Möten och beslut, möten och beslut…

Möten och beslut, möten och beslut…

Jisses vilken jobbdag. Dock en bra dag, min största irritation har lugnat ner sig nu, vi fick till en bra kompromiss tycker jag. Det är kul att ha mycket att göra, men ack så utmattande. Jag hade fem möten efter varandra om jag bortser från lunchen och det var bra naivt av mig att tro att jag skulle orka med trettio minuter CT efter tre maffiga möten. Huvudet bultade och jag gick och åt istället. 🙂 Det är ju lönedag och på det bonusutbetalning så jag hade lust att sätta sprätt på lite pengar.

På eftermiddagen efter möte fem, valde jag att tacka för mig och jag gick och strosade en stund på Coop Konsum i väntan på mitt tåg. Så livat är det på landsbygden (fast jag såg att det ska öppna ett nytt café nära stationen snart och jag vet t om vem en av ägarna är eftersom hon gått på Soma Move. 🙂 ) Jag impulshandlade de mest roliga saker: kycklingpastej, inlagd mix av chili och jalapeño, ett grönt Yogite som jag inte testat, skvallerblaskor, mörk choklad och två pumpabrödkakor som nu är i frysen och som ska användas till schyssta lunchmackor dagar då jag är på språng. Det är ett jättegott, inte alls särskilt nyttigt, kompakt bröd som är kanon att fylla med gott. En sådan står man sig på hela eftermiddagen, mycket bättre än mycket annat bröd. Jag har inga brödfobier, jag äter rätt lite bröd ändå.

Nu när jag kom hem gick det inte att missa att det är nytt ovälkommet besök här hemma. Katterna vaktar och det prasslar emellanåt som fan i köksskåpet. Jag har en elektrisk fälla som jag hoppas gästen ska prova på snart, jag är kass på att jaga för hand – det är mannens specialitet och han jobbar kväll.

Tyvärr ska jag nu alldeles strax ge mig ut igen, det är möte ikväll om kommunens fibersatsning och jag känner att jag måste gå trots stark motvilja. Jag hatar infomöten, det finns faktiskt hemsidor eller FB att skriva på! Men infon har varit urusel och eftersom vartannat hus plötsligt har tecknat Telias fiber vill jag ju veta om kommunen är med på banan alls eller om man ska byta. Jag har anmält oss för kommunens satsning för ett bra tag sedan och jag kan se på en käck karta att vi är där, men jag har inte fått ett uns mer info och det irriterar mig. Inte för att jag kommer att säga det nu, jag hatar som sagt infomöten, inte mitt forum. Dessutom hatar jag verkligen infomöten på små ställen, vilket tyvärr oftast går hand i hand. Fattar inte varför det alltid är så, även småhålor borde kunna skrapa fram IT-kunnigt folk. Uäääääh! Efter mötet har jag lovat mig att krypa ihop i soffan med skvallerblaskor och lite sanktionerat gottis + en stor kopp te.


Tillbaka från mötet… En whisky hade faktiskt varit mer aktuell än te just nu. 🙂  Jag är helt slut! Kände mig väldigt liten i samlingen först, men efter ett tag var det mest underhållande plus att jag insåg att det är fler än jag som inte är infödda bybor. Hästvedaborna är kända för att vara rätt envisa och det blev nästan lite hätsk stämning ett tag, men det lugnade ner sig. Jag vet dock inte riktigt vad jag tycker, min konservativ-anarkistiska sida skriker BYT BOLAG FÖR HELVETE medan min demokratiska sida tycker att kommunen bör stöttas. Ja, och mesproppssidan tycker också att vi ska byta eftersom ”alla andra” valt så. 🙂 Fast henne lyssnar jag sällan på längre (även om hon just i det här fallet hörs mer än vanligt).  Jaja, jag ska återge mötet för mannen och se vad han tycker.

Vad jag är trött på att allting idag innebär val och beslutsångest!

När det gäller ICA-klassikern har jag i alla fall bestämt mig och jag tänker inte försöka mig på någon slags CT-tortyr för att få ihop alla 90 km den vägen, det kommer inte att fungera och framförallt inte ge mig något. Istället ska jag köra CT-pass i den mån det funkar, men också fundera ut lite egna varianter (Flowin med hantlar kanske, det är dessutom mer likt skidåkning än CT), det är ju ändå bara på skoj och jag tävlar inte mot någon annan. Det märks ju att den är riktad mer mot de som inte tränar så mycket annat, även om de andra tre stegen blir betydligt lättare att anpassa till min vanliga träning och vardag. Mätte t ex idag på vad jag cyklar dagligen till och från tåget = 2,6 km. Se där ja. Bara det blir 113 km utan att jag ens märker det. Löpningen är inte heller svårlöst eftersom man får räkna gång och simningen översätter jag till rodd och eftersom 15 min rodd motsvarar 250 m (om samma regler gäller som sist) så är det en riktig baggis! Det blir 12 pass på 15 min, eller 4 pass på 45 min som är mer troligt för min del. Behövs inga sex veckor för det! Synd man inte kan ta veckor från Vansbrosimningen till Vasaloppet. 🙂 Fast det kan jag ju faktiskt göra rent krasst… Haha, en kreditversion av det hela så att säga.:) Tål att tänkas på…

Jaja, nu ska jag varva ner och frossa i kändisskvaller, mer orkar inte huvudet med idag… Den oinbjudna gästen får hålla på, jag ställer mitt hopp till mannen och katterna. 🙂

2 svar på ”Möten och beslut, möten och beslut…

  1. Jag kommer nog också få ta till t ex cykling som substitut i skidåkningsmomentet, ser inte min arma råd hur jag ska få ihop crosstrainer eller stavgång motsvarande 90 km. Jag gillar inte nuvarande väderlek, den är slaskig och skitig och man blir smutsig långt upp på benen om man ger sig ut och går :@ Och crosstrainern… nä. PS: Jag brukar läsa Svensk Damtidning på nätet ibland ha ha 🙂

  2. De borde ha fler alternativ för det momentet, Jag testade min Flowin-matta igår och tror det blir ett kanonsubstitut. Man skidar ju på mattan och det tar på bra, minst lika bra som en CT eller att åka skridskor.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.