Viktsvammel

Viktsvammel

Fredag igen då och det ser ut att bli en fin dag. Vi impulshandlade ett parasoll igår, men det passade inte i den klena fot vi har så idag blir det en sväng förbi IKEA och shoppa en ny.

I morse dansade vågen preciiiis på 80-strecket, inte så konstigt. Gårdagen blev lite upphackad, jag hann aldrig med någon frukost som tänkt med resultatet att jag var utsvulten till lunch och åt den rätt tidigt (och SNABBT!). Sedan var det lite samma visa vid middagen igen och det var dessutom ganska mycket pasta i den rätten. Bevisar bara hur viktigt det är att se till att inte hamna i bottenläget gällande min hunger. Men det känns bra nu!

Jobbade hemma igår och fiberkillarna sprang hos oss hela förmiddagen pg av lite strul med någon koppling längre bort som gjorde att vårt nät inte kom igång som det skulle. De påstår nu att allt är klart, men jag är som jag är och kommer inte slappna av förrän jag har kopplat in allt och sett att det fungerar OCH är stabilt. Få saker irriterar mig så mycket som nätverksstrul och jag har haft min beskärda del av det genom åren. Det jag nojar lite över är att lampan lyser ilsket röd än, men jag kan ju inte påstå att jag vet något om tekniken och rent logiskt intalar jag mig att det säkert beror på att Telia inte startat vårt nya abonnemang än. Jag ringde dem igår och lade vår beställning eftersom det inte gick att få till via hemsidan på det sätt jag ville ha det. Jag måste säga att servicen där var klanderfri, han var tydlig och klar och såg till att jag fick allt jag begärde utan minsta knussel eller säljsnack. Men tyvärr lyssnade jag bara med ett halvt öra på NÄR tjänsterna skulle vara inkopplade och nu är jag alltså lite konfunderad över detta. 🙂 Typiskt jag. Inte för att jag har någon panik, vi behöver få hem all ny utrustning innan det ens är tal om att testa något + att TV-delen skulle dröja en dryg vecka, men jag hade velat veta när själva bredbandet är påkopplat fullt ut medan kabelkillarna ännu är i området – i fall det skulle vara något mer strul. Men samtidigt måste jag ju lita på att de vet vad de gör, JAG har naturligtvis ingen aning. 🙂 Men jag har kontrollbehov… och dåliga erfarenheter från förr av skakiga nät (Inte hos Telia dock). Nåväl, jag ska försöka släppa det över helgen. 🙂

Igår beställde jag även ett 16-veckors VV-abonnemang från Apoteket Hjärtat efter att ha sett folk tipsa om det på FB. Tyvärr hann jag trycka på köp strax innan jag såg en rabattkod på ytterligare 15 %, men jag är inte den som är den, utan bad dem att antingen lägga på den eller skrota ordern och de har i alla fall svarat att de ska fixa rabatten, även om jag inget sett än. Går det igenom betalar jag 420 kr för fyra månader, det kan jag inte påstå svider särskilt hårt i plånboken. Men det är lustigt att man alltid måste kolla runt för att få bästa pris…

Nåväl, jag ser det nu som ett kul test eftersom det inte var dyrare än så. Jag är väl medveten om att det är en idiotisk tid att börja för mig, men samtidigt är jag ju en förespråkare för ”Just Do It”, och det är upp till mig att vara vuxen nog att hantera det hela. Sannolikheten att jag lägger på mig kilon snarare än tappar dem under juli månad är skyhög och då får det ju vara så då. Jag ser att många andra funderar i liknande banor och det är alltid gott om klämkäcka tillrop som att ”Sommaren är bästa tiden” och ”Det är ju mycket enklare att starta när man är ledig och har tid”. Säkert sant för många, men absolut inte för mig. 🙂 Jag behöver mina vardagsrutiner. Förra året skar jag ner sommarsemestern rejält och jobbade en del i juli t ex, men det hjälpte inte ett skit. Kilona radades på ändå.

Roade mig med att ta ut statistik på snittvikten för sommarmånaderna genom åren, det är en tydlig trend. 🙂

Juni Juli Augusti
2010 93,1
2011 71,5 70,9 70,4
2012 71,3 72,8 73,4
2013 71,6 72,8 74,1
2014 73,5 74,6 75,7
2015 74,7 74,9 76
2016 76,4 77,8 78,9
2017 78,3 79 80
2018 81,3

2011 är enda undantaget och då körde jag stenhårt på VV + att jag även var i läget där kilona rann av lite av sig själva.

Man ser även hur vikten smyger uppåt. Om jag har ett klart mål för i år så är det att bryta det här mönstret i alla fall. Mitt drömmål är att komma ner till sjuttiofemish lagom till vi ska resa till Teneriffa. Såklart ingen omöjlighet som så, i dagsläget är det fem kilo på 16 veckor. Intressant slump där. 🙂 Men då ska tilläggas att jag inte direkt visat prov på beslutsamhet de senaste åren.

Fick resultatet på mitt dietbet i morse, drygt 45 dollar! Mycket mer än jag trott! Jag satsade 30 dollar, så det är ju insatsen tillbaka + 50 %! Blev nästan lite sugen att haka på ett annat långtidsbet där man har 6 månader på sig att tappa 10 %, men det låter rätt svårt. Att hålla fokus ett par veckor är en sak, ett halvår en helt annan + att 10 % är VÄLDIGT mycket.

2 svar på ”Viktsvammel

  1. Njaa… 10% av ursprungsvikten, låt oss för enkelhetens skull säga 70 kg, skulle bli 7 kg. Och att inte klara det på 6 månader… drygt 1 kg i månaden… Jo det tror jag du klarar, alla gånger! Fast, det kan vara läskigt att spekulera. Så mycket kan komma emellan. Kul då kanske jag får se dig i appens Community framöver 🙂 Jag har kvar mitt gamla vv-namn, så du vet.

    1. Om jag leker med tanken att jag väger 82 kilo vid starten (de bryr sig inte om tidsskillnader så då väger man såklart sig på kvällen så att man är så tung som möjligt) skulle det innebära 8,2 kilo på ett halvår = slutvikt 73,8. Håller jag bara i, så är det inte alls ogörbart, men det gäller ju att jag kör på då. Det har ju varit lite si och så med det där. 🙂 Å andra sidan kanske det skulle vara en drivkraft i sig att bita i? Jag har några dagar på mig till att fundera, tror det startar 3 juli.

      Du lär garanterat se mig snart, verkar som att mitt gamla login lever också. Vet inte hur lång leveranstid det är, men min plan är att börja nästa vecka då jag har mycket egentid så att jag kan grotta ner mig. 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.