Tillbaka efter påsk

Tillbaka efter påsk

Japp, jag är tillbaka med lite mer charmigt magfläsk och med en helg i bagaget där jag proppat i mig av allsköns läckerheter. Det enda jag väl missat att tratta ner är nog glass (och det hade jag ätit om det funnits hemma gissar jag). 🙂 Jag skulle vilja säga att jag är lite besviken på mig själv, i synnerhet igår då det rent krasst borde varit mer som en vanlig vardag, men jag kan inte riktigt förmå mig till det. Visst gnagde samvetet lite, i synnerhet igår då, men samtidigt har det varit så sabla skönt att bara få vara med allt vad det nu innebär. Det är klurigt att få fason på en långhelg där man umgås med andra. Vi har inte samma ätmönster och jag och mannen är betydligt större i maten än mina föräldrar av fullt naturliga skäl. Det gör att vi missar mål vi hade behövt för att hålla oss från skräpet emellanåt och det är ju vårt eget fel naturligtvis. Det är nog därför vikten oftare sticker efter en långhelg med mina föräldrar än då jag och mannen är på resande fot. På resor rör vi dessutom på oss en hel del, det kan jag inte anklaga denna helg för. Mamma och jag gick till affären hemma i fredags och vi gick lite i Malmö i lördags, annars satt vi still hela helgen. Det var uruselt väder och när jag och mannen kom ut igår och skulle gå till affären och möttes av iskall snålblåst var det inget i mig som ens försökte peppa på för promenad. Vi tog med andra ord bilen istället och sörjde inte för det. 🙂

Vikten idag ja, vi kan väl nöja oss med att säga att det i alla fall var under 80. 🙂 Det ser med andra ord dystert ut för morgondagens officiella siffra och april månads statistik, men än är månaden inte över… 🙂 Jag kan inte på något sätt säga att jag inte visste om det här heller. Det är självförvållat/sanktionerat beroende på hur man vill se det.

Nåväl, påsken är över nu och vardagen är här med besked, startade arbetsveckan med ett besök hos tandläkaren. Noterade igår nästan chockartat att jag hade tid idag, trodde det var mycket längre fram. Illa kvickt fick jag hala fram jobbdatorn och logga in och jodå, jag hade bokat in ett möte idag prick på den tiden. F-n också… Det var bara att krypa till korset och försöka boka om mötet senare i veckan, vilket inte var så lätt. En kollega kunde inte på den nya tiden + att vi tappar 30 minuter mötestid, men det är som det är.  Jag kan bara be om ursäkt, tandläkaren går inte att avboka med så kort varsel utan att man får betala sura pengar för ingenting och rent krasst skäms jag inte så mycket eftersom vi faktiskt unisont valde att skjuta på detta möte till idag. Jag är mest arg på mig själv att jag inte knappat in tandläkartiden i schemat. Det som inte finns där existerar inte. Besöket gick i alla fall bra, inga konstigheter och som alltid en tom plånbok efteråt. 🙂

På lunchen körde jag HIIT och det var ett extra tungt pass idag, jag vete katten hur många burpees vi hann med t ex. Skönt med en riktig genomkörare dock, det behövs en dag som denna. Lunchlådan efteråt satt som en smäck, i synnerhet eftersom det blev dagens första mål. Ville inte äta innan tandläkaren och eftersom de flourlackar tänderna hann jag inte äta efter heller. Inte för att det gick någon som helst nöd på mig, jag har att ta av efter helgen, och det märktes på passet. Jag hade hur mycket energi som helst.

I morgon tänkte jag försöka mig på ett hemmapass på motionscykeln och riva av en del på Ica-klassikern. Jag hann aldrig med någon mer träning förra veckan, torsdagen hann jag knappt ens äta innan mina föräldrar damp ner. Jag balanserade jobb och matlagning och trots att jag steg upp kl 5 hann jag precis med allt jag planerat!

Jag är riktigt glad nu att jag bangade loppet, det är nu på fredag och det hade jag inte varit redo för alls. Jag kör på ett hederligt SomaMove-pass istället (har inte fått info om att det skulle vara inställt, så jag hoppas det är på). På torsdag blir det lunchpass med träningsgruppen, det blir kettlebells.

Runkeeper-appen frågade mig i morse om jag tränat offline, jäkla nosiga app att ge mig dåligt samvete. 🙂 Nädå, jag tyckte mest det var kul. Lite kul också, jag hoppade på ett erbjudande att testa Runkeeper Go i ett år för halva priset förra veckan och såg att det var billigast att ta det via amerikanska sidan. Kort därefter kom ett sms från banken att de misstänkte bedrägliga transaktioner på mitt kort och att jag genast skulle ringa dem. Det var naturligtvis mitt köp på Runkeeper som signalerat och de hade spärrat mitt kort för säkerhets skull. Jag log lite åt det hela och förklarade vad det var och de släppte på spärren. Bra att de tar det säkra före det osäkra! Trodde inte det reagerade på så pass små belopp.

Ett svar på ”Tillbaka efter påsk

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.