Skruttveckan fortsätter, men den är snart över!

Skruttveckan fortsätter, men den är snart över!

Jahapp, igår jobbade jag hemma för att vila upp mig, vilket var skönt och antagligen välbehövligt. Men jag behövde hämta ett paket på ICA och då slog rebellen till och sabbade den dagen effektivt. Meh.

Idag vaknade jag 8:15 med ett ryck och insåg att jag aldrig startade alarmet igår (ska upp 05:40 den här veckan egentligen). Jag flög upp ur sängen, men insåg att det var så pass ont om tid till nästa tåg (8:32) och att jag skulle bli på ännu värre humör om jag stressade sönder mig + antagligen inte hjälpa förkylningen, så jag valde att jobba hemma fram till tåget därefter skulle gå. Naturligtvis krånglade då min laptop och jag fick nästan ett psykbryt. Stackars man och katter, jag känner mig som en grinkärring denna vecka, bara gapar och frustar dagarna igenom.

Nåväl, jag tog mig in till kontoret till sist och tog mig igenom lunchpasset som turligt nog var fokus på styrka och inte puls. Jag är fortfarande inte hundra, så pulspass går bort. Men jag tänker ge mig på Soma Move i morgon, det går att anpassa.

Nu känns det i alla fall rätt ok ändå. Ska dock via affären igen idag eftersom vi fått ett paket från Electrolux (antar att det är ett halvårs förbrukning av diskmedel, det var kampanj på modellen vi köpte). Det kan sluta dumt, jag är fortfarande inte i fas med mig själv. Jag är irriterad och stressad utan att egentligen ha en anledning. Jag försöker intala mig själv att det inte finns några måsten, men jag vill få ordning på saker och då blir jag så här. Igår gjorde jag faktiskt en del framsteg i hemmet, lyckades få bort en hel del stök som stört synen länge och det gör mycket. Jag ska försöka hitta energi att dammsuga idag också, så att jag riktigt kan få njuta av det.

Jag håller även på med bloggen och fotona från Barcelona och igår skulle jag ha skrivit lite till, men såg att det kommit en ny version av Lightroom som jag använder till bilder och efter att ha installerat den var jag sugen på att lära mig lite mer, så jag satt och tittade på Moderskeppets väldigt bra instruktionsvideos (också ett abonnemang som jag utnyttjar alldeles för lite…) och lekte lite. Jag har lovat mig själv att det faktiskt är ok att ta tid på mig den här gången och få leka i Lightroom och InDesign på allvar för en gångs skull och lära mig mer. Det enda jag behöver få klart hyfsat snart är texten, vilket inte är så svårt. Jag skriver i ett rasande tempo när jag väl sätter igång och jag är redan halvvägs. Fördelen med den här resan är också att vi tog det rätt lugnt så det är inte så mycket att babbla om. Jag tycker det är jättekul med bild- och textdesign och jag vill verkligen lära mig mer och har ju massor av resurser hemma, det är bara tiden som saknas som alltid.

Jag vet ju att all min irritation egentligen bottnar i att jag hade veckan rejält utstakad och så sket sig allt när jag blev förkyld. Nu känner jag mig stressad och irriterad, vilket jag inte alls behöver göra. Men det är sådan jag är. Jag vill göra klart saker för att sedan kunna koppla av, det är ett drag från mammas sida faktiskt.

Jahapp, där blev det visst en bit budapesttårta. Jag vet mycket väl att man alltid kan tacka nej, men när man står med hundratalet personer, varav en majoritet indier och ska uppmärksamma deras högtid Diwali och de ber MIG starta, då är det baske mig inte läge att tacka nej… Jag åt till och med en liten indisk sötsaksboll, fast jag vet att de inte hör till mina favoriter. Jag ser det som goodwill. 🙂 De är så stolta och glada idag att jag allt kan anstränga mig lite. Happy Diwali!

Det enda jag ångrar är att jag tog en kopp automatkaffe… Nu kör magen!

Ett svar på ”Skruttveckan fortsätter, men den är snart över!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.