver utrustning + att jag känner mig hemma med övningarna.

2017 tänkte jag skulle få mottot Keep it Simple, Stupid. Extra passande eftersom vi ska se KISS i maj. 🙂 Det är en kärleksfull gliring till mig själv att sluta fundera så mycket och köra på det som känns rätt för mig. Jag vet varför jag ökat i vikt och jag vet att det enda sättet att bli av med överflödet är att – håll i er nu – ÄTA MINDRE. 🙂 Det går inte att öka på portionerna som jag gjort och även om jag vill fortsätta att äta vettigt och inte svälta mig måste jag ta itu med det på allvar. Motionen är där, jag har nytt terminskort på Movation och jag tänker fortsätta med Soma Move (om det erbjuds). Jag kryddar gärna upp det med små löppass när det går, och mer än så behövs inte. Det är inte där det skiter sig, jag känner att träningen sitter. Jag behöver däremot äta lite bättre, lite mindre och faktiskt även lite mer ibland. Exakt hur jag ska balansera upp det vet jag inte exakt än, men jag ska klura vidare på det. I år har jag varit hård mot frukosten och även om det började bra gick det helt åt fanders när sommaren kom och allt kastades ur spel. Det funkar inte att köra samma mönster året om, vilket jag verkligen borde ha lärt mig nu. Om jag ska hitta ett ätmönster som fungerar 365 dagar om året måste jag bli mer balanserad. Även om jag egentligen fungerar bra på periodisk fasta fungerar det inte i längden eftersom jag också vill äta socialt på helgerna utan att kludda. Så jag tror det får bli lite av en återgång till det klassiska, äta lite och ofta.

Även om det är lätt att känna sig misslyckad och hopplös måste jag komma ihåg att jag har gjort en rejäl förändring på de här åren – och jag har även klivit in i medelåldern, vilket på intet sätt gör saker lättare. Mitt gamla jag hade vägt över 100 pannor idag, det kan jag garantera. Och hon hade då baske mig inte gått på några träningspass. Mycket har hänt och jag trivs med mig själv trots allt. Men jag behöver inte acceptera övervikten för det och jag är taggad att ta tag i det. Även om jag tänker vara fortsatt snäll mot mig själv året ut, jag måste bli av med denna sabla förkylning nu först och främst.

En annan fälla som jag gick rätt in i detta år är jobbets påverkan, jag har inte hunnit med som jag brukar pg av många möten och långa dagar och det gör naturligtvis sitt till. Ett stort mål inför nästa år är att hitta tillbaka till mig själv och att hitta mer tid för att varva ner och andas ut – som inte är att sitta och glo på trams-TV eller scrolla på Facebook. Jag saknar mitt pyssliga jag! Jag saknar även att läsa en bok, lyssna på musik, bara vara. Det är inte direkt ett svårlösligt problem heller. 🙂 Med rätt nedvarvning blir det lättare att hantera jobbet.

Nåväl, jag är redan på god väg och jag känner mig hoppfull. Jag tänker inte rivstarta eller nystarta eller annat, jag tänker leva och andas och göra bra saker för mig. Jag ska lyssna lite bättre på min kropp nu, inte bara när det gäller kosten.

Keep it Simple, Stupid. 🙂

 

2 svar på ”2016 lider mot sitt slut

  1. Det enkla är just det som kan vara det allra svåraste paradoxalt nog… Jag läser dina inlägg och konstaterar att våra respektive ätproblem ser väldigt olika ut…men oavsett vilka ätmönster man har, är det vettigt att göra ngt åt dem så att de liksom inte tar över. Jag är typen som INTE fungerar med periodisk fasta, jag får alltför kraftiga kroppsliga obehag av att vara hungrig och ha tömda blodsockernivåer. Äta lite men ofta har däremot visat sig fungera betydligt bättre för mig med 🙂 Hur som, 2017 ser jag fram emot – det känns som om vissa saker kan blomma ut då!

    1. Mitt största problem med att äta ofta är att jag emellanåt äter utan att behöva det, bara för att jag ska/får. Det är oerhört korkat. Jag behöver komma runt den biten.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.