Fröken Frustrations öden och äventyr

Fröken Frustrations öden och äventyr

Huj, vilken helg!

De som känner mig väl vet att jag har svårt att släppa problem, jag är som en pitbull och det kan vara rätt stressande när det sker. Jag är rätt lik min mamma där, vilket är lite roligt eftersom jag ofta skojar med henne om hur hon är. 🙂 Ändå är jag precis likadan i mångt och mycket, vilket jag verkligen bevisat i helgen. Enda skillnaden mellan oss är att mamma ofta fastnar lite i att just älta och fundera medan jag agerar mer direkt och fortsätter jaga tills problemet är löst (eller jag blir inspärrad på psyket antar jag). Jag tror det handlar mest om att jag är mer van att ringa runt och jaga i jobbet, mamma är lite mer nervös för sådant.

Naturligtvis handlar det till stor del om fiberinstallationen. Jag skrev i förra inlägget att jag skulle försöka släppa det, men det gick ju sådär. I fredags kom nämligen till min stora förvåning paketet från Telia med nya routern + TV-boxen! Det kallar jag raskt marscherat med tanke på att vi beställde i torsdags kväll! Jag hade nojat över att det skulle komma nu i veckan då mannen jobbar eftermiddag och inte kan hämta ut det. Så det var ju faktiskt ett problem mindre egentligen – MEN det gjorde ju att jag fortsatte klura på den ilsket röda lampan och när jag kunde prova om det var fel som jag misstänkte.

Dessutom hade jag hela dagen sett fram emot att få sätta mig i solen när jag kom hem och njuta av det fina vädret och vi var till och med på IKEA och köpte ny parasollfot till uteplatsen. Vi hade nämligen tänkt sitta ute och grilla och kanske spela lite spel och annat, men vi insåg ganska snart att vädret svek oss rätt rejält. Det blåste som attan och var molnigt och jag frös faktiskt så jag skakade när vi monterade foten. Vi satt lite ute senare, fullt påbyltade då, men det var inte alls den njutning jag trott och vi var båda rejält besvikna att vi åter igen skulle gå miste om det fina vädret.

I samma veva irriterade jag mig dessutom över att räkningen från Apoteket Hjärtat dykt upp, naturligtvis utan rabatten.

Sedan skulle jag lägga en beställning på LEGO hos BR som hade 25 % för medlemmar och de hade två set i lager som jag har haft på köplistan länge. De var snorbilliga, på en nivå som inte kommer att hända igen och jag ville inte missa chansen. Men den sabla rabatten slog inte igenom för mig och efter att ha slagits länge och väl chattade jag med kundtjänst som lovade lösa det i efterhand om jag lade beställningen. Jag kände väl sådär inför det, men gick motvilligt med på det efter att ha frågat dem säkert tre ggr om att slutpriset skulle bli som jag ville, vilket de lovade. Naturligtvis kom ingen bekräftelse under hela helgen och föga förvånande dök den istället upp idag, utan rabatt. Får jag inte rabatten är jag inte intresserad.

Det hjälpte inte heller att mannen berättade trista jobbsaker eller att huset var en krigszon pg av installationen. Jag må vara bohem, men allt för mycket stök när jag inte är helt stabil är väldigt stressande. Så även om det mest var småsaker i sig blev allt kombinerat ett enda stort jätteirritationsmoment och jag var inte på något vidare humör. Men jag försökte mitt bästa att inte tjura loss alldeles, och vi lyckades till sist bli på lite bättre humör genom att fokusera på roliga saker framöver.

I lördags chattade jag med Telia och fick bekräftat att nya abonnemanget skulle vara igång redan nu och om det inte funkade så skulle jag återkomma på måndag då abonnemanget startade på riktigt. Jag testade och kom inte in på nätet helt + att lampan slog över till rött efter fem minuter ungefär precis som innan och jag hann förstås noja lite över detta. Inte för att jag har panik som så, men det är alltid så svårt att få till så att någon är hemma när vi båda jobbar på annan ort.

Dessutom skulle jag göra Eggs Benedict till lunch och det strulade naturligtvis på alla fronter eftersom jag var irriterad och ur fokus och seg från gårdagen på det. Jag brände brödet och äggen gick för länge och blev kokta och jag var åter superirriterad. Här någonstans förklarade mannen vänligt men bestämt att det var dags för mig att slappna av lite och att jag inte var kapabel att lösa saker just nu. Så jag lydde och försökte blockera all min irritation och ägnade mig istället åt att pussla med mannen för att få känslan av att lösa något åtminstone. 🙂

Plötsligt såg vi att vi fick besök och det var ännu en av många kabelkillar som ville komma in och lysa vår sladd eftersom de hittat en felkoppling. Tydligen jobbar de alltså på helgerna också. Han fixade det snabbt och jag testade igen efter han gått och jag var nu inne på nätet! Tjoho! Jag kände en stor sten lyftas från bröstet, men det kom genast en ny när jag i ögonvrån såg att lampan slog över till rött igen och nätet dök. Fan. Kabelkillen har naturligtvis redan gått också, de är så väldigt stressade (de ska få igång 200 hushåll på kort tid). Men jag gick ut och kikade på gatan och såg att de var hos grannen, så jag ilade dit och förklarade och en annan kabelkille tog direkt en ny kartong med sig och bytte ut rubbet utan att fundera. Han stannade dessutom en liten stund för att se att det skötte sig och lovade även att han skulle sitta i bilen i ytterligare fem minuter i fall det blev rött igen. Jag satt sedan på en stol en bra stund och stirrade på lampan och surfade på nätet samtidigt innan jag vågade släppa det. Grönt sken hela helgen! Yay!

Så igår kunde vi ställa i ordning därinne igen och det var bara SÅ SKÖNT! Jag har förstås mer att göra där, digitalboxen är t ex inte inkopplad än och jag har beställt nya grendosor så att jag kan göra det lite snyggare och mer praktiskt + att all gammal utrustning ska tas bort så fort TV:n rullar. Men den jobbigaste biten ser ut att vara över nu. Jag hoppas verkligen så i alla fall! Nätverksstrul är verkligen något som stressar mig mer än annat.

Fakturaproblem är visserligen också frustrerande, men jag har 14 dagar på mig att tjafsa på där. 🙂 Jag är inte alls främmande för att skicka tillbaka allt heller om det skulle vara så. Annars är min plan att starta VV på onsdag givet att jag får paketet i tid och sådär. Jag har informerat mannen också, det känns bra att han vet om det hela.

Vägde mig i morse för att kolla hur pass mycket jag ökat nu när jag är i mer normala rullar igen + en helg på det. Inte så farligt som jag hade trott faktiskt, men det lär ju bli ett plus på onsdag, vilket är fullkomligt OK med tanke på allt. Förra veckans vägning var ju inte riktigt rättvisande med tanke på mitt dietbet och att jag körde extrem lågkalorikost ett par dagar. Nu tänkte jag ta två dagar utan att räkna något alls. Naturligtvis äta vettigt och sunt ändå, men jag vill ladda upp batterierna lite inför nya VV-livet och släppa kalorierna. 🙂 Känns faktiskt jättebra just nu.

Annars blir det här en intressant träningsvecka med hela TRE SomaMove-pass +HIIT i morgon. Känns inte som att jag behöver planera in mer. 🙂

2 svar på ”Fröken Frustrations öden och äventyr

  1. Ja, detta bredband som man är så beroende av… Vet ju bara alltför väl hur det är när det hänt att bredbandet varit ur funktion, under en hemarbetsdag… blää. Hur jag fått åka ner på stan och jaga nät som tillåter att jag kopplar upp mig mot VPN. Tur att det ordnade sig! Det blir bra med Vv ska du se, du har ju varit framgångsrik med det tidigare. Syns där 🙂

    1. Just när de måste in och peta i hemmet gör mig galen. Det betyder nästan alltid att jag måste jobba hemma eftersom mannen inte kan flexa. Vi har ju allt via bredband också, så utan det är vi rätt avskurna. 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.