Det tar sig!

Det tar sig!

Det börjar så sakteliga ordna till sig med väntandet. Datorn kom igår, vilket i sig är lite roligt eftersom HP svarade mig i onsdags att den ska komma idag. Jag blir inte klok på deras logistik och jag undrar om jag hade fått datorn igår om jag inte tjafsat lite. Men nu är den hemma i alla fall och vi fick igång den så pass att mannen kan surfa och kolla mail igen.

En till skiva damp ner igår också så nu är jag inte lika oroad över att de försvunnit på vägen. En kvar att vänta på.

Mina glasögon skulle skickas till Synsam igår så jag kanske kan få hämta dem idag. Återstår att se. Jag tänkte passa på att fråga hur det är med linser. Jag kollade igår och en linsundersökning kostar 550 kr och inkluderar då även synundersökning för glasögon och det känns ju sådär när jag precis gjort en + att optikern redan rekommenderade mig en linssort om jag nu vill testa på nytt. Jag kan tänka mig att betala mellanskillnaden såklart om jag nu måste prova ut dem, men inte hela beloppet. Då får det vänta.

Kravfilerna har jag gett upp hoppet om och jag har nu skrivit om dem och ska gå igenom dem med en kollega en gång till idag, sedan släpper jag dem till de andra. Har insett under veckan att jag ändå gör mycket mer än förväntat. Lite tröttsamt när det inte är någon riktigt ordning och det inte är tydligt vem som gör vad eller vem som ansvarar för vad. Ibland kan det kännas frustrerande att se hur olika folk jobbar och hur märkligt det premieras.

Igår storhandlade vi och vi var båda så hungriga att vi knappt fungerade, inte bästa tiden att handla – men vad ska man göra? Dessutom hade vi handlat sushi till middag och även om jag tog i när jag beställde eftersom jag ville prova deras olika rullar var det ändå två ledsna magar som behövde mer. Fel dag att äta fin sushi på helt enkelt, vi skulle kört på något mer rejält. Istället fyllde vi upp med fika, inte jättebra såklart, men igår brydde jag mig inte. Min kropp var utsvulten större delen av dagen och det är värre. Råkade höra två tjejer diskutera efter Soma Move-passet och den ene hade aktivitetsarmband som visade att hon förbränt 550 kcal! Inte konstigt man är hungrig då, liksom. Jag var alldeles vinglig efteråt igår, det hjälpte ju inte att vi var för många i den lilla, varma salen. Lunchen jag hade med mig var inte heller gigantisk, en kåldolme + ett gäng nypotatis och sås är inget som mättar särskilt länge. Idag har jag med en vegetarisk färdigrätt som jag köpte på prov när jag fick 50 % via Icaklassikern. Jag slängde dock in den i frysen på jobbet, är jag lika hungrig som igår så får den faktiskt vänta.  Jag hade tänkt äta ute idag från början, men i morse tänkte jag att jag kunde spara lite på slantarna… Men vi får väl se. 🙂 Jag gissar att dagens Soma Move-pass inte blir mindre svettigt.

Förberedde en yoghurtburk i morse, men insåg att yoghurten gick ut förra helgen… Jag har visserligen ätit av den hela veckan utan att dö, men det kändes dumt att testa en dag till även om jag egentligen tror att det gått bra. Så jag har ingen förmiddagsfika med idag, överväger att knalla över till aktivitetshuset och köpa något. Vi har förstås frallor på jobbet, men de mättar så dåligt. Jag har gett bort min frallhalva till en kollega dessutom, även om det just nu inte är några problem att ta extra (=semesterperiod). Denna veckan har jag faktiskt unnat mig att äta lite frukost hemma också, två knäcke med ost som jag kör i mikron. 🙂 Jag har varit hungrig när jag vaknat och eftersom jag stiger upp så tidigt är det en halv evighet till förmiddagsfikat. Jag försöker lyssna på kroppens signaler. Däremot gör det mig hungrigare roligt nog. Jag har märkt det förut, jag kan äta för två personer på morgonen och jag är ändå lika hungrig igen efter ett par timmar. Det är som att det inte tar. Dessutom blir jag slö.

I kväll blir det gräddig pasta med svamp och örter och rödvin till det. Ska bli riktigt skönt med helg (även om vi ska storstäda 🙂 )! Mannen går dessutom på semester. Själv ska jag jobba måndag och tisdag, vilket känns bra. På måndag är det ännu ett Soma Move-pass och på tisdag ska jag nog boka in 45 minuter av Jillians löpbandspass. Mitt mål är att se till att göra någon form av motion alla dagar jag jobbar i sommar. Jag sitter 10 meter från aktivitetshuset, så det finns inga ursäkter. Det är faktiskt en stor anledning till att jag vill ha årets semester så upphackad. Hemma blir det inget av den där träningen, definitivt inte så här års. Jag hoppas såklart vädret blir lite roligare så att vi åtminstone kan ta vår cykelorientering, men hittills har vi inte ens lyft ut cyklarna. Ser inte ut som det blir något vinglas utomhus i kväll heller. Eländiga juli…

2 svar på ”Det tar sig!

  1. Härligt med ny dator! Jag har också beställt en ny laptop, en Acer Swift 3 som fick Bäst i test i PC för Alla. Beställde med Expressfrakt och såg att den skickade kl 16.45 igår så hoppas HOPPAS jag får den till helgen. Hittills har sommaren inte varit riktigt som man velat ha den… de här varma ljumma kvällarna har lyst med sin frånvaro… men det kan ju bli fint i augusti annars 🙂

    1. ”Tyvärr” är det mannens dator, så jag har inte så stor glädje av den. 🙂 Men han verkar nöjd!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.