J-vla midsommar!

J-vla midsommar!

Även om jag faktiskt försökte hålla mig i skinnet över helgen sket det ju sig ändå rätt kapitalt och dagens vikt är rejält uppåt igen. 🙁 Men jag vägrar kasta in handduken än, jag har 1-2 dagar kvar och jag kan gott leva extremt snålt nu under denna begränsade tid. Om det hjälper är en annan femma, jag hade behövt få den där slutvägningen tidigast torsdag egentligen för att ha en bra chans. Nu överlever jag att förlora vadet, det är såklart synnerligen idiotiskt att hoppa på ett dietbet som gäller just under de veckor då jag är en vecka på semester + har en långhelg som avslut. 🙂 Jag tänkte aldrig på midsommar när jag anmälde mig om jag ska vara helt ärlig.

Det jag tar med mig som positivt oavsett hur det går är att jag verkligen fick upp lusten igen för att äta lite mindre, det vill jag verkligen inte tappa bort nu. Jag ser ju med egna ögon vad det gör så fort jag är i ”zonen” så att säga och jag känner även att jag mår bra av det. Jag skulle ljuga om jag inte också drömmer om att bli smalare igen naturligtvis.

Igår tittade vi igenom två fotoböcker, en från 2010 och en från 2013 och det gav ytterligare en liten boost att vilja fortsätta. Min senaste fotobok från resan häromveckan kommer under veckan och jag vet att där är en del bilder som inte är så smickrande och de var  välbehövliga för mig att se under arbetet med boken.

Men jämfört med fläskklumpen från 2010 är det en sabla skillnad tack och lov! Jag kan inte fatta att det där faktiskt är jag, jag ser så tantig och ohälsosam ut! Om man sedan jämför med 2013 så är det en helt annan människa. Där väger jag ganska precis som jag ska (om jag fick bestämma) och jag är jättefin. Jag vet att jag mådde bra då också, det är leende bilder på mig på var och varannan sida. 🙂 De flesta av kläderna jag figurerar i där går inte på mig idag sorgligt nog, och det gillar jag inte alls. Jag vill fanimig nå dit igen! Jag var inte mager eller ens smal (har aldrig varit det), men jag hade verkligen formerna på rätt ställe och såg hälsosam ut. Det jag har kvar i dag är styrkan och flåset och det är nog därför 2010-kolossen ändå känns ljusår från mig idag, trots att jag rent krasst är någonstans mellan 2010-blobben och 2013-puman viktmässigt. Det är ett tydligt bevis varför träning är så viktigt. Inte bara rent utseendemässigt heller då såklart. 🙂 Jag vill ALDRIG igen må som jag gjorde 2010.

Även om långhelger alltid ställer till det för mig tycker jag ändå jag varit hyfsat vettig denna gång. Jag har sett till att undvika kolhydratrika frukostar som jag annars är benägen att frossa loss i. Jag har kört på knäckebröd istället. Men visst, det blev en del alkohol och i lördags tryckte jag en stor hemmagjord burgare till lunch följd av en ganska rejäl och oplanerad pastarätt till middag, och igår var det brödigt till både lunch och middag + att jag syndat med chips. Själva midsommarafton var faktiskt bättre då, den lakto-ovo-vegetariska smörgåstårta jag gjorde som huvudrätt var inte alls så god som jag hoppats på, faktiskt på gränsen till riktigt äcklig. Mycket märkligt recept! Sedan mådde jag fysiskt illa på kvällen (kombo av äcklig smörgåstårta + alkohol) och åt inte mer. 🙂 Men jag tog tyvärr igen det med råge dagen efter… Plus att jag varit väldigt stillasittande, största boven av alla.

Igår undvek jag i alla fall kakor till kaffet, alltid något! Svärfar kom förbi med sin kattgrabb Sotis som ska bo hos oss till på onsdag. Hittills ligger Sotis mest och trycker och jag undrar om han kommer att komma fram alls innan de hämtar honom igen. Mest nojig är jag över om han gått på lådan än, mat överlever han utan en så kort tid + att han åt några små tuggor igår. Mina missar är nyfikna på honom, men hittills rätt snälla,  även om de vaktar emellanåt.

Träningsmässigt är veckan lite småkass, jag jobbar hemma idag för kattens skull och på torsdag ska de komma och installera fiber så då får jag hålla mig hemma igen och således missa extra SomaMove båda dagarna. 🙁 Idag hade jag visserligen missat det oavsett, hade telefonmöte över lunchen. Jag är inte så pigg på att sätta mig på någon maskin hemma heller eftersom katten trycker därinne. Men i morgon är det i alla fall HIIT på lunchen och jag ska planera in något löpbandsaktigt på onsdag morgon istället. På torsdag får jag se vad det blir, kanske lite cykel på morgonen?

4 svar på ”J-vla midsommar!

  1. Blobb och puma… vilka epitet! Var tvungen att skratta. Men jag förstår hur du känner det. Jag har själv frontat två bilder på Vv-forumet: en tagen nyligen i en osmickrande vinkel, jag ser ut som en tunna på två smala ben. En tagen i augusti 2002 när jag vägde under 68 kg till mina 170 cm och t o m hade revben på RYGGEN som syntes. Ett par kg mer än revbensspjället vill jag nog väga ;). Men ta och hoppa på Vv efter semestern vetja, det känns riktigt bra så här långt med nya programmet måste jag säga. Pepp! 🙂

      1. Har installerat appen, tycker den funkar bra! Inte riktigt hemma på alla funktioner än, men en stor förbättring är att det är åtskilligt lättare att lägga in bilder. Man kan sätta likes och man kan tagga andra när man svarar på en kommentar. Man kan följa och bli följd, lite som FB. Själva programmet tycker jag också är enklare än förr. Mat man valt förut, sparas. Det där att behöva klicka på antalet glas vatten och antalet portioner frukt och grönt, är borta. Skönt. Gillade aldrig de där pekpinnarna. Det jag inte gillar, är att antalet SP inte går att ändra. Iaf inte hos mig. Har mailat Vv och frågat varför.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.