Första veckan avklarad

Första veckan avklarad

Då var första helgen inom VV-programmet avklarad. Det gav mig hopp inför min nalkande semester. Ok, lite fuskade jag, jag räknade inte allt vi drack i fredags, men det konceptet körde jag med sist på VV också med framgång. Det är inte alkohol i sig som gör mig fet, det är det runt om.  Däremot satte jag prydligt in att vi drack kall öl igår efter att ha lagt ner ett rejält jobb i trädgård + hem. Det var extra lyx och då ska det in. Nej, be mig inte förklara logiken i detta. 🙂 Men det ser i alla fall bra ut, lördagen var den som stack iväg lite, men där hjälpte veckobonusen till och så illa var det inte heller. Jag skippade frukost eftersom vi sov länge, sedan blev det hemgjorda hamburgare med lite pommes till lunch och det stack såklart iväg en hel del i SP, men det var det värt. Trodde faktiskt att det skulle vara värre.

Igår kom röda veckan och med den ett väldigt magknip + svullnad som syntes på både kropp och våg. Men det värsta har gått över nu och i morse var vågen på liknande nivåer som innan i veckan, vilket bådar gott för veckans vägning (som blir i morgon). Jag är inne i en daglig vägningsperiod nu, men det är ok så länge som det ger och inte tar energi. Jag vill ha lite extra koll och nu när jag ska trimma in en ny våg nu också vill jag få det bra. Jag hoppas bara att den fungerar som den ska. Läste på nätet att det är en hel del strul sedan Nokia tog över, vilket jag också märkt på appen. De hade en jättebra app som över en natt blev kass pg av ägarbytet. Nu använder jag den bara till att lagra värdena och det har den fungerat till åtminstone. Men innan synkade den med Runkeeper t ex och trots att den ska göra det nu också får jag inte det att funka. Lite synd eftersom VV av någon anledning synkar med den appen men inte med Runkeeper. Inget som jag måste ha igång, men jag är ju som jag är, saker som ska fungera och inte gör det gnager i mig. 🙂 Men om nya vågen inte fungerar fullt ut så åker den tillbaka fortare än kvickt!

I morgon går jag på semester strax efter lunch. Mina föräldrar kommer ungefär samtidigt och jag kan inte låta bli att skratta lite åt att vädret naturligtvis inte tänkt vara på vår sida den här gången heller. Vi hade en sommar då vi alla fyra satt ute långt in på kvällen och hade det jättetrevligt och vi har sedan dess hoppats får vara med om det igen, men icke. Vårt hus är litet och anpassat för två så det är rätt trevligt att sitta ute vid besök eftersom vi har stor trädgård som är rätt insynsskyddad + att vi inte har direkt synliga grannar. Större delen av tomten gränsar till obebyggd mark.

Jag såg även en långtidsprognos med massor av regn, skulle inte alls förvåna mig nu när vi äntligen är lediga och kan ta itu med vår cykling igen. Det är som en förbannelse det där. Men jag vägrar hänga läpp för det nu, först ska vi se vad det blir för väder. Prognoserna brukar vara tokiga ändå. Vår plan är annars att cykla nu på lördag och just nu ser det i alla fall görbart ut, regnet planeras till kvällen.

Idag ska vi storhandla och då blir det att se till att det finns bra med kloka val hemma nu när semestern drar igång. En sak som jag verkligen kommer att köra hårt på är knäckebröd + grovt rågbröd (om jag kan hitta en bra sort). Jag vill inte slösa SP på vanligt bröd, jag äter det ju inte till vardags heller. Med det menar jag inte att jag tänker vara rabiat, det är inte omöjligt att det blir en och annan god specialmacka till lunch/middag t ex. Men jag tänker inte äta det till ”vardags” ( t ex som frukost) bara för att jag är ledig och kan. Igår hade vi planerat äggmackor till middag/kvällsmål och det gick precis lika bra att ha två knäcke under + att magen blir gladare.

En annan sak som jag också är rätt säker på är att jag inte tänker jaga alternativ lågkalorimat när det gäller sådant jag gillar. Jag ser nu efter en vecka att min normala kost är rätt vettig, vilket jag egentligen redan visste. Hade jag ätit katastrofalt dåligt hade jag vägt betydligt mer. Men det är de där extra tuggorna som stökar till det och de är egentligen inte så svåra att jaga bort. Redan nu märker jag att jag blir mätt snabbare. Visserligen inte bara VVs förtjänst, jag körde ju hård kalorikoll ett tag innan också.

Så länge som huvudet är där det är nu kommer det här att gå bra, men jag är också fullt medveten om hur snabbt det går att stänga av. Den här veckan kommer att bli ett rejält eldprov. Två ”utekvällar” på raken + en begravning på det. Men jag kan bara göra mitt bästa. 🙂 VI har i alla fall klokt nog planerat lite hur vi ska tackla det matmässigt och hålla oss ifrån hämtpizza så mycket det går.  Jag ska göra den goda vegetariska tacopajen idag som får bli ”dagen efter”-lunch på onsdag och på onsdag kväll då det är marknadskväll därhemma ska vi göra en stor pastasallad som ska räcka till torsdag också. Fredagen håller vi lite öppen än, men om vädret tillåter kanske det blir grillning. Insåg i fredags att grillning inte behöver vara farligt alls. Jag åt lite fläskkfilé, grönsaker och så slängde jag ihop en bönröra som vi hade till. Väldigt SP-snålt.

2 svar på ”Första veckan avklarad

  1. Vad tycker du om programmet Flex så här långt? Mig passar det super. Förutom att kolhydrater är så dyra… men det vägs upp av att t ex lax och ägg är nollpointsmat ?

    1. Jag gillar ju väldigt mycket som är 0 SP så det är lätt snåla in så här långt. Enda ”uppoffringen” är min älskade ost och den har jag såklart plats för i rimliga mängder – om jag vill.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.