Att studsa tillbaka efter dålig dag

Att studsa tillbaka efter dålig dag

Nä, gårdagen gick inte alls som den skulle, missen med maten snurrade till allt och jag tappade tyvärr fotfästet rätt rejält och gav till sist upp. Jag förstår varför det hände och jag förlåter mig själv, men jag måste nu snabbt hitta balansen igen för att det inte ska fortsätta i samma spår veckan ut.

Idag har jag i alla fall med mig allt som jag ska + lite stabbigare lunch. Det funkar naturligtvis inte att träna hyfsat hårt och inte äta därefter. HIIT:en igår var emellanåt jobbig och jag svettades en hel del och framförallt kände jag mig orkeslös vilket inte borde varit fallet. Visst, jag har inte kört det på ett tag, men det var inte ovana eller tappat flås som jag kände, det var generell energilöshet. Lätt ordnat genom att äta bättre!

Nåväl, naturligtvis behöver jag även få upp flås + styrka lite, även om jag hållit igång hyfsat är det inte det samma som att vara fullt aktiv. Fördelen är att det brukar gå snabbt och i år känns startsträckan kortare än på länge.

Imorse körde jag löpbandspasset igen, eftersom helgen blir som den blir ville jag ha något idag också. Svettades som attan, men det kändes bättre och bättre och slutminuten ökade jag farten mer än planen säger + att jag körde lite extra för att nå 5 km. Märkte inte ens att jag glömt ta bort lutningen, det känns ju bra. Jag skulle kanske ta mig ut på en löptur en dag och se hur det känns. Spurter går i alla fall bra, det gick fint även igår på HIIT:en. Men jag har märkt det förut, springa går bra på lite bränsle, medan styrka och annan puls går sämre. Inte för att jag skulle kunna springa ett maraton på tom mage, jag talar om kortare sträckor. 🙂 Antar att min kropp tolkar det som flyktsignal, jag är ju bra på att ha löparmage om jag har ätit innan också. 🙂

För att försöka förhindra att jag repriserar gårdagens tunga fall i kväll har jag deklarerat att jag ska klippa gräset när jag kommer hem. Det kommer bli ett pass i sig, det har vuxit löjligt mycket sedan sist och är antagligen fuktigt på det. Men det behövs göras akut och solen skiner än så länge. Jag hoppas kunna stå mig på min lunch + mitt mellanmål så att jag kan äta efter klippningen i lugn och ro.

Det som sket sig kapitalt igår var att jag var i affären innan jag åkte hem och att vara där med min ätstörningsproblematik och med en dessutom ilsket knorrande mage + begynnande huvudvärk är en omöjlig ekvation. Och som om inte det var nog satte jag mig till och med på cykeln och körde till affären hemma senare på kvällen för att verkligen ställa till det för mig själv. Vanligen brukar jag inte gå så långt, lite besviken på att jag gjorde det. Men som sagt, jag var i obalans redan i måndags och det är straffet jag får för det. Jag MÅSTE äta tillräckligt.

Håller på att knappa in dagens intag i Lifesum och se vad jag kan planera för middag ikväll. Jag behöver ta upp en av de bättre lådorna idag för att stoppa upp rebellen. 927 kcal kvar till middag om jag räknar med löppasset (318 kcal). Känns görbart! Lite svårt att kaloribestämma mina fryslådor, de är ju inte beräknade så det är mycket höftande, men jag gör så gott jag kan.

Ett svar på ”Att studsa tillbaka efter dålig dag

  1. Alltid bra att göra en analys så att man ser exakt vad som gått snett och var någonstans det gått snett. Får man inte i sig mat som man behöver eller NÄR man behöver är det ofantligt lätt att resten av dan blir helt fel… been there Done that! ☺️

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.