Eh… VA?!

Eh… VA?!

Idag fick jag en smärre chock.

Kort efter vår resa skickade jag en claim till flygbolaget för vår kostnad för missad transfer pg av att vi missade anslutningen. Det var en dryg tusenlapp som vi gick miste om och ärligt talat trodde jag inte chansen var så hög att se några pengar, men jag är lite av en bjäbbröv (mailledes åtminstone). Jag hatar att inte åtminstone ge saker ett försök. Rätt ska ju vara rätt liksom.

Innan dess hade jag även kollat på diverse flygförseningssajter och kommit fram till att vi nog inte hade rätt till mer ersättning än så. Det var visserligen rätt förvirrande, framförallt eftersom det hade gått sju dagar sedan resan och då är det inte lika lätt att hitta exakta flygdetaljer utan att betala. När man står där på flygplatsen och stimmar med allt annat tänker man ju sällan på sådana detaljer. Men jag kom fram till att vi missade tretimmarsgränsen med någon ynka minut och ryckte på axlarna. Hade annars på skoj tänkt prova en av de här sajterna som hjälper en driva ärendet mot 30 % av ersättningen, eftersom man ju hört hur omöjligt det är att få pengar.

I alla fall, jag skickade in min claim, vilket krävde mängder av försök med olika webbläsare och ingångar och jag var helt slut när det äntligen gick genom. Autobekräftelsen kom på att ärendet var mottaget. Någon dag senare fick jag ett mail som bad mig fylla i passinfo, vilket jag gjorde. Några dagar senare kom samma begäran igen, fast nu för både mig och min man. Jag tyckte det var konstigt, men lät dem hållas och svarade igen med infon. Ytterligare några dagar senare kom TVÅ mail samtidigt med olika ärendenummer där de bad mig om IBAN så att de kunde föra över pengar och häromdagen kom två nya mail om att betalningen nu var på väg.

Idag kom pengarna in. Det var inte det belopp på 1000 kr jag hoppats på, snarare ser det ut som EU:s högsta ersättning för förseningar. Jag vet inte vad jag ska tro nu, har inte ens fått ett kvitto på VAD de betalat mig för.

Jag kan inte förstå varför vi skulle ha fått betalningen så enkelt utan att ens begära det. Dessutom kan jag inte tolka lagen till vår fördel hur jag än vänder det. MÖJLIGEN halva beloppet som mest.

Undrar vad som gäller rent juridiskt om de klantat sig? 🙂

2 svar på ”Eh… VA?!

  1. Ha ha det där har hänt mig också, fast hos SJ – jag klagar alltid om t ex toaletten inte fungerar och man inte kan tvätta händerna – vilket händer rätt ofta! En gång fick jag tillbaks HELA resans pris för några ynka vattendroppar… det var säkert fel men man tar ju emot pengarna liksom 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.