Pengar, promille och pasta

Pengar, promille och pasta

Ny vecka igen då och på fredag kommer löningen! Mycket efterlängtad. 🙂 Jag har en hel del stora hål att fylla, men det handlar som nästan alltid om lån av mig själv så det är inget akut som så. Men det gäller förstås att inte vänta allt för länge, man behöver en buffert.

Inte helt oväntat vill jag behålla allt jag beställde från Naturkompaniet. Velade först lite om klänningarna faktiskt var för stora, men jag tror modellen är sådan. Tröjan från samma märke var nämligen lite på gränsen att vara för liten i samma storlek (över axlarna då, hohum). Oerhört skönt material! Regnjackan från Tretorn kändes också stor först, men såg jättefin ut på, den är lite insydd och det gör ju verkligen så mycket för utseendet. Dessutom är det bra att den är rymlig, då kan jag ha den hela hösten. Den verkar ha väldigt fin kvalitet.

Paketet från Tyngre.se var det tur jag tog billedes, flaken låg mot varandra och paketet var därför rätt brett och hade varit svårt att få stabil på cykelns pakethållare även med snören. Boken (Skitmat) verkar intressant, jag måste börja få arslet ur och läsa all spännande litteratur jag har där hemma nu. Hade trott jag skulle kunna ligga ute i somras och pösa, men det var ju för varmt och nu är det höst. 🙂 Vi skulle ha grillat i fredags nu när förbudet hävts, men vädrets makter tyckte annat och det blev att ta fram grillpannan istället. Inte för att det gör mig något, jag är inte den som älskar grillad mat. 🙂 Helgen har verkligen innehållit massor av god mat som märkligt nog ändå rymts väl inom SP-ramen.

I fredags var det som sagt entrecote, pommes och gröna bönor till middag. Supergott och vi drack ett riktigt gott rödvin till dessutom. Jag är ju lite knäpp där som medvetet inte reggar alkohol, det körde jag även på förra VV-omgången. Om alkohol ingår i ett recept tar jag förstås med det, och någon enstaka gång kan jag knappa in det om det är utanför helg- och festutbudet, men annars låter jag det vara. Jag säger inte att det är för alla, men för mig funkar det bra. 🙂 Jag har många anledningar till det:

  • Jag vill inte noja över att jag dricker gott och således äta mindre för att det ska ”rymmas”. Hade man kunnat dela upp sina SP i fest och vardag eller öronmärka sina VB hade jag kanske funderat mer på det. Jag vill se till att mina SP handlar om mat i första hand och alkohol är aldrig ett substitut där (till skillnad från t ex godis och sådant som ju faktiskt mättar på ett helt annat sätt och oftast är ett matsubstitut hos mig).
  • Jag hävdar med en viss envishet att det inte är alkoholen i sig som sätter sig runt magen på mig. Jag säger inte att den inte gör skada, men just när det gäller vikt är den inte en så stor bov som andra vill göra gällande – åtminstone inte på mig. Klart att jag inte skulle kunna pimpla i mig öl dagligen utan att se det på vikten, men det är ju inte riktigt så jag dricker heller. 🙂
  • Jag är inte för den sakens skull naiv, alkohol är ett gift och ska alltid intas med försiktighet. Då är det än viktigare att jag äter! Jag har varit med om i min ungdom då jag kört på extrem kalorirestriktion och druckit överdrivet mycket på det. Om man vill få en naturligt grön nyans så kan jag rekommendera det. Plus att risken att få alkoholförgiftning antagligen är skyhög.
  • Det är en sak att äta vettigt dagen då man dricker, det är ett måste för att jag ska må bra. Det betyder inte att det gäller dagen efter. 🙂 Där är den verkliga boven till viktuppgång – i alla fall för min del! Mina forna bakisdagar på 90-talet var fruktansvärda, jag vill knappt tänka på all skit jag stoppade i mig under en hel dag. Dessutom hade jag alltid sådana fruktansvärda mängder av allt att det gärna rann över även på nästa dag!
  • Äta då man dricker betyder inte att proppa i sig snacks. Det ska vara riktig mat – och inte överdrivet.

Idag är det inte så komplicerat egentligen, med åren minskar ju lusten att partaja loss och kroppen säger också ifrån långt tidigare. Jag rör sällan mina VB i veckan också och det gör att de får vara min alkohol- och stekfett-budget.

I lördags gjorde mannen en het quorngryta med bönor till lunch. 0 SP om man som jag struntar i fettet, fast vi hade brödbitar till som jag reggade för 7 SP (glömde väga så jag uppskattade högt). Sedan gjorde jag varsin rejäl räkbaguette till middag och hade på lättmajonnäs och bregott, men ändå blev det allt som allt ”bara” 16 SP, vilket förvånade mig rejält. Tanken på att jag lade nästan det samma (1 SP skillnad) i onsdags på min lilla tallrik Halloumi Stroganoff får ju mig att le lite. Skulle jag regga detsamma i rena kalorier är jag rätt säker på att räkbaguetten ligger desto mer risigt till. 🙂

I går körde vi ett stenhårt kettlebellspass på över 45 minuter, nu jäklar är vi på gång! Åter igen åkte min morgonyoghurt + kaffet jojo och dessutom var det otäckt kvavt i rummet och min svett ville inte riktigt ta fart som den skulle. Urk! Men jag tog mig genom det ändå och det kändes toppen efteråt! Mannen fixade tonfisksås som vi åt med pasta och såsen i sig var åter på 0 SP, pastan blev 5 SP.

Det är roligt det här med pasta, jag kan hålla mig ganska bra till 4-5 SP på de flesta pastasorterna – förutom spaghetti! Det ser bara så oerhört deprimerande lite ut på tallriken. 🙂 Men spaghetti är min sanna tröstmat sedan barnsben. Mina föräldrar jobbade på olika skift och när jag var liten fick jag följa med en av dem till jobbet där jag blev överlämnad till den andra och de dagar som mamma slutade på förmiddagen gjorde vi väldigt ofta spaghetti med hemmagjord tomatsås + ärter och jag ÄLSKADE det. Mamma är också pastatokig inte helt oväntat. 🙂 Dock är hon normalätare och har aldrig haft någon direkt övervikt att tala om. Den delen ärvde jag av min far. Han tycker dock pasta är urtrist och slipper det helst. 🙂

Idag blir det ännu ett pass Soma Move, har med mig träningskläder som troligtvis kommer att kännas lite obehagliga, men jag var lat och orkade inte leta upp andra + att jag glömde byta i morse (tvättade igår). Så nu får jag stå mitt kast. 🙂

 

 

 

2 svar på ”Pengar, promille och pasta

  1. Och jag har kört ett blå plupp-race i helgen mycket som kompensation för mitt överintag i onsdags. Vill se om jag kan ”radera” ut risken för ett sent efterföljande plus 😉 Älskar också pasta förresten, det är verkligen god och mättande mat. Har bespetsat mig dock på ett recept från appen, citrondoftande skaldjurspasta, som ser ack så gott ut. Har köpt en fryspåse sea food mix, och den med citron, chiliflakes och vitlök – åh… Alkohol för min del är ofta förknippat med att sötsaksbegäret rinner till… därför har jag hållit nere intaget. Plus migränen som kommit som ett brev på posten många gånger. Men sedan jag började med Utrogest märker jag att jag kan ta ett glas vin ibland utan sura efterverkningar! 🙂 gott så 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.