Fortsatta funderingar

Fortsatta funderingar

Skönt att slippa se 82 eller mer idag på vågen! Hade det inte varit för att det är jul på söndag + att vi ska slappa och frossa från och med fredag kväll hade det kanske funnits lite hopp att åter balansera på 80-strecket innan det nya året. Men jag fattar ju redan nu att så inte blir fallet. 🙂 Jag tänker inte jobba för det heller. Jag är mer ute efter att äta mig mätt och belåten, försöka att lyssna på kroppen och inte noja. Och FRAMFÖRALLT inte låta demonen ta över, ens för en sekund. Det jag äter ska jag stå för och inte skämmas över.

Rebellen å sin sida sitter just nu insmord i rödbetssallad och gnager på en gigantisk edamerost och myser och lyssnar på julsånger, så henne har jag inga problem med. 🙂 Hon lär vakna upp någonstans i januari gissar jag. Då ska jag vara redo och förhoppningsvis redan ha stoppat hennes tillgång till demonen.

Jag har kommit på ännu ett fokusområde för nästa år och det rör faktiskt motion. Jag tänker satsa på kvalitet framför kvantitet, dvs se till att jag har rätt förutsättningar för mina favoritpass så att jag kan utföra dem så bra det går och sedan låta kroppen vila mer mellan varven. Inte vila som att i sitta på röven i soffan då, snarare att t ex ta en längre promenad eller liknande som extra motion utöver passen. Mannen har också signalerat att han vill sätta fart på hemmaträningen och det passar mig perfekt. Löpning i all ära, men jag känner att jag har annat jag hellre satsar på. Dessutom är jag för tung i mitt eget tycke för att det ska vara roligt nu. Jag får dessutom så pass mycket puls av passen att jag tycker det räcker. Vi får väl se sedan framåt vårkanten om suget att snöra på sig löparskorna återkommer.

Funderar också allvarligt på att haka på Taggart5501: träningstankar och jobba på mina armhävningar. Det stör mig att jag tappat det helt. Vi gör det ju VÄLDIGT ofta i olika former på passen och jag vill verkligen slippa sätta i knäna för att nå hela vägen ner. Jag ska börja med att utvärdera var jag faktiskt är. Det knepiga är att hitta en dag då jag är i bästa form och samtidigt inte har träningsvärk. 🙂 Mina axlar och lår är alltid möra känns det som. Det är ju också en signal att jag behöver tänka om lite.

Med det sagt kom precis schemat för Soma Move nu i mellandagarna. Han ska köra lunchpass torsdag och fredag både nästa och därpå följande vecka, UNDERBART! Om jag inte blir plötsligt sjuk är jag där! Naturligtvis betyder det att övriga dagar de veckorna får vara lugnare. Soma Move är visserligen snällt mot kroppen som så, men det tar ändå på bra.

Idag är det vilodag för min del, är fortfarande mör från igår. Tänkte faktiskt spara mig till på fredag, då det är (surprise, surprise) SOMA MOVE! 🙂 Jag har en mycket efterlängtad klipptid idag efter lunch och jag velar lite om jag ska spara mina medhavda mackor till i morgon och lyxa med lunch ute istället. Jag borde dock spara på slantarna, får visserligen lön i morgon, men den ska gå till skulder till mig själv och januari måste helt enkelt bli en lugn månad på shoppingfronten, annars kommer jag inte i fas. Jag kan omöjligen behöva något heller, har handlat mig blå denna månad. Det absolut enda jag kan se mig behöva är vinterskor, om det kommer en ny köldknäpp då vill säga. Annars inte.

Jag investerade i en ny jacka för den skånska vintern häromveckan. Den är mer regntät och luftig än min vinterjacka. Det är faktiskt en alpinjacka, att jag inte tänkt på det tidigare! Vad kan vara bättre?! Jag är dessutom jäkligt nöjd med att jag fick den till riktigt fyndpris. Jag var på Intersport och kollade läget, såg den i rosa och blev jättekär men var smart nog att först checka lite snabbt på nätet och såg att Sportamore just den dagen hade 25 % på allt alpint + extra 100 kr i rabatt på det. Och de hade den dessutom i svart och grått, vilket är mer jag. Så jag sparade 650 kronor allt som allt. Bästa julkalenderfyndet i år utan tvekan!

OK, har nu beslutat mig att köra på mina mackor och att istället ta en fika efteråt på caféet innan jag ska klippa mig. Bra kompromiss och rebellen behöver inte släppa taget om osten just idag. 🙂 Dessutom kanske jag hinner virka ett par varv på min tomte till mamma. Som vanligt är jag ute i sista sekund. 🙂 Men ännu är det OCEANER av tid, haha! Måste ju vara en av de större livslögnerna i världen att föräldrar skulle vara bättre på tidsoptimering än barnfria. Jag har åtminstone sett ytterst lite bevis på detta i mitt liv, desto mer bevis för motsatsen. 😉


Joråsåatteh… Slank in på KappAhl och slank ut 1200 kr fattigare. 🙂 Kunde inte motstå rabatterna (40% på ett plagg + 3 för 2), trots att jag faktiskt var korkad och kombinerade dem fel så att jag blåste mig själv på 90 kr. Men både jag och expediten tänkte tokigt, jag kom på det på vägen tillbaka och tänker naturligtvis inte gnälla, jag var ju delaktig i högsta grad.:) Det var bra pris ändå och jag är extra glad att ha kommit i ett par byxor i storlek 40 igen, även om jag vet att de har stora storlekar såklart. Två av plaggen har jag dessutom suktat efter länge och jag ska hålla mig från mellandagsrean så att jag slipper se dem där. 🙂

Mer bevis på mitt fantastiska ekonomiska sinnelag: Jag skippade ju utelunch för en fika – som kostade 75 kronor. Jajamensan, så sparsam och klok jag är. 🙂

Det var visst lön i morgon hörde jag?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.