Dags för lite jul!

Dags för lite jul!

Nu är det inte långt kvar innan mannen och jag bilar hemåt för att fixa det sista, rafsa ihop våra saker + katter och bege oss till mina föräldrar. Ska bli trevligt! Planen är att åka hem igen den 25:e.

Igår behagade TVÅ munsår attackera mig, jag blir så trött… Idag verkar jag dessutom ha en finne på näsan till på köpet och jag är dessutom snustorr. Det verkar bli fotoförbud på julen i år, eller så får jag ha ett vinglas framför nyllet varje gång. 🙂

Matmässigt har jag för stunden satt mig bredvid rebellen med en burk rödbetssallad och vi chillar lite ihop. Jag tror att det kommer att göra att det blir lättare att ta tag i livet efter jul, om hon också är på min sida är vi ostoppbara. Hon börjar redan signalera att det börjar bli nog med det goda nu och efter helgen lär vi båda vara ganska avklarade med frossande och klet. 🙂 Demonen försöker i sin tur ge mig dåligt samvete för att vi moffar i oss, men just nu är jag stark och smackar till honom vid varje försök.

Mina självhjälpsböcker har kommit, men jag har bara placerat dem i en fin hög ännu, ska ta itu med det efter jul. Jag är inte mottaglig just nu, även om jag är väldigt nyfiken. Jag vill inte riskera att få en känsla av att vilja dra igång något och så ska jag spendera tre dagar där jag definitivt inte kommer att följa något. Inte för att jag egentligen tycker att man ska  stanna upp bara för att det är storhelg eller semester, men det gäller då man är igång och har kört på ett tag. Och även då ska man se nyktert på det hela och vad man tror sig kunna uppnå. Att t ex intala sig själv att man ska stiga upp tidigt varje dag på sommarledigheten för att springa 5 km är rätt osannolikt. Men det dåliga samvetet kommer ändå.

Körde Soma Move på lunchen, som alltid riktigt skönt för kroppen. Vi körde en lite äldre release idag och det var kul att se att vissa av rörelserna är lättare numer än då det begav sig, ett tecken på att jag blir bättre! Märker ju också att jag har mer ork när jag tillåter mig vila upp lite mer. Det gäller bara att hitta balansen så att jag inte börjar slappa till mig och hamnar i soffpotatisläget igen. Dit vill jag aldrig någonsin igen, då är jag hellre tjock.

Känner stark virk-abstinens också, det är kul att det vaknade upp så starkt. 🙂 Hann ju klart min lilla tomte till mamma och jag vill inte starta upp något innan ledigheten. Behöver få lite mer ordning och reda i hemmet först. Mina stackars garnnystan ligger väldigt illa till nämligen. Märks att jag inte handarbetat på evigheter. Det tänker jag verkligen ta upp igen, det är ett bra tidsfördriv som inte skadar kropp eller knopp och som både hjälper viktminskning och välmående i stort. Ska jag tro min virkblogg är det FEM år sedan jag virkade senast, det låter ju hemskt!  Men det kan nog stämma, det enda jag i så fall petat lite på är en gardin.

Något som också är givet inför nya året är att januari måste bli en månad med köpstopp. Igår tätade jag alla mina privata hål i fickorna så att säga och det är inte så mycket kvar av lönen nu, mer än till det nödvändiga. 🙂

 


 

Jahapp, glömde visst publicera innan jul. 🙂

Ett svar på ”Dags för lite jul!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.