Rivstartsrodd, dietduckande och nallenervositet

Rivstartsrodd, dietduckande och nallenervositet

Då var ICA-klassikern igång! 750 meter ”simning” avklarade idag (via 45 min rodd), 2250 meter kvar. Eftersom deadline är först den 27 augusti känns det knappast betungande. Jag har ju dessutom en egen roddmaskin så rent krasst kan jag ta 15 min lite när som och ha det avklarat på nolltid.

Vikten fortsätter förbrylla lite, ännu ett litet kliv neråt idag. Inte för att jag överåt något igår, men jag trodde verkligen allt svulleri från förra veckan skulle synas väldigt tydligt. Fast det är onekligen lite lustigt, kroppen känns mer igång just nu än den brukar och ”nummer 2” fungerar också bättre än det brukar. Lite för kort tid att dra några egentliga slutsatser, men jag kan inte helt skaka av mig känslan att jag måste vara lite ute på fel spår i vardagen om jag nu håller vikten hyfsat fortsatt under semestern (givet att de där svullerierna inte ökar i antal såklart). Kosten är ju den stora biten, motionen bryr jag mig inte ens om att fundera över att peta på. Där är jag tillfreds och jag ser ju och inte minst känner att jag har muskler och ork. Men detta fläbb, det är jag inte bekväm med och jag måste verkligen fundera på HUR jag ska komma åt det. Jag har en smygande känsla av att svaret inte är så mycket VAD jag äter som HUR och NÄR. Kanske det vore en klok idé att rivstarta efter semestern med en omgång mindfulness igen, det har bevisligen hjälpt mig förut och kroppen mår gott av det. Fortsätta jaga kalorier och ”glömma” bort det på lämpliga dagar fungerar i alla fall inte. 🙂

Det är ju ett av mina problem, jag är så sabla strikt när jag är på G (dietmentaliteten) vilket tröttar ut kropp och knopp och leder till att rebellen tar över och ”sabbar”. Jag använder citattecken, eftersom rebellen egentligen inte är ond, hon vill kroppen och knoppen väl. Det är andra demoner som utnyttjar situationen. Klart som tusan att kroppen inte vet vad den ska göra, allt det här vet jag ju! Ändå vill jag så gärna tro att lite dietande och svettande på gymmet ska utföra mirakel, det är svårt att sudda bort den naiva synen för gott. Jag måste hitta tillbaka till den mer kloka sidan av mig som inte nojade i parti och minut. Jag borde läsa mina gamla bloggar och blåsa av dammet på böckerna som hjälpte mig att hitta min rytm då.

Nåväl, just nu är det i alla fall sommartider även om vädret inte helt har fattat läget. Idag bär det av till IKEA alldeles snart för lite shopping och jag kanske kan hämta min nya nalle senare. Lite nervös över det roligt nog, det är min första ”lyxnalle”. Med det menar jag att alla tidigare mobiler i mitt liv varit minst förra säsongens modell och aldrig någonsin från det sk ”toppskiktet”. Men jag känner mig redo, bara jag kunde hitta en passande väska att bära runt den i på jobbet. Kan inte gärna lämna den på skrivbordet liksom. Det borde jag inte ens göra med den nuvarande för den delen. Tyvärr ser de mobilväskor som finns ut som skit rent ut sagt. Jag ska försöka kolla vidare på mindre handväskor, annars får jag börja ha min nya handväska oftare än tänkt. Lyxproblem. 🙂

Dags att packa ihop!

Ett svar på ”Rivstartsrodd, dietduckande och nallenervositet

  1. Visst är det kul med ny mobil? ☺️ Jag går numera och drar med tre stycken… En jobbmobil. Min privata Samsung-knappis som jag ringer och smsar på. Och så min nya IPhone6 som är en kontantis och som jag bara har som surftelefon. Det sitter ett simkort i den men det finns inga pengar i den haha. Surfar enbart om jag har gratis wi-fi. Är med på banan vad gäller att hitta ett mer balanserat sätt att äta!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.