Första intrycken av VV Flex

Första intrycken av VV Flex

Det börjar ordna till sig på alla fronter nu känns det som.

Igår kom ett trevligt mail från supporttjejen jag pratat med på BR i fredags där hon återkopplade till vår chattkonversation och förklarade att fakturan nu korrigerats (vilket jag också fick mail om från Klarna i samma veva). Jag såg på deras FB-sida att jag inte var ensam om att ha problem med rabatten. Jag fnissade lite åt en som skrivit i affekt om att hon gått miste om en barnpool pg av strulet. Supporten påpekade snällt att det hade varit bra om hon hört av sig redan då, men att de fixar det i efterhand trots att kampanjen är över. Jag har aldrig riktigt förstått vad man vinner på att vara sur och tvär mot kundtjänst redan i steg 1? Visserligen får ju den här personen sin pool ändå nu, men ändå? Världen är väl tillräckligt grinig som den är? Jag menar inte att man ska vara mesig heller, men man kan alltid kontakta kundtjänst på ett trevligt sätt. Den mer tjuriga attityden vill jag i alla fall spara på om den skulle behövas senare. Nu var inte det här ett av de värre fallen jag sett, kunden skriver tydligt och begripligt och är hyfsat städad. Men det är själva inställningen jag blir lite trött på. Jag var också skitirriterad i fredags, men jag behöver inte kräkas på sociala medier för det. Jag tycker det blir allt svårare att bilda sig en uppfattning om företag idag eftersom folk är så oerhört snabba att ta till storsläggan så fort något går emot dem. Ibland blir jag uppriktigt förvånad att de ens har mage att klaga, såg t ex en dam som totalsågade Hotels.com för att de inte fixat till en beställning som HON SJÄLV bokat fel! Tyvärr är det väl så att folk i allmänhet bara skriver recensioner när saker går snett.

Det är samma sak när man letar hotell och läsarrecensioner, ibland undrar man ju hur folk klarar av att leva vidare när de kan hänga upp sig så in i vassen på allehanda struntsaker. Ganska ofta ser man dessutom att hotellet kommenterat med att om de bara hade hört av sig så hade det gått att fixa direkt. Just den biten tror jag inte alls är så ovanlig och rätt tragisk på något sätt. Det är enklare att ta upp mobilen och lägga ut en offentlig svada efteråt än att prata med folket på plats. Men visst, sedan finns det såklart skitföretag och skithotell också som förtjänar att bespottas. Men det är inte alltid superlätt att se skillnad idag.

Apoteket Hjärtat hörde också av sig och ville ha rabattkoden igen så att de kan lägga på den. Återstår att se om det händer något där, men själva paketet kom i alla fall hem i brevlådan går och jag kunde inte hålla mig från att starta VV-abonnemanget, jag vill ju kika runt lite redan nu. Jag startar dock i morgon och det är lite roligt att mitt gamla konto fanns kvar med just onsdag som startdag också. 🙂 Google Chrome och VV verkar inte riktigt gilla varandra, länkarna fungerade inte särskilt bra och jag undrade först om jag köpt grisen i säcken. Men appen + Edge funkade desto bättre. Jag testade på det mesta igår och scanningen verkar fungera bra, sökningen likaså. Lite samma förvirring som i LifeSum visserligen eftersom man får upp många alternativ, men lättare att hitta rätt inbillar jag mig. SP är inte lika exakta på grammet som kalorier, vilket jag gillar.

Jag testade att lägga in ett recept och det kändes smidigt när jag väl hade vant mig vid gränssnittet. Jag testade även att lägga in egna livsmedel, vilket också verkar funka bra. Jag saknar dock att man inte längre även kan lägga in vad som är en portion, det är ju väldigt praktiskt när det är varor som säljs i styck i samma storlek  i en förpackning så att man slipper väga dem varje gång (t ex knäckebröd). Lite trist att man verkar behöva knappa in alla värden för vikten för en skiva på egen hand i så fall om man vill ha det så, men jag kanske har missat något? Men det kan jag nog leva med i så fall.

Jag började faktiskt att knappa in gårdagen för att få en liten känsla för mina dagliga SP och det var på ett sätt en ny upplevelse. Märks att de har ändrat om en del och att jag inte har i ryggmärgen vad som rankas som ”bra” och ”dåligt”. Samtidigt tror jag att jag gillar det, fokus för mig kommer inte att jaga noll SP utan att få till en bra balans. Mitt första intryck är att jag verkligen vill använda alla mina SP, något som jag gillar. Kaloriräkning tenderar ju att bli en kamp för att göra av med så lite som möjligt och det är egentligen kontraproduktivt i sig. I synnerhet med min historik. Samtidigt var det en välbekant känsla i att testa när SP-antalet slår över åt olika håll. 🙂

Jag skrev ut listan på alla livsmedel som är 0 SP igår och den är ju nästan lite för bra för att vara sann. 🙂 Jag som älskar bönor, ärter och majs har alltid hatat att de är så dyra om man räknar rena kalorier och ofta har de fått stryka på foten därav för att göra plats för sämre val (om jag är ärlig). Sedan får jag antagligen se lite upp med mängderna där, men det känns ändå bra. Känslan jag får rent spontant är att jag egentligen skulle kunna ta listan och köra på den, kombinerat med att väga mina kolhydrater minutiöst och antagligen få ett bra resultat. Men det är ju inte bara metoden i sig jag betalar för, det är rätt kul med allt lull-lull också + ett aktivt community på det.

Det enda hittills som jag hade klarat mig utan (och så var det sist också) är programmets klämkäcka tillrop (”Du har ätit en frukt!”) + aktivitetsdelen. Det är så synd att VV fortfarande inte har olika nivåer där, jag gillar inte att bli behandlad som om jag aldrig rört på mig en dag i mitt liv innan. I den personliga frågeprofilen kunde man inte ens välja något vettigt, allt gick ut på att man var en soffpotatis. Jag vet inte var programmet fick målsiffran för aktivitetspoint ifrån heller, men den är i alla fall helt galen. Jag har min Nokia-app (som räknar steg) synkad med VV-appen och jag kommer att GÅ in de AP jag behöver på mindre än en vecka enbart på väg till och från jobbet. 🙂 Jag vet att man kan ställa in AP-målet själv, men jag har aldrig triggats av AP och den delen behöver jag egentligen inte titta på alls, den är skönt nog förpassad till en egen flik. Dessutom är ju inte RunKeeper en av apparna som synkas automatiskt och det är där jag lagrar min träning. Jag orkar inte knappa in det på två ställen när det inte ger mig något intressant. Jag vet att jag tränar som jag ska, tack så mycket.

Idag startar sexmånaders dietbetet. Jag är fortfarande lite intresserad, men det är mycket som talar emot. För det första är det mycket pengar att förlora om jag skulle ge upp allt ($25/månad). För det andra är det månadsvisa vägningar och vinster utöver slutmålet och jag är ju rätt säker på att en månad från nu har jag inte gått ner 3 %. Det motsvarar ungefär 2,4 kilo och att gå ner det under en period då jag har semester hela tiden – knappast! Jag är själaglad om jag inte går upp 3 %! Visserligen kan det väl vara ok att missa första delmålet, men nästa månad (september) är det sedan 6 % som gäller, vilket är ungefär 4,8 kilo. Det känns också väldigt svårt. Och som om inte det är nog kan jag inte ens väga in mig i oktober, då är jag på Teneriffa. Det slog mig nu! Det avgör det hela, jag skippar det. Men jag kanske gör ett eget litet bet istället. 🙂 Alternativt kanske jag kan haka på något mindre senare i höst. Det får räcka med VV just nu i alla fall.

Jag kanske skulle sätta en slant på Sverige istället? Jag är verkligen inte en svensk fotbollssupporter och är rätt trött på VM-hysterin överlag nu. Det hjälper ju inte att mitt VM-tips på jobbet är tokkört, lagen jag har i finalerna har redan åkt hem. 🙂

Vikten fortsätter hålla sig i schack för övrigt, det kommer att bli lite lustigt att börja VV med vad som just nu ser ut att bli årets lägsta vikt. Jag får verkligen inget gratis här. 🙂 Det gäller för mig att försöka hålla motivationen uppe över sommaren även om siffrorna är emot mig. Kilona kommer ju inte att ramla av mig som sist.

Nåväl, dags att inta min standardfrukost, 3 SP enligt appen. (Lättfil + My Muesli Supergrain). Dagens lunch är oväntat låg (4 SP). Det är rester från lördagens nachotallrik där det dyraste är den lilla näven nachochips jag har till. Nästan allt annat är 0 SP, förutom tacosåsen. Galet. 🙂

2 svar på ”Första intrycken av VV Flex

  1. Det är just de där klämkäcka tillropen som kan reta mig lite. Och sedan riktar sig inte programmet till sådana som oss som tränar mycket, utan till personer som förmodligen måste uppmuntras att alls ta en promenad. Det är dess enda svagheter egentligen. Jag vet att en fälla för mig kommer att bli att jag kanske upplever att jag får sämre ork pga bristen på kolhydrater, som viktas högt i Flex, och att jag då eventuellt kan tendera att avstå träningspass eftersom jag inte kommer att orka med dem. Där får jag se upp. Kul att du är med på tåget igen! Vi får tjoa åt varandra istället 🙂 Men det finns några andra medlemmar som också är träningstokar, har jag sett, så de finns de också. Sunt förnuft får ju råda. Behöver man mer mat för att man känner sig svag, ja då är det så bara.

    1. Ja, min policy är som vanligt att det är jag som bestämmer, inte metoden. Jag gick ner nästan trettio kilo med VV utan att t ex regga matfett + alkohol (orkade aldrig hålla räkningen 🙂 ). Det gäller att fokusera på det som är viktigt för just mig. Och AP är och förblir rent trams. 🙂 Det är i alla fall bra att de inte längre rekommenderar att man ska äta dem, även om jag som du tycker att vi som faktiskt rör oss mycket borde ha någon slags möjlighet att anpassa det lite. Men det ska ju vara enkelt och jag kan förstå VV också, det finns ju de som tror att appen bokstavligen är den som får dem att tappa kilon och som letar varje liten genväg som finns, utan att samtidigt använda sunt förnuft.

      Jag är ju rätt säker på att programmet kommer att få mig att tappa vikt eftersom det är kolhydraterna som är min baneman och det jag tenderar överäta. Jag hade rent krasst kunnat nöja mig med att väga dem slaviskt och antagligen sett resultat utan VV, men det är ju inte alls lika roligt. 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.