Mobilnoja

Mobilnoja

Idag glömde jag BÅDA mobilerna hemma. Jag är lite rastlös faktiskt, märker hur van jag är att ha dem nära tillhands och jag kommer hela tiden på mig att vilja kolla något. Det kan alltså vara nog så bra med en mobilfri dag verkar det som, men irriterande är det! SMS är min enda kontakt med mannen när vi jobbar också, och även om sannolikheten att vi verkligen skulle behöva nå varandra just under dessa timmar är rätt låg är det frustrerande att inte kunna höra av sig. Jag blir själv lite orolig när jag inte hör av honom, eftersom han kör på läskiga tider på vägar med väldigt mycket vilt. Han har klippt rådjur och annat genom åren med bilen så risken är inte direkt liten.

Men det är ju annars mest trams, förr i tiden levde man fint utan att kunna nå varandra dagligen. Och jag kommer ju tack och lov åt mitt VV-schema via datorn. 😉 Och där fick jag faktiskt ett mail från mannen, så nu kan vi ha kontakt under dagen ändå. 🙂

Igår hade jag ett av årets bästa pass med Soma Move. Jag kände mig verkligen så stark och det kändes som ett flöde i stort sett hela passet igenom. Det var bara under nedvärmningen som orken började tryta rejält. Men jädrar så jag svettades! Det var utan att överdriva som att jag ställt mig i en saltvattensdusch ett tag och det rann ner saltvatten i halsen och jag var glad att linserna skyddade ögonen rätt ok. Kläderna som jag nojat lite över var inte så illa på heller, i alla fall inte innan passet. 🙂 Under passet är man aldrig vacker och jag skulle inte vilja se mig själv in action oavsett klädsel. Det är bättre att jag har min egen gravt förskönade bild på hur jag ser ut. 🙂 Jag har sett tillräckligt med actionbilder på mig själv från träningsgruppen under mina år. 🙂

Träningsgruppen startar nästa vecka, i år är det till rabatterat pris trevligt nog. Undrar dock om det kanske är sista året nu med tanke på att morgontiderna försvann. Hörde ryktas om att det andra bolaget inte längre har avtal. Tidigare fick deras anställda gå gratis en gång i veckan.

Inofficiella vikten är just nu lite läskigt stabil. Inte för att det är någon anledning till oro i sig, jag är fortfarande strax under mitt dietbet-mål för september på 77,9 och det är över två och en halv vecka till officiell vägning. Jag är mest lite nervös över att tiden går så snabbt och att än så länge känns nästa steg (75,5) väldigt långt bort. Jaja, ett steg i taget, jag har absolut inget att vinna på att börja bli otålig här nu! Vi får väl se vad domen blir i morgon på mina officiella vägdag, risken är att det är ett litet plus.

Det är annars ganska klassiskt att bli lite otålig vid det här laget, nu när rutinerna börjar sitta på allvar igen och träningen har skruvats upp. Till på köpet har jag halkat in i en hungrig period, igår vid sängdags låg både jag och mannen och gnällde över hunger trots bra middag och lite tilltugg till kvällskaffet på det. Men det är bara att köra på och se till att stilla hungern så gott det går. Har kört med linskakor med mjukost som extrafrulle hemma två dagar på raken nu, inte alls dumt. Har jag bara tid så. 🙂

Idag blir det HIIT på lunchen och sedan har jag en typisk ”facklunch” med mig, dvs diverse olika livsmedel uppdelade i små fack. Tycker det är ett rätt bra koncept för lunch när jag inte vill lägga tid på att värma upp den och mycket roligare än vanlig sallad eller trista mackor. Just idag har jag ett hackat kokt ägg med lite lättmajonnäs och skivad syltlök, crabsticksbitar med dill och en bön & ärtmix från liten tetra uppblandad med cocktailtomater och gurkbitar. 4 SP allt som allt (majonnäs + crabsticks). När jag kommer hem sedan vankas pyttipanna med stekt ägg + rödbetor. Enligt mina beräkningar har jag 6 SP över än så länge. Lagom för en proteinbar någonstans om det skulle behövas.

Jag kör envist på med bara ben och sandaler än, tycker det är rätt skönt. Fast idag var det på gränsen och utan mina regnbyxor hade jag frusit till is, det var under 10 grader i morse. Men jag vill inte ha strumpor eller strumpbyxor än!

I morgon ska jag äntligen gå och klippa mig, hade egentligen tänkt vänta in lönen först, men det var en perfekt dag i morgon för att gå dit och ärligt talat håller jag på att få psykbryt på eländet. Jag lånar av mig själv i två dagar, lön på fredag som sagt. 🙂

Har redan planerat in en del av helgens mat, vi ska handla på lokala Ica den här veckan så jag kikade på deras erbjudanden för veckan. Lutar åt pulled chicken lördag kväll, färsk pasta med någon slags sås på fredag + att jag tänkte göra pizzaslicar för frysen för dagar då man behöver något färdigt som är lite ”roligare” men ändå inte är alldeles för SP-rikt. Jag vet att det finns mängder av sätt att dra ner på SP när det gäller pizzadeg, men någonstans vill jag också hitta min balans i det här och det handlar om att lära mig äta mindre i första hand. Så jag tänkte passa på att ta hem ett eller två pizzakit som är på extrapris just nu och göra en eller två stora pizzor som jag slicar upp och SP-beräknar. Jag har smakrik ost på 17 % hemma som jag kan ha på. Ett helt kit verkar ligga på 36 SP, så det bör gå att få till det hyfsat bra utan att göra massor av tråkiga substitut.

På torsdag blir det lite klurigt med mat, har heldagsmöte följt av lite jobbjippo på eftermiddagen med någon slags mat. Visserligen är mötet här, så inget stoppar mig från att ha medhavd lunch. Men det är svårt att veta på vilken nivå jag ska lägga den när jag inte alls vet vad som bjuds på senare eller om vi behöver äta mer när vi kommer hem igen. Jag tror i vilket fall som helst att torsdag får bli min träningsfria dag och så kör jag något eget i morgon bitti. Troligtvis löpbandsprogrammet. Jag har inga sug att springa ute än.

Såg igår att gymmet fått ett nytt löpband nu som inte går på el. Tror att just detta var ett Speedfit, såg i alla fall så ut. Det ser jag fram emot att testa, har hört talas om dem i några år eller så och länge varit nyfiken på hur de känns. Jag får nämligen reklam från ett ställe som säljer gymutrustning allt sedan jag handlade våra proffsiga kettlebells av dem 2012 (de var dyra som attan, men kanonbra). Har faktiskt även bra skivstång + stepbräda därifrån som jag fick till riktigt bra pris, men som än så länge står oanvända pg av platsbrist. Dock har jag inte riktigt 50 K att lägga själv på ett speedfit. 🙂

2 svar på ”Mobilnoja

  1. Jazå du har också två stycken? Jobbdito och den privata? Jag har svårt att vara utan också. De är perfekta hjälpmedel när jag sitter på tåget och löser mina korsord, att slå upp ngt ord. Sedan är det vv-appen, jag för in alla mina träningspass, jag spelar Wordfeud och Yatzy, sist men inte minst sms Messenger och Whatsapp som jag använder för att messa med L. Ha ha vad 17 gjorde man innan mobilerna egentligen…?

    1. Japp, tycker det känns bäst så. De flesta av mina kollegor kör så också, även om vi kan splitta upp företagsabbet i en privat del. Men det funkar inte utomlands och jag gillar inte att oroa mig för hur jag använder min telefon. Ibland behöver man ju ringa långa samtal utomlands och då vill jag inte få trubbel med jobbet.

      Jag gör typ allt i nallen jag också. VV-appen, Runkeeper, banken, FB, Instagram, meddelanden med mannen och inte minst korsordsakuten. 🙂 Hade som tur var mitt korsord med mig på tåget så att jag hade något att göra, men jag hade faktiskt behövt slå upp en del. 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.