Ömsom glad, ömsom ättiksgurka

Ömsom glad, ömsom ättiksgurka

Just nu är det en ständig balansgång mellan bra humör och rejäl ättiksgurka. Igår var en skitdag ärligt talat och rebellen tog över FULLSTÄNDIGT när jag dessutom missade det tidigare tåget med några meter och tvingades vänta en timme på nästa. BLÄ!

Dagens vikt: 78.9. Vad ska man säga? OK, det är visserligen lite högre än förra torsdagen, men ändå. Hur kan det bara försvinna ett kilo över natten bara sådär? Ok, en del här är naturligtvis träningen (hej Taggart5501), det är inte helt osannolikt och jag märker ju på kroppen i sig att något HAR hänt trots allt. Har t ex en BH idag som tidigare i år satt som en korv och jag känner även på annat att det går åt rätt håll. Jag ser också på benen att de har svagt börjat formas om åt rätt håll. Så jag måste väl ha tålamod och försöka bita i, även om siffrorna gör mig galen.

Ett annat stort problem just nu är att rebellen är jäkligt uppretad och hon söker varje chans till attack. Jag vet inte hur jag ska få henne att acceptera en ganska trist lunch idag – utan att gå bananas i kväll. Jag har ingen wow-middag i frysen att blidka henne med heller… Istället försöker jag lugna henne och peka på att det är en hel del trevligheter snart, på lördag ska vi t ex äta ute, nästa helg likaså och sedan drar vi dessutom på semester (om staden finns kvar tills dess) med alt vad det innebär. Men hon är verkligen tjurig just nu. Det är nästan så jag hade velat skrota min lunch och gå ut, om det inte vore för att jag vill hålla i pengarna.

Jag blev inte gladare igår av att hämta ut två paket och inse att:

  1. De skickat mig fel storlek på skorna. 38 istället för 41!
  2. Storlek 41 är inte längre i lager så jag kan inte ens beställa nya.
  3. Regnjackan var som ett tält och satt dessutom konstigt, vilket mannen senare bekräftade med eftertryck.
  4. Efter lite mer funderande kom jag fram till att jag inte ens gillar modellen, så det får bli retur utan byte.

Så, bom på två av tre inköp och det är bara att skicka tillbaka. Idag kanske inneskorna dimper ner, fast där är jag riktigt skeptisk. Tror de kommer att vara för små. Men man vet inte innan man provat. Jag tröstar mig med att mannen fick tag på ett par snygga solglasögon, så mina beställningar var inte helt meningslösa i alla fall.

En vettig sak fick jag i alla fall gjord efter allt elände igår. Jag gjorde två sorters energibars och det var ganska kul att pyssla med. Ska smaka på dem i eftermiddag, har en halv bit av vardera. Har inte vågat kaloribestämma dem än, just nu är det nog inte riktigt läge. 🙂 Jag vet att det är mycket energi i dem, men de är till för att boosta mig vid behov och de ska inte ätas som godis. Tidigare i veckan åt jag en köpt bar från GETRAW, måste säga att den var jättegod och verkligen hjälpte dessutom.  Visst är det många kalorier (217 i den jag åt), men det är det i annat också som jag inte tänker på. En vanlig banan är t ex 125 kcal bara den. Fördelen med en bar är att den känns lite ”syndig” och då äter jag med mer andakt och jag kan även halvera vid behov. En frukt är lätt att ignorera kalorimässigt – och ska jag vara ärlig mättar det sämre. Jag älskar dessutom nötter och torkad frukt, som barn fick jag ofta lite nötter och russin som mellanmål. Enda ”problemet” är att det är lätt att överäta, men det är egentligen ett nonsensproblem. Jag har små, söta burkar som är idealiska för att stoppa ner lite nötter, frön och torkad frukt i och ha med som mellanmål.  Jag inbillar moig också att min kropp tycker om nötter, frön och liknande, det känns i alla fall så.

Jag hann prova lite kläder igår också för att döda tid och får ju lov att säga att det var bra att få in en helkroppsspegling när jag var så sur, jag blev lite muntrare. Det ser ändå inte SÅ tokigt ut. Sedan blev jag full i skratt eftersom jag provade lite ”hippa” plagg på Lindex mest på skoj och det såg FÖR JÄKLIGT ut! De är säkert jättesnygga på rätt person, men det är sannerligen inte jag, haha. 🙂 Jag skulle tagit ett kort, det var så hysteriskt fel för mig att jag skrattade högt. Jag kan ha mönster och knäppa strukturer av ett visst snitt, men absolut inte detta. När man ser ut som en amerikansk tokreligiös mormor som gjort en GBP är man fel ute. 🙂 Det var bara det gråblå håret som saknades!

Idag började jag dagen med att våldföra mig på en pilatesboll, det finns inget annat sätt att beskriva det på. 🙂 Hoppas de har en krisgrupp för bollen… Jag och pilatesbollen är annars en lång följetong och vi har oftast ogillat varandra, men idag kändes det riktigt kul, jag ler än. Vissa övningar gick oväntat bra, andra inte överhuvudtaget. Vi skulle t ex komma upp på den på alla fyra och sträcka en arm ut och sedan i diagonalen försöka få ut ett ben också, men jag klibbade fast med båda benen i bollen och fick nästan ett skrattanfall när jag inte kom loss. Till sist slet jag loss mig, men det gjorde ju riktigt ont + att kraften gjorde att balansen rök all världen väg. Jag är betydligt bättre på alla övningar som involverar magmuskler, jag måste ändå ha en ganska bra core efter alla dessa år. Soma Move har också hjälpt mig bli mer rörlig, det märker jag extra mycket nu i höst. Men någon grace på bollen kan jag verkligen inte tala om, vi gjorde t ex en övning där man står i planka mot bollen, slänger sig ner på bollen och pressar upp igen och så vidare. Det gick väl bra som så, men jag kände mig som en sumobrottare och den stackars bollen måste varit platt! Det kändes som att den knappt orkade studsa upp mig igen. 🙂 Stackars boll…

Jahapp, dags att börja peppa inför min tråkiga lunch. 🙂 Försöker få slut på de sabla pajerna och eftersom de blev så kaloritäta halverar jag ju dem och det tar därför en EVIGHET att bli av med dem. Dessutom har jag såklart ätit upp dem i ordning efter hur goda de var, även om jag försökte sprida ut det. 🙂  Jag lutar faktiskt åt att kasta en variant med rökt lax, jag tyckte inte riktigt om den (lax är lite av och på för mig och doften av den uppvärmd är lite urk) och därav är det mest kvar av den såklart. Rebellen skulle strypa mig om jag ens hintade om att göra ett försök på dem nu. Nästa gång jag gör paj ska det vara en säker sort och på en kalorinivå som gör att det går att äta en hel åt gången. Den jag ska äta nu är på chockerande 833 kcal för en hel och den har absolut inte smaken därefter. Faktum är att jag nästan blir sur av att veta att jag ska ”offra” 416,5 kcal… 😉

 

Ett svar på ”Ömsom glad, ömsom ättiksgurka

  1. Ha ha man har alltid övningar som tar fram typ Tjocka Berta i en ☺️ övningar där man känner sig som en stel koloss eller blåval möjligen ☺️ Men som kvinna på 170 cm och över förmodar jag att det är mer eller mindre en omöjlighet att bli en späd varelse med grace och behag ha ha vi är inte gjorda för puttinuttfasoner… då är det tur att det finns moment där en kraftfull fysik och långa armar bättre kommer till sin rätt! Och du är verkligen mycket mycket mer än några siffror på vågen – kom det ihåg! ?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.