En julgris bekännelser

En julgris bekännelser

Japp, då var jag tillbaka i vardagen igen, även om mellandagarna är lite hej och hå även om jag jobbar. Jag har fortfarande inte riktigt tagit fart än, just nu bara är jag. 🙂 Vågen idag var såklart fullskalig katastrof, något annat var inte att vänta av fem dagars moffande, pimplande och stillasittande

Vi stannade en dag extra hos mina föräldrar för att slippa köra i mörker. Igår var vi hemma igen vid 11, så vi hann ändå ha lite eget mys i filmsoffan innan det var dags att knyta sig för min del.

Jag drar inte så stora växlar på dagens vikt heller, delar av det lär ändå försvinna av sig själv när vardagen fått fotfäste. Startvikten kan faktiskt kvitta också, det är känslan jag vill åt 2018. Jag vill känna mig stark och frisk.

För att nämna något lite positivt har jag i alla fall inte känt mig så uppblåst som jag kan göra ibland vid långhelger. Ändå har jag i princip inte rört mig, vädret var uruselt i Blekinge och jag var ändå för trött och seg. Magen har varit relativt ok.

Jaja, nog om julen, den kom och försvann lika snabbt och jag kan inte påstå att den lämnade några bestående minnen i år heller. Julen är inte den samma som vuxen, så är det bara.

I morse var det en ganska bra prissänkning på ett legoset jag vill ha, men jag höll ut och nu är det redan slutsålt, tur var det. Köpstopp är köpstopp. Jag har så mycket roliga saker hemma att ta itu med att jag omöjligen kan motivera ett enda nöjesinköp, oavsett prissänkning.

Var precis och hämtade mig TVÅ frallhalvor med ost, syndigt värre! Men jag har ingen yoghurt idag och även om jag inte är hungrig just nu, kommer jag att bli det. Kollegan som annars får min halva är ändå hemma och har julledigt.

Se där, hann inte ens publicera bloggen innan de slank ner. Visst är det gott, men jag föredrar ändå min yoghurt/fil, frallor triggar överätningen något djävulskt och mättar rätt taffligt på det. Som tur är ska mannen handla hem fil åt mig idag.

Nej, jag behöver hitta energi att ta ett nytt och helt annorlunda grepp inför 2018. Jag vill framförallt må bra och känna mig ok. Det är det jag behöver ta fokus på mer än vad jag proppar i mig, hur konstigt det än må låta. När jag mår bra, äter jag bra. Jag har känt länge nu att jag saknar något som gör mig hel och jag vet vad det är. Det är inget världsomvälvande alls, utan det är att vara mig själv och göra det som jag gillar bäst. Handarbete, pyssel, bra filmer, hobbies – allt som väcker kreativiteten. Det får vara slut på tramset nu. Livet är fan i mig för kort för dass-TV, ätstörningar och apati! 2018 ska jag börja leva på riktigt igen.

2 svar på ”En julgris bekännelser

  1. Absolut kan det vara något så ”enkelt” som att sakna tillfredsställelse på ett viktigt plan i livet, som gör att man kan vända frustrationen mot mat istället. Det finns det många exempel på… Jag har mitt pendlande och tidiga morgnar som gör mig stressad och irriterad, trött och nedstämd vilket gör att sötsuget väcks… måste hitta ett sätt att lösa det. Tror jag ska försöka jobba hemifrån lite mer under 2018. Alternativt vistas mer hos L, så jag får kortare restid. Problem är till för att lösas, men först måste man veta exakt vad problemen går ut på 🙂

    1. Ja precis så. Jag behöver åter igen förstå bättre varför jag väljer att må dåligt när jag vet om att jag gör det. Det är inte vettigt någonstans.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.