Halvtid och nya mål

Halvtid och nya mål

Nu har jag rannsakat mig själv lite efter att ha sett den tråkiga grafen. Den var inte någon nyhet i sig naturligtvis, men det blir så påtagligt att se det på en smal telefonskärm jämfört med en datorskärm i widescreen. Det går obönhörligt uppåt och det är inte särskilt kul.

Jag har reviderat mitt mål nu när vi är mer än halvvägs in i 2017. Den här gången har jag lagt en rejäl viloperiod över sommaren på 79 kilo. Når jag det målet kan jag vara förbaskat stolt över mig själv, jag brukar nästan alltid komma in i augusti med mer kilon än starten av juli och de sitter sedan som berget och följer oftast med in i nästa år. Så mitt första mål är att vara på 79 när jag startar upp igen.

För en gångs skull tänkte jag inte heller attackstarta första veckan i augusti, jag låter vilan gälla ett par veckor till. Jag vet av erfarenhet att det tar ett tag att stabilisera sig efter långledigt och jag vill slippa samma start som i januari med helt hopplösa värden som bara sänker motivationen. Ofta dippar jag neråt första veckan av bara farten och sedan hoppar det upp igen till mer troliga siffror.

Efter viloperioden i slutet på augusti tänker jag prova på att ha som mål att tappa -0,2 kilo per vecka igen. Återstår att se hur det ser ut då naturligtvis, har jag inte nått mitt första mål får jag revidera igen.

75 är mitt nästa mål (enligt plan vid årsskiftet), vilket egentligen låter enkelt, men det är löjligt svårt för mig att tappa kilon som faktiskt förblir tappade utan att jag ska ta till tokiga metoder. Jag är väldigt stabil i år dessvärre. Å andra sidan är jag hellre stabil än hoppar uppåt som jag brukar göra. Jag vill verkligen inte se en 8 som tiotal i höst.

Längre än så känns onödigt att tänka på nu, men jag har naturligtvis en dröm om att kunna nå 73 och hålla mig där. 70 är annars min magiska siffra, men i nuläget är det inte att tänka på. Jag behöver jobba en hel del med mig själv innan det kan vara på agendan igen.

Ett steg i taget, jag är mer än en siffra och allt det där. 🙂 Nu kör vi! Hålla 79:an FTW!

2 svar på ”Halvtid och nya mål

  1. Alltid bra att ha realistiska och nåbara mål. Sedan är vi verkligen bra mycket mer än en siffra! Människovärdet man har kan inte mätas i några siffror på denna jord 🙂 Jag är inne på att göra samma sak: hellre stå still tills semestern är över, hur illa jag än tycker om att behöva släpa på mina 10-12 extra kg när jag är i varma Grekland… men jag vet med mig själv att jag är oerhört omotiverad just nu och behöver fokusera på annat. ..

    1. Nä, man blir ju inte mer taggad av att ha ouppnåeliga mål. Jag känner att jag verkligen måste jobba med att hitta en boost för att komma nånvart. Den kommer inte i sommar, det är dödfött att ens hoppas på det. 🙂 Jag vill kunna njuta av min ledighet också och ärligt talat ingår både god mat och dricka i det. Jag tror bara det slår tillbaka ännu värre om jag skulle försöka kickstarta nu liksom.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.