Plus, svett och optiker

Plus, svett och optiker

Ja, att det var ett litet plus idag var inte så oväntat, helgen blev ju som den blev. I söndags var det inte direkt bra kost som var överst på prispallen om man säger så. Nu är det dessutom andra veckan i rad som jag är över var jag borde vara i planen – trots att jag ändrade min målsättning till det snällare. Men det är faktiskt bara att gilla läget, kan inte gärna dra ner ytterligare och min plan nu är att se om det skulle kunna gå att hålla sig här kring 78 till augusti åtminstone. Sedan vete katten om jag inte nollställer… Det ger mig ju noll motivation att ha startat året på lägre siffra än jag väger nu över ett halvår in. Jag hade såklart vågfnatt på 77,9 första veckan i januari där jag veckan innan stått på 79,6 och veckan efter 79. Inte så sannolik startsiffra om man säger så. Hade jag valt 79,6 hade jag i alla fall varit under det idag, haha. 🙂

Jaja, semestertiden nalkas och även om jag i år testar att jobba ett par dagar lite sporadiskt här och var tror jag inte det kommer att direkt leda till plötslig viktnedgång om jag säger så. Jag tänker istället pausa vikten i schemat och sedan se var jag är i augusti. Är det betydligt uppåt i vikt nollställer jag målsättningen och tar nya tag inför hösten.

Igår körde jag i alla fall HIIT ute i solen trots alla skavanker och det gick bra. Idag startade jag dagen med Jillian Michaels löpbandsprogram och efter det var jag nog på minusresultat så som jag svettades… På vägen in till jobbet letade jag efter en app som kunde visa intervallerna och det var svårare att hitta än jag trott, men till sist hittade jag en som funkade på första försöket! Extra bra är att jag namngav intervallen efter lutning + fart och till min förvåning lästes det jag skrivit upp i lurarna när jag körde. Kanonbra! Idag gick jag i alla höga lutningar och jag tror det är att föredra, det är svårt att jogga på låg fart även när det är rejält lut. Det tar minsann på rejält att powerwalka också vill jag lova! Jag fick bälga i mig Resorb efteråt för att slippa huvudvärk.

Var hos optikern igår och han var väldigt bra att ha att göra med, som vanligt på Synsam. I Älmhult finns bara Synoptik och jag vägrar gå dit efter att ha blivit ruttet behandlad en gång + fått fel styrkor på linser två ggr. Jag fick till och med prova ett par linser för att lättare kunna välja bågar. Han rekommenderade mig den sorten om jag vill prova igen och de kändes förvånansvärt bra, hade dem fram till och med HIIT-passet trots att det inte var mina styrkor. Kan absolut tänka mig att ge dem en chans, fast senare i år. Linser i all ära, men jag har svårt att tro att de kommer att funka på jobbet trots allt. Glasögon fick jag utprovade och beställda också och som jag förstått det fick jag en bra deal med försäkringsbolaget (ska se att allt år i lås innan jag säger för mycket). Mindre kul är att jag nästa gång åker på progressiva glasögon…

Mina blessyrer mattas av för varje dag som går, nu ser jag mest smutsig ut och överläppen är i normal storlek igen. Optikern kollade även så att ögonen var ok.

2 svar på ”Plus, svett och optiker

  1. Har en känsla av att vi har lite samma läge med viktnedgången: det finns en smärre kosmetisk övervikt som inte fördärvar hälsan men ändå stör. Man är bra igång med träningen, har bra kondis och fysik och tycker egentligen inte att livet är dåligt på något sätt och hälsan är bra. Så varför ens bry sig om att fortsätta jaga de där kilona? Så kan jag tänka ibland. Men vet också att om jag ”slår mig till ro”, kommer troligen för min del sötsakstarmen att ta över och så är jag där igen, med ca 15 kg övervikt och det vill jag verkligen inte! Så jag lär få fortsätta jaga kg… så att jag någon gång, hittar min ideala vikt som jag misstänker ligger runt 72,73 eller så.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.