Livräddande snabbvecka

Livräddande snabbvecka

Undrar vart den här veckan försvann? Är precis på väg hem skönt nog. Som vanligt har jag mentalt checkat ut, men väntar på att gå till tåget.

Har haft fullt upp på jobbet med surdegar och annat + haft två halvdagars HLR-utbildning + DHLR, dvs Hjärt-Lungräddning och detsamma, fast med defibrillator också. Jättebra utbildning och nyttigt att få prova på och höra från en som vet vad han pratar om. Kontentan är i princip att alltid göra tvärtemot vad TV:n visar, haha. 🙂 Ett mer allvarligt tips: om du ser en person som råkat ut för en olycka, kolla att vederbörande andas – oavsett skada. Utbildaren berättade om flera verkliga fall som slutat med onödiga dödsfall för att folk har det inpräntat i sig att inte röra i folk som skadat sig, av rädsla för att göra dem illa. ”Vi har inte rört honom/henne” är ingen god gärning. Har nacken brutits av olyckan är den ändå bruten och då gör det ingen extra skada att försiktigt se till att luftvägarna är fria genom att hålla upp huvudet eller t om lägga personen i stabilt sidoläge om det går.

Det är verkligen intressant att se hur tokigt det är i alla filmer och serier (även realityserierna faktiskt, fast där handlar det mer om att de klipper bort de osexiga delarna än att de visar rena galenskaper). Ta t ex det här med en defibrillator. Hur många gånger har man inte sett den klassiska scenen där någon får en ”flatline” och de kastar sig över maskinen och vrålar ”CLEAR!”? Det funkar inte så. Man måste få igång systemet först, sedan kan man ”reboota” hjärtat. Det är som att trycka på resetknappen på en avstängd dator annars, inget händer. Man kan inte låta bli att undra hur många som dött på grund av att folk inte vet detta och pluggar in hjärtstartaren direkt utan att börja med HLR. Visserligen talar maskinen om det, men man vet ju hur folk är och varje sekund är knapp.

Annars har det varit en smått galen vecka, tekniken har verkligen varit emot mig. I onsdags fick min jobbtelefon ny firmware och efter det fastande den i en oändlig omstart-loop. Lagom kul. Efter lite googlande gjorde jag en fabriksåterställning som löste det hela, men jag insåg efter ett tag att huvudproblemet är vårt jobbnätverk, så fort jag ansluter till det börjar omstarterna igen. Som om inte det var nog så har min dator krånglat också, även där nätverksproblem. I går efter träningen var jag lite sen och skulle snabbt ta datorn in i ett Skypebås för att koppla upp mig på ett långt möte. Då var mitt konto låst! Och eftersom jag rensat telefonen hade jag inte numret till helpdesk heller, så jag fick rusa ut och jaga rätt på det. Efter mötet sedan gick jag tillbaka till min plats och dockade in och då låstes det igen! GAH! Men det är visst ett känt problem. Jag har inte vågat testa idag, de gjorde en liten rensning igår som eventuellt kan hjälpa, men de kunde inte garantera något.

Träningsmässigt har det varit en bra vecka. I onsdags hade jag behövlig vilodag. I torsdags var jag ruggigt nära att banga åttapasset, jag var så oerhört trött på morgonen och kände mig inte alls redo. Men jag omvärderade beslutet och tog mig dit och vi var hela tre stycken och vi skulle bland annat köra en mängd gummibandsövingar två och två så naturligtvis hamnade jag med vår tränare. 🙂 Men det kändes bra att få en genomkörare och han berömde mina squats lite extra, vilket gjorde mig glad. Jag vet ju att jag blivit rätt bra på dem.

Idag kan jag säga att jag har rejäl träningsvärk, jag var riktigt orolig för hur det skulle gå på dagens Soma Move. Det var lite stelt emellanåt också, men i det stora hela var det ett mycket bra pass. Vi körde gamla release 8 och till min förvåning upptäckte jag att jag nu kan nå mina vader i rörelsen ”Star”, det har aldrig gått innan! Så nog fasen gör det skillnad!

Star = man står med fötterna brett isär och armarna rakt ut åt sidorna (som en stjärna, därav namnet). Därefter vrider man hela kroppen åt sidan och böjer så djupt man kan på ena knät och ena armen (samma sida som knät) går rakt upp mot taket medan den andra vrids bakåt och neråt för att nå låret, knät eller vaden beroende på hur rörlig man är. SEdan går man upp i ursprungsposition igen och kör åt andra hållet. Jag skulle vilja göra den just nu, men kollegorna lär undra. 🙂

Kost- och viktmässigt är veckan inte lika lysande, men jag bryter ihop och kommer igen. 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.