Dålig dag? Dålig vecka!

Dålig dag? Dålig vecka!

Som rubriken antyder gick inte förra veckan till historien som särskilt smart, välorganiserad eller ett skvatt hälsosam. Jag tappade kollen fullkomligt och det syns ju på vågen idag om vi säger så. Dessutom känner jag mig till på köpet slö och vill helst bara burra ner mig i soffan. Men jag hoppas kunna hämta energi under veckan, fördelen är ju att jag inte är ensam om kvällarna. Det gör allt så mycket enklare. Dessutom är maten redan på bordet när jag kommer hem.

Lite jobbigt är det att vi har ännu en helg nu där vi ska kuska iväg (japp, ännu en konsert), jag hade verkligen velat ta det lugnt hemma. Men bara för att vi nu ska iväg behöver man ju inte balla ur alldeles, tror inte någon av oss ens har lusten till det. Dessutom har vi skönt nog sittplats. 🙂 Sedan är det tack och lov ganska lugnt ett tag, bara en mässa i Helsingborg innan det bär av på nästa resa i början på oktober. Jag hade en förhoppning innan att tappa några kilon tills dess, nu är det mer att jag hoppas att jag håller mig under 80…

Nåväl, förra veckan är vatten under bron och nu får jag ta mig själv hårt i örat och utvärdera vad jag kan göra framöver för att inte hamna där igen. Ett givet svar är ju att inte missa mina mål – såklart. Jag behöver också hitta eftermiddagsalternativ, gärna sådant som går att spara på. Bars är ju ett alternativ, även om det inte är så naturligt. Frukt är ett annat, men jag tycker det fungerar sådär ärligt talat. Vissa frukter gör mig mer hungrig, och det är förstås oftast de som går att lagra. Men jag åt ett äpple nyss och det kändes bra, så jag ska i alla fall göra ett försök. Äpple fungerar lustigt nog bättre när jag klyftar det, hur knäppt det än låter + att jag slipper sarga mina läppar och riskera att väcka upp munsåren.

Snart dags för dagens lunchpass. något slags boxpass vad det verkar så jag lär svettas idag. 🙂 Fördelen är att jag inte har möte direkt efter så jag kan äta rejäl lunch i lugn och ro. Har med mig rester från igår, hemgjorda morotsbiffar, hemgjord yoghurtssås och Zeta:s 5 gryner, faktiskt en riktigt smarrig mix av råris, emmervete, kamut, fullkornshavre och korn. Både jag och mannen gillade det skarpt, mycket bättre än supermixerna som Pauluns har. Så skönt att slippa den j-vla quinoan rent ut sagt. 🙂 Jag gillar saker med lite tuggmotstånd och quinoa och jag kommer inte överens.

2 svar på ”Dålig dag? Dålig vecka!

  1. Jag tycker också om gryner: gjorde en jättegod sallad på kokt mathavre med senaps- och kaprisdressing när vi skulle på dragracingen. Mättande också, och bra för magen. Bars har jag själv funderat på som mellanmål. Det var en mängd läckra recept på bars i senaste Ica Buffe-tidningen. Jag är bara slö, det var så många ingredienser som skulle inhandlas… konstiga ena… 🙂 Visst är det skönt att ha en resa att se fram emot? 🙂

    1. Ah, jag tror jag missat att läsa den, så typiskt! Brukar alltid titta i den annars.

      Igår körde jag dock lyxlirarvarianten och köpte tre snordyra färdiga bars, bara för att få ett hum om vad jag gillar. Har en kollega som håller på att testa ut ett eget perfekt recept, men vi har inte samma smak så jag kan inte dra så stor nytta av det.

      Just nu är all tid från jobbet bra tid. 🙂 Inte för att jag vantrivs, men jag vill påta med mitt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.