Fart på fläsket!

Fart på fläsket!

Nu är kroppen igång på allvar! Jag är HUNGRIG på det där ”sköna” sättet (i brist på bättre uttryck). Det är tydligt att kroppen vill ha näring och av den bra sorten och den verkar just nu bränna av det i rask takt också. Jag åt en rejäl portion middag igår och det blev dessutom ett kvällsmål på det eftersom kroppen inte var helt nöjd. Trots detta var vågen ännu ett hack lägre idag. Det visar mig att jag just nu har en bra balans. Magen är i bra fart och jag har inte så mycket träningsvärk och då syns det också på ett helt annat sätt. Sedan får man ta dag-till-dag-vägningar med ett ton salt naturligtvis, men jag känner min kropp rätt bra. Det här är en ganska trevlig fas att vara i, eftersom kroppen bränner på och jag inte behöver vara så försiktig med vad jag äter, så länge som jag lyssnar noggrant på kroppen. Det gäller ju alltid egentligen, men det är mycket svårare att lyssna på mättnad än hunger.

Med det sagt är det inte direkt lysande att jag lyckats glömma min frukost hemma idag… Tur jag har mycket frukt! Har ätit en banan och ett äpple och kanske det får bli en banan till om ett tag, så att jag inte ramlar ihop på Soma Move-passet. 🙂 Nåja, jag är inte så känslig egentligen, men eftersom kroppen jobbar på högvarv just nu är det lite annorlunda.

Igår lade jag en kul beställning på Coolstuff, ser den lite som en belöning för min första stora framgång med vikten. Jag är annars bedrövlig på belöningar, jag handlar ju det jag vill ändå på ren impuls så det blir riktigt patetiskt att försöka låtsas något annat. 🙂 Men jag har faktiskt några kul idéer för fortsatta belöningar den här gången, mest för att jag även vill ha lite bättre grepp på min ekonomi. Jag är annars inte en person som drivs framåt av morötter på det sättet. Jag är mer en sådan som kör på ren envishet. Resultaten blir min belöning. När jag var med i VV sist sparade jag 100 kr per kilo och man kan ju tycka att jag då säkert handlade något bra för mina 2600, men så blev det aldrig. Jag sprang mest och lånade av mig själv när jag behövde kontanter och såg aldrig den där summan på riktigt. 🙂

Igår knåpade vi ihop inköpslistan för nästa vecka. I kväll blir det hemgjord pizza (på färdigköpt botten) + nåt glas rött. I morgon blir det en lite lättare variant av Eggs Benedict till lunch och sedan ska jag sätta igång ett långkok Ropa Vieja (klassiska ”Gamla Kläder” från Sällskapsresan) som blir middagen. På söndagen blir det hemlagad ärtsoppa. Känns som en bra mix av mättande mat kryddat med lite helglyx!

Jag har även fått planera in en dag att gå och rösta eftersom öppettiderna därhemma är urusla. Så på torsdag tänkte jag dra hem efter träningen och se till att det blir gjort, Jag vägrar rösta på valdagen av många skäl. Dessutom kommer vi hem från Köpenhamn den dagen och då är det nog mest soffan som hägrar. 🙂

Har en av mina nya Royal Robbins-klänningar idag och jag älskar den. Har redan fått en komplimang också och jag provade min älskade lila halvkofta i morse och den passar jättebra till! Nu är vi inte där än vädermässigt så jag har en tunn, rosa kofta istället. Jag älskar klänningar och koftor, men jag hatar verkligen dessa jävla strumpbyxor. Det är ju inte så kallt att man behöver brassa på med det tunga artilleriet än och jag hittade ett par på 20 denier med små ljusrosa blommor som hade passat bra, men när jag skulle dra på mig dem gick tummen rätt igenom trots att jag inte alls tog i och verkligen var försiktig. Dessutom blev det fula märken så fort jag nuddade dem, så det hade ändå fått kastas idag. Skitkvalitet! Hittade ett par andra med kul mönster som färgmässigt passade fint till min gråa klänning. Men dels upptäckte jag att mönstret inte går runt, utan det är två asfula kanter på sidorna och dels är de modellen som saggar i grenen. JAG HATAR STRUMPBYXOR!

Jag är allergisk för plagg där mönstret inte matchar runt hela vägen, har ratat MÅNGA klänningar just på grund av det. Det ser så billigt ut med den där skarpa kanten på ryggen. Ändå har jag sett designerkläder för dyra kulor som kör på avhugget mönster, och där dessutom mönstret inte ens är på samma nivå på sidorna. Dvs om det är en halv blomma mitt på skuldran är det en kvarts blomma på andra skuldran 10 cm längre ner… Never!

Så det här strumpbyxorna lär också ryka och ska  jag vara helt ärlig är jag väldigt sugen på att ta den gigantiska högen jag har hemma (en smockfull byrålåda) och kasta rubbet. Jag är så less på att rota runt i panik och svära om morgnarna. Det finns en modell på KappAhl som är helt underbar och tålig på det, men den finns tyvärr bara i svart. Om de fortfarande säljer den då, vilket jag hoppas. Lindex är jag riktigt besviken på, båda paren jag haft på mig idag är därifrån och i samma storlek, men de är vitt skilda åt. De sköra blombyxorna hade suttit ganska exakt på om det hade varit fysikaliskt möjligt att dra i dem, medan dessa nog skulle gå att dra upp till brösten.

2 svar på ”Fart på fläsket!

  1. Tycker den här perioden, innan det blivit så kallt att jag börjar använda mina bomullstajts, är besvärlig. För jag gillar inte strumpbyxor ALLS. Har känslig hy och de brukar klia och stickas, och jag får utslag i huden av gummit i resåren. Helst skulle jag vilja ha tunna byxor, men jag har inga tunna byxor alls och inte tänker jag gå och köpa tunna byxor heller. *tjurig* Så det lutar åt att jag fortsätter med bara ben ett tag till. Iaf en bit in i september. Det ser säkert löjligt ut men vad 17… jag är varm av mig 😉 Bra att magnesium verkar funka på dig! Vet precis hur hopplöst det kan kännas med en mage som inte vill sköta sig. Har du testat att köpa strumpisar på Twilfit förresten? Där tycker jag de har riktigt bra grejer.

    1. Hade det inte varit för att jag cyklar på morgonen så hade jag kanske klarat mig lite till.

      Twilfit finns inte i närheten här tyvärr, närmast är Kristianstad och där är jag nästan aldrig. Fast det går ju att beställa på nätet såklart.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.