Plötsligt händer det…

Plötsligt händer det…

Kroppen är rolig, igår åkte jag hem tidigare eftersom jag skulle klippa gräset och solen sken. Därmed skippade jag mitt eftermiddagsmål och klarade mig finfint utan det… Jag klippte gräset och åt en bastant middag efteråt. Lite väl maffig portion, men jag lät det vara, jag kände att jag inte ville väcka upp rebellen allt för mycket och i ärlighetens namn är det rätt ok att överäta vitkålssallad. 🙂 Nåja, jag åt rejält med köttgryta och ris också., fast salladen var värst.

Jobbmotivationen just nu är rätt låg och jag har skönt nog ledigt i morgon, vilket behövs. Jag vill påta med saker hemma! Började på ett legobygge igår, jättekul! Sedan satt jag och halvsov i soffan när mannen kom hem och hade noll lust att gå och lägga mig. Värsta tonårsfasonerna just nu. 🙂 Men det brukar gå i vågor det där. Det är typiskt mig att få tonvis av energi till hobbyverksamhet så här års också. Jag är sjukt aktiv på sensommaren/hösten, jag vaknar verkligen upp då.

Tre möten idag + lunchträning, så jag hoppas att tiden ändå går fort. Har fortfarande inte tagit itu med kläder eller toaletthyllor hemma, återstår att se om jag hittar motivationen idag. Kom nyss på mig själv med att surfa efter recept på morotsbröd, så jag anar ju vart det barkar hän. 🙂 Nog är jag INTP ut i fingerspetsarna, prokrastinering och att starta upp tusen projekt är mina adelsmärken. Just denna vecka är jag i mer behov av att vara ensam också, men det är inte så konstigt, jag var ju översocial förra veckan. Jag är egentligen en ganska trevlig prick om jag får säga det själv, men jag är tyvärr Dr Jekyll och Mr Hyde. När jag är i behov av ensamhet är jag hemsk. Jag har blivit fantastiskt mycket bättre genom åren, men fortfarande kan jag fräsa och blänga rätt så rejält när jag är trängd. Jag är också väldigt känslig för näsvisa kommentarer, de kan gnaga i mig länge och dra ner mitt humör.

Ett hekto upp idag, fortsatt lägre fettprocent. Har inte riktigt hundra koll på vad kroppen gör just nu, men jag försöker vara tålmodig och balanserad. Dock är jag väldigt less på att se plufset, det ska jag inte hyckla med. Där måste jag jobba lite mer, jag vet av erfarenhet att självhat bara ger problem.


Kettlebellspass idag, riktigt roligt och emellanåt tufft. Jag anar träningsvärk i morgon. 🙂 Har ju inte lyft på länge. Hann inte få in linserna i morse och missade att lägga in dem på jobbet, så jag struntade i det. Måste säga att det var skillnad, linser är mycket skönare helt klart. Då var det ju ändå ett ”lugnt” pass sett till hopp och skutt. LIte komstigt också att se sig själv i spegeln större delen av passet, jag var sen in och fick ta en frontplats i mitten. Men jag blev allt lite småimpad av mina rörelser. Jag gör ju rätt! Om bara det där plufsiga på mitten försvann skulle jag se riktigt fit ut, haha. 🙂 Men det allra största idag var att min tränare och min Soma Move-tränare båda pratade och skojade mig precis innan passet startade, det kändes nästan surrealistiskt! En normal människa skulle inte ens reagera på det här, men för mig som alltid känt mig som femte hjulet i väldigt många sammanhang (i synnerhet när det gäller motionerande) är det smått fantastiskt. Det var min frisyr som kom på tal, tränaren undrade hur många färger det är och Soma Move-tränare kontrade med att på hans pass hade jag minsann kläder som matchade den också, varpå tränaren låtsades vara lite stött att jag inte gjorde det för honom. Typiskt skojsamtal som man har med folk man känner, vi har det ofta på kontoret. Men att få känna sig som en i gänget i den miljön… det är obetalbart. Jag må vara enstöring och introvert, men jag vill ändå känna samhörighet ibland. Tydligen ett vanligt drag hos introverta. Det är synd att vi signalerar det motsatta. 🙂

Knäckelunch idag igen, MEN jag åt en extra frukt i morse och har utökat knäckelådan med två rejäla morötter också. Känns betydligt bättre. Har dessutom gårdagens eftermiddagsmål + en Barebells milkshake på det. Lutar åt att jag fortsätter spara på den sistnämnda dock. Jag har svårt att dricka kalorier. OK, det var nog det dummaste jag skrivit på länge! På helgerna har jag då banne mig inga problem att bälga i mig kalorier tack så mycket! 🙂 Men jag menar såklart att dricka energi, jag skulle aldrig fixa pulver/soppdieter. Jag vill tugga.

Snart helg för min del!

 

2 svar på ”Plötsligt händer det…

  1. Jo vet alltför väl hur det är med den introverta läggningen… man är och förblir den typen som laddar energi bäst på egen hand… för mycket socialiserande är bara utmattande. Är själv fena på att starta en helskottas massa projekt samtidigt… jag menar, vad har jag gjort på senaste tiden…. nördat in mig på Uppsala slott, börjat skriva en bok, starta eget företag, söka jobb…. pust 🙂 sedan orkar jag inte fullborda allt men det hör också till haha 🙂 Jag har lärt mig vid det här laget att när jag inte orkar med folk riktigt, måste jag ta det på allvar – annars kan jag börja bli taggig. Då behöver jag lägga in vila, ensamhet, uppladdning i lugn och ro. Jätteviktigt! Visst behöver man samhörighet också. Men som introvert behöver jag tack och lov inte så stora portioner av det… 😉

    1. Ja, samma här. Jag måste söka mig bort från folk när det börjar krisa, annars blir jag hemsk att ha att göra med. När jag var yngre förstod jag inte riktigt det här + att jag var mycket mer konfliktsökande. Jag såg inte min egen roll det hela, det var bara de andras fel. Så är det ju inte riktigt. 🙂

      Såg en bild på FB idag som summerar det så bra.
      – Sometimes I want to be left alone
      – Sometimes I want to be included
      – Most of the time I want to be included with the option to be left alone

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.