Sus och dus

Sus och dus

Ja, helgen går ju inte till historien som särskilt hälsosam. 🙂 Fredagen var väl iofs ok, men middagen var rejält kalorität pg av pasta och bröd och oljor. Men värre kan man ha det och eftersom vi inte nyttjade någon alkohol var det nog ändå en av de bättre fredagarna på länge. Men det hjälper ju inte när man sedan är på galej på lördagen. Vi tog tåget upp efter en rejäl frukost (höll mig till knäcke, men brassade på med ost + två ägg) och hade tänkt äta något på vägen, men utbudet i Hässleholm och Lund var riktigt trist och vi orkade inte gå till bistron på SJ-tåget, tåget var fullt och krängde som attan. Så vi bet ihop och väntade tills vi var framme och åt då ett riktigt lunchskrovmål på Bishop’s Arms medan vi väntade på att kunna checka in på hotellet. Jag åt en clubsandwich och det låter ju relativt vettigt på en pubmeny, men det var smörstekt bröd och ett berg av jättegoda pommes frites och kaloriantalet vill jag överhuvudtaget inte tänka på. Dock var det så mycket mat att vi sedan struntade i middag, det hade inte gått att äta en bit till. Istället höll vi oss på vårt fina hotellrum och sippade på vin och jag piffade med mitt nya smink, riktigt trevligt. Sedan gick vi till konsertstället och drack ett gäng öl under tiden vi var där och kvällen avslutades sedan på McD av alla ställen och, nej det var inte gott den här gången heller, till och med jag kastade mat.

Dagen efter var ingen av oss sugna på hotellfrukost trots vårt fina hotell som säkert hade riktigt bra sådan. Istället köpte vi på oss varsin smarrig baguette på stationen som vi tog med på tåget. När det var drygt en timme kvar av resandet var vi båda superhungriga, men valde att härda ut eftersom vi bestämt oss för att hämta upp pizza. Jisses så hungriga vi var när vi äntligen fick sätta tänderna i den och där flög ju åter igen kalorierna all världens väg. Men jag höll mig från annat kladd och skräp, det enda godis som slank ner var en piggelin. På kvällen fixade jag äggmackor som dämpade det sista onyttighetssuget perfekt.

I morse var jag först inne på att strunta i en vägning eftersom jag ju visste att allt helgätande skulle synas med besked och att det bara skulle göra mig ledsen. Men efter ett tag kände jag mig beredd på att ta ansvaret för det och lovade mig själv att inte bli arg vad det än stod och vågen stannade skönt nog på prick på 80, vilket känns helt godkänt med tanke på dagen och att det är mycket helgrester i systemet än (jag väntade mig faktiskt mycket högre siffra). Visserligen känns det nu rätt tufft att få till ett officiellt minus denna vecka (onsdag), men omöjligt är det inte. Förra måndagen låg jag tre hekto lägre än idag och den helgen hade jag inte varit lika ”vild”.

Däremot är det lite ”jobbigt” att veta att även denna helg + därpåföljande helg har mer ”sus och dus:ande” på schemat, men det är så livet är. Jag kan inte låta mig nedslås av det, det går faktiskt att äta vettigt vid sidan av det roliga. Det är fortfarande mitt eget ansvar också. 🙂 Jag måste ju inte ta i så det skvätter om det.

Strax är det terminsstart för träningsgruppen, ska bli spännande att se hur det går.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.